Grillstarter test 2024

grillstarterAt starte din grill nemt og hurtigt er ikke altid den nemmeste opgave – især hvis du ikke vil bruge tændvæske eller andre kemikalier for at få den i gang. Tændvæske og andre kemikalier kan være skadelige og kan tilmed ændre smagen af den mad, du griller. 

Derfor vælger mange grillentusiaster i stedet at gøre brug af en praktisk grillstarter. Ikke nok med at de er nemme at bruge, så sørger de også for, at du ikke behøver at anvende nogen former for kemikalier, når du griller. 

Der findes flere forskellige modeller på markedet, når det kommer til en grillstarter. Det kan gøre det svært at vælge den helt rigtige. Vi har taget et kig på 6 populære modeller, som du kan vælge mellem, hvis du er på udkig efter en grillstarter. Herved behøver du ikke selv at bruge en masse tid på at finde den perfekt grillstarter for dig og din grill.

Weber Rapidfire grillstarter

Rapidfire grillstarter fra Weber » For nem og hurtig antænding af kul (kitchenone.dk)

Med denne smarte grillstarter fra Weber kan du nemt og hurtigt tænde diverse kul og briketter. Det vil sige, at du ikke skal vente længe på, at du kan komme i gang med at grille. Grillstarteren er cylinderformet og er lavet med to praktiske håndtag, så du opnår en god kontrol, når du skal hælde både briketter og kul på selve grillen.

Denne grillstarter er desuden fremstillet af aluminiseret stål og har en rigtig god størrelse. Takket være den gode størrelse kan grillstarteren rumme mere end de fleste andre modeller, så du har mulighed for at tænde en masse kul på én gang. 

Selvfølgelig kan du også blot fylde grillstarteren med den mængde kul, du har brug for. Det er ydermere værd at være opmærksom på, at den mængde kul, der kan være i denne grillstarter, passer perfekt med en kuglegrill fra Weber på 57 centimeter.

Endvidere kommer grillstarten med en konisk bund, der sørger for, at kul og briketter antændes hurtigt og effektivt. Grillstarteren fungerer på bedst mulige måde med hjælp fra optændingsblokke.

Specifikationer

Mål: 31,75 x 20,57 x 32,26 cm. (h x b x d)

Mærke: Weber 

Materiale: Aluminiseret stål

Fordele:

 • Konisk bund
 • To praktiske håndtag
 • Lavet af stål
 • Rigtig god størrelse
 • Hjælper med antænding af kul og briketter på en nem og hurtig måde

Weber Rapidfire grillstarter, lille

Lille grillstarter fra Weber – Tilbud på Weber 7447 grill starter (frishop.dk)

Mangler du en let og hurtig måde at tænde kul og briketter på, er det værd at tage et nærmere kig på denne lille grillstarter fra Weber. Det kompakte design gør den perfekt til en mindre grill og kortere grillsessioner, da den er nem at have med at gøre.

Takket være den pyramideformede bund bliver kul og briketter tændt på en jævn og ensartede måde. 

Grillstarteren er fremstillet af aluminiumsbelagt stål og kommer med et smart styrehåndtag forsynet med et varme- og beskyttelsesskjold. Det sørger for, at du uden problemer kan hælde de varme kul og briketter på grillen, når det er tid til dette. Vælger du at investere i denne grillstarter, skal du dog være opmærksom på, at den fungerer bedst sammen med optændingsblokke.

Specifikationer

Mål: 20,32 x 14,73 x 26,42 cm. (h x b x d)

Mærke: Weber 

Materiale: Aluminiumsbelagt stål

Fordele:

 • Kompakt design
 • Smart styrehåndtag med varme- og beskyttelsesskjold
 • Lavet af aluminiumsbelagt stål
 • Perfekt til en mindre grill og kortere grillsessioner
 • Nem at have med at gøre

Rösle grillstarter

Rösle Grillstarter 32 x 19 x 34 cm 18/10 stål | Billig (proshop.dk)

Her er der tale om en praktisk og robust grillstarter fra Rösle, der sørger for en hurtig optænding af trækul og briketter. Det vil sige, at du nemt kan tænde din grill, da du ikke skal vente længe, før du kan begynde at grille.

Grillstarteren er lavet i rustfrit stål og kan indeholde op til 2 kilo briketter. Desuden kommer den med en gnistbeskyttelse, så du sikkert kan overføre de varme kul og briketter til grillen. 

Der er ydermere et stort håndtag med en varmeskærm, hvilket sørger for et sikkert og fast greb. Endvidere er der et ekstra greb, som giver en kontrolleret hældning af de glødende kul og briketter. 

Specifikationer

Mål: 32 x 19 x 34 cm. 

Mærke: Rösle 

Materiale: Rustfrit stål

Fordele:

 • Stort håndtag med varmeskærm
 • Kan indeholde op til 2 kilo briketter
 • Forsynet med gnistbeskyttelse
 • Nem og hurtig optænding af kul og briketter
 • Lavet af rustfrit stål

Napoleon foldbar grillstarter

Køb Napoleon Foldbar Grillstarter – 67801 – pris & tilbud her! (homeshop.dk)

Denne grillstarter er en yderst smart og praktisk model, der gør livet nemmere for alle grillentusiaster. Her får du en grillstarter, der er både hurtig, effektiv og sikker i brug, så du på ingen tid kan komme i gang med at grille din grillmad.

Grillstarten er fremstillet af aluminium. Derudover kommer den med et lækkert sort håndtag i plast. Dette håndtag holder sig køligt, så du altid kan røre ved det og sikkert hælde kul og briketter på grillen uden at brænde dig. Dog er det en fordel at bruge grillhandsker for din egen sikkerheds skyld.

Med denne grillstarter behøver du ydermere ikke en specifik grill. Den kan bruges til alle kulgrill. Sidst men ikke mindst er grillstarteren sammenklappelig, så du kan opbevare den uden problemer, når den ikke er i brug.

Specifikationer

Mål: 28 x 20 cm. (h x d)

Mærke: Napoleon 

Materiale: Aluminium og plast

Fordele:

 • Sort håndtag i kølig plast
 • Kan foldes sammen
 • Lavet i aluminium
 • Kan både bruges til briketter og kul
 • Passer til alle kulgrill

Dangrill elektrisk grillstarter

Dangrill elektrisk grillstarter 17 cm | Køb på wupti.com!

Hvis du leder efter en smart elektrisk grillstarter, er denne fra Dangrill et godt bud. Her får du nemlig en utrolig praktisk elektrisk grillstarter, der gør det nemt at tænde dine briketter. Du skal blot placere briketterne i grillstarten, hvorefter du sætter stikket i en stikkontakt. Efterfølgende er briketterne klar inden for omkring 10 til 15 minutter.

Det er lige meget, om det er blæsevejr eller ej. Denne grillstarter sørger for en sikker optænding af briketter. Desuden opnår du mindre røg med denne model. Grillstarteren kan indeholde cirka 2,2 kilo briketter og betjenes præcis ligesom en almindelig model.

Derudover er starteren fremstillet af stål, hvorimod håndtaget er lavet af nylon. Ledningslængden er på 1,5 meter. Dette er en fordel, så grillstarteren ikke behøver at være lige ved siden af en stikkontakt.

Specifikationer

Mål: 27 x 17 cm. (h x d)

Mærke: Dangrill

Materiale: Stål og nylon

Fordele:

 • Ledningslængde på 1,5 meter
 • Kan antænde briketter selv i blæsevejr
 • Håndtag lavet af nylon
 • Kan indeholde omkring 2,2 kilo briketter
 • Nem og enkel betjening

Dangrill grillstarter

Dangrill grillstarter 17 cm | Køb på wupti.com!

Det behøver ikke at være svært at komme i gang med at grille, hvis du har denne grillstarter fra Dangrill ved din side. Med denne grillstarter kan du nemlig på ingen tid tænde dine briketter, så du kan komme i gang med at lave lækker mad til familie og venner.

Efter du er gået i gang, er briketterne klar på kun omkring 10 minutter. Derudover kan denne brugervenlige grillstarter indeholde helt op til cirka 2,2 kilo briketter, så den har en rigtig god størrelse. Grillstarteren er lavet af 0,8 mm. zinkgalvaniseret stål og er udstyret med et varmeafskærmet nylonhåndtag. Den er derfor yderst sikker og nem i brug.

Specifikationer

Mål: 27 x 17 cm. (h x d)

Mærke: Dangrill 

Materiale: Zinkgalvaniseret stål og nylon

Fordele:

 • Varmeafskærmet nylonhåndtag
 • Fremstillet af zinkgalvaniseret stål
 • Briketter er klar på kun omkring 10 minutter
 • Kan indeholde op til 2,2 kilo briketter
 • Nem og sikker i brug

Hvad er en grillstarter?

Hvis du elsker at grille, så er det godt at vide, hvad en grillstarter er. Det er nemlig et redskab, som de fleste grillentusiaster bør have ved hånden derhjemme, så de nemt og hurtigt kan komme i gang med at grille, når de har tid og lyst. Men hvad er en grillstarter så overhovedet?

En grillstarter er en form for beholder til kul og briketter, der gør det nemmere og hurtigere får dig at tænde op i din kulgrill. Med en grillstarter vil du opleve, at det går langt hurtigere at få kullet eller briketterne klar til brug sammenlignet med, hvis du bruger tændvæske eller optændingsblokke. 

Dog er det en fordel at bruge optændingsblokke sammen med nogle grillstartere for at få den fulde effekt ud af dem.

Sådan virker en grillstarter

Det er skam meget simpelt at gøre brug af en grillstarter. Helt overordnet set er der omkring fire faser, som du skal igennem, når du skal tænde op i din grill ved brug af en grillstarter. Disse fire faser er følgende:

 1. Start med at fylde briketter eller kul i din grillstarter. Du kan anvende netop den type af kul, du har lyst til. Desuden har det ikke nogen betydning, om det er en elektrisk eller en manuel grillstarter. Det er vigtigt, at du placerer din grillstarter på et underlag, der ikke er brændbart.
 2. Herefter skal du tænde for din grillstarter. Har du en manuel model, bliver den tændt med åben ild. Her kan du gøre brug af eksempelvis optændingsblokke. Hvis du derimod har en elektrisk grillstarter, skal du blot tilslutte den til en stikkontakt og trykke på dens tænd-knap. Husk at slukke for den elektriske grillstarter på stikkontakten, når du er færdig med at bruge den.
 3. Nu skal du være tålmodig og vente. Men du skal slet ikke vente i særlig lang tid. Tiden kommer an på, hvor mange briketter eller hvor meget kul, du har fyldt i grillstarteren. For de fleste grillstartere vil kullet eller briketterne være klar inden for omkring 10 til 15 minutter. Der kan sagtens gå en smule kortere eller længere tid. Når først du har tændt for din grillstarter, er det desuden alfa og omega, at du hele tiden holder øje med den og ikke efterlader den uden opsyn.
 4. Til sidst skal du hælde de glødende briketter eller det glødende kul fra grillstarteren over på din grill. Når du har gjort det, kan du placere din grillmad på risten og give dig i kast med at grille lækker mad.

Gode grunde til at købe en grillstarter

Hvis du overvejer at købe en grillstarter, men ikke er sikker på, om det er det værd, er det en god idé, at du kender til de forskellige fordele ved sådan et redskab. Der er nemlig flere gode grunde til, hvorfor grillentusiaster bør investere i en grillstarter.

Først og fremmest eliminerer en grillstarter behovet for at bruge diverse kemikalier af enhver art, når briketterne eller kullet skal brænde. Disse kemikalier er ikke kun skadelige for miljøet, men de er også usunde for dig. Det kan endda være, at kemikalierne ændrer smagen af din grillmad, hvilket aldrig er særlig lækkert.

En anden fordel er, at du kan spare på forbruget af kul og briketter. Samtidigt sørger en grillstarter for, at det tager langt kortere tid for dig at optænde kul og briketter, hvorfor du hurtigt kan komme i gang med at grille. Det er et stort plus, da du herved ikke behøver at døje med at tænde op i grillen hver gang.

Derudover sikrer en grillstarter, at gløderne bliver meget mere ensartede. Når gløderne er mere ensartede, vil du opnå en mere jævn varmefordeling, så det bliver nemmere at grille maden til perfektion.

Hvis du investerer i en grillstarter i en god kvalitet, kan du bruge den igen og igen. Der er nærmest ingen begrænsning for, hvor længe du kan bruge en grillstarter. Du skal blot sørge for, at du passer godt på den, så du kan bruge den i mange år frem i tiden. 

Grillstartere er desuden slet ikke så dyre, så det er et rigtig godt køb for dig, der griller regelmæssigt og ønsker at få en endnu bedre grilloplevelse. Du behøver ikke at spare op længe for et købe dette redskab, hvorfor du hurtigt kan få den hjem til dig og komme i gang med at bruge den. Du vil højst sandsynligt ende med at elske din grillstarter, når først du har prøvet at bruge den en enkelt gang.

Sidst opdateret 15. maj 2024