Sidst opdateret

En culottesteg er det perfekte stykke kød, hvis du er kvalitetsbevist, får gæster eller på anden måde skal forkæle dem du holder af. Hvis kødet er steg til perfektion (rosa), som du vil lære i denne opskrift, er kødet dejlig mørt og lækkert, og du vil kunne servere dette, til langt de fleste begivenheder og grillaftener.

Du kan tilberede culottestegen på både gasgrill, kulgrill og elgrill, det er dog nødvendigt at du har et højt låg på grillen, og at du har styr på dine grillmetoder. Indirekte grillmetoden er som regel den korrekte ved større stege, da det giver det bedste resultat.

Ingredienser:

  • 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 2 spsk flagesalt
  • 4 peberkorn

Fremgangsmåde:

Tag culottestegen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal tilberede den, så den kan nå at få stuetemperatur. Dup den godt for overskydende væske med et stykke køkkenrulle. Rids overfladen af fedtet i tern, med en skarp kniv og forsøg ikke at du ikke skære ned i selve kødet.

Kom alle ingredienserne i en morter og mort ind til konsistensen er ensartet. Gnid herefter ingredienserne fra morteren ind i det ternede fedt på culottestegen.

Optænd din grill, og fordel kullene i siden eller rundt i kanten. Hvis du har en gasgrill, skal du sørge for at lave indirekte flammer, så det kræver at du kan tænde for enkelte brændere, eller har et område der ikke er brændere under.

Grill culottestegen i 20 minutter (hvis stegen er ca. 1,4 kg), hvis du bruger et stegetermometer bør kernetemperaturen ikke overstige 57 grader. Tag stegen ud af grillen 20 minutter, og lad den hvile overdækket på et spækbræt. Herefter ligger du culottestegen tilbage i grillen i yderligere 20 minutter. Nu bør din steg have en kernetemperatur på 56-57 grader og skal blot hvile 10-15 minutter, før den er klar til servering. Denne (interval)stegemetode giver klart det bedste resultat, selvom de virker underligt at skulle tage en steg ud og ind. Metoden er med til at gøre kødet mere mørt.

Stegen er nu klar til servering. Husk altid at skære på tværs af årerne.