Lille gasgrill

- 2022 guiden til den gode gasgrill til altanen, campingvognen eller stranden

En lille gasgrill er både praktisk, hvis du ikke har meget udendørsplads, eller gerne vil have grillen med på tur. Vi har tjekket markedet, fundet 6 stærke bud på en lille gasgrill, og giver dig de alle de gode tips til, hvordan du finder den lille gasgrill, som passer til netop dit behov. Læs med, og bliv fyr og flamme.

Drømmer du om at hygge med familien og vennerne udendørs med lækker grillmad. Men har ikke anden udendørsplads end altanen?

Så bliver pladsen hurtig trang, hvis du vælger en traditionel grill. For en traditionel grill kræver god plads. Særligt hvis der er tale om en gasgrill med både sidebord og plads til gasflasken under grillen.

Derfor kan pladsen på altanen nemt sætte en stopper for dine grilldrømme. For enten skal du vælge et par gæster fra, eller også skal du vælge en anden grill-løsning. F.eks. en af de små gasgrill-modeller, som vi anmelder og giver indkøbstips til i denne guide.

En lille gasgrill er god at have med på tur

En lille gasgrill er også praktisk at have med, hvis du gerne vil ud at grille i det fri. Derfor er de fleste små gasgrill-modeller designet, så de er nemme at have med på farten. Det vil sige, at de fylder minimalt, og er godt beskyttede under transporten.

Derved er det nemt lige at sætte gasgrillen i bagagerummet eller campingvognen og køre ud i sommerlandet. Eller have den med i båden eller på strandturen bag på cyklen.

Nu vi lige er ved det med at tage en lille gasgrill med til stranden. Så tjek først ordensreglementet på den strand, du gerne vil grille på. Det er surt at få slukket gasgrillen med en spand vand, midt i at du er ved at lave med. Samt at få en bøde eller blive bortvist, fordi du har brudt reglerne for brug af åben ild ved stranden.

De bedste små gasgrill-modeller i 2022

Når det kommer til gode, billige gasgrill-modeller, som er lette at have med på farten, og fylder minimalt, er der særligt 6 modeller, som skiller sig ud.

Det drejer sig om disse modeller:

  • Dangrill Urban – kompakt, flot og prisbillig
  • Weber Go Anywhere – stort grillareal på lidt plads
  • COBB Premier Gasgrill – effektiv varmeudnyttelse
  • Eva Solo Box Gasgrill – har hele 2 brændere
  • Outdoorchef Minichef P-420 G – større end størrelsen
  • Weber Traveler Gasgrill – den noget større løsning
lille gasgrill

Dangrill Urban – utrolig meget gasgrill for pengene

dangrill urbanDangrill er et gammelt dansk mærke, som var med til at vække danskernes interesse for at grille. Deres første modeller var helt traditionelle med en bakke til kullene og en rist til at grille kød og grøntsager på.

Det var sådan, der blev grillet i de danske haver op gennem 1970’erne og 1980’erne, før vi fik øjnene op for kuglegrillen og alle dens herligheder.

Men Dangrill forstod af følge med tiden og de nye trends, og leverer den dag i dag gode grilloplevelser med helt nye, gennem- og gentænkte produkter, som f.eks. denne her Urban-model, der kan bruge alt tilbehøret fra Dangrills Grill Flex-serie.

Gasgrill på størrelse med en lille spand

Dangrill Urban er en lille gasgrill på størrelse med en vandspand. Den består af to dele:

  • Et låg med buet top, som giver samme muligheder for at grille, som du får med en kuglegrill.
  • En bund med indbygget gasgrill og gaskontrol, som samtidig skaber god afstand til underlaget

Grillen er lavet i emaljeret stål, og giver dig en samlet grillflade på 31 cm i diameter. Det er plads nok til at stege 4 bøffer og lidt tilbehør på en gang.

Når grillen ikke er i brug, kan du spænde låget fast oven på bunden. Så kan du tage grillen med dig ved hjælp af håndtaget i toppen. Det gør den ekstra nem at have med på farten.

Grundet den lille størrelse er det ikke muligt at have gasflasken med i grillen. Den skal stå ved siden af, og tilsluttes til gasblusset i gasgrillen ved hjælp af en gasslange.

Masser af praktisk tilbehør

Som allerede nævnt passer alt Dangrills Grill Flex-tilbehør på 30 cm i diameter til Dangrill Urban. Det giver dig masser af spændende muligheder som f.eks. at grille hakkebøffer på en særlig grillplade, bage pizza på en stenplade eller sætte en wok-indsats i grillen og lave wokmad direkte på bordet på terrassen eller altanen.

Som noget helt særligt kan du få en decideret altanholder til Dangrill Urban. Dermed kan du hænge grillen udenfor på altanen, så den hverken fylder på bordet eller på en lille altan. Du kan også hænge den indenfor på altanen, så du får grillen op i en passende arbejdshøjde. Det gør det samtidig knapt så farligt for forbipasserende og naboer at gå hen under din altan, når du griller.

Lille gasgrill til lille pris

Dangrill Urban er samtidig en af de billigste små gasgrill-modeller, der findes på det danske marked. Med en pris på under 1.000 kroner får du rigtig meget gasgrill for pengene. Samtidig får du en gasgrill i en forbavsende god og solid kvalitet til prisen.

Som en ekstra fordel gør kompatibiliteten med Dangrill Grill Flex-tilbehøret, at du ikke vokser fra din Dangrill Urban lige med det samme. Det gør den lille gasgrill til en ekstra god investering. For mulighederne er meget større med den lille kompakte og transportlette grill, end prisen antyder.

Så den kan klart anbefales. Særligt hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt en lille gasgrill i det hele taget er noget for dig. Er det tilfældet, skal du passe godt på. For Dangrill Urban får dig hurtigt overbevist. Så snart bliver du ham eller hende, vennerne beder om, tager grillen med, når der er fest, eller I skal på udflugt sammen.


Weber Go Anywhere

weber go anywhereWeber er som bekendt dem, som opfandt kuglegrillen. Med der er meget langt fra det runde kuglegrillsdesign og til den madpakkelignende, lille Weber Go Anywhere gasgrill.

For her er der netop tænkt på, at en lille gasgrill skal være kompakt, og helst også nem at transportere. Derfor kan de forkromede stålben bruges som lås for låget, når du har grillen med på farten. Så snart grillen er låsT, er den nem lige at lægge i bagagerummet, i boksen forrest på campingvognen eller sætte på bagagebæreren på cyklen.

Det største grillareal blandt de små

Den lille rektangulære gasgrill er designet, så grillarealet er maksimeret inden i grillen. Det giver dig hele 41 x 26 cm at grille på. Derved har du masser af plads til både kød og tilbehør – selv, når I er fire voksne, der skal spise grillmad sammen.

På trods af bredden er Weber Go Anywhere kun udstyret med et enkelt blus i rustfri stål. Dermed kan du både køre med direkte og indirekte varme, lige som du kan i en kuglegrill. Og selv om hverken grillen eller låget ikke er rundt, kan du skabe den ovnlignende effekt fra kuglegrillen, så snart du lægger låget på, mens du griller.

Alt-i-alt får du det komplette grillrepertoire, selv om grillen ikke er større, end den er.

Lige som de andre små gasgrill i testen, er der ikke plads til gasflasken inden i grillen. Heller ikke, når den ikke er i brug. Derfor skal du have plads til at stille gasflasken ved siden af. Den tilsluttes til brænderen i grillen med en gasslange i en længde, som giver mulighed for at skabe en tryg afstand fra gasflasken til gasgrillen.

Den billigste Weber gasgrill i verden

Weber Go Anywhere er den absolut billigste gasgrill fra Weber. Med en pris på lige over 1.000 kroner, får du rigtig meget Webergrill for pengene. På trods af prisen er der ikke gået på kompromis med noget. Alt er lige så solidt, holdbart og gennemtænkt, som du kender det, hvis du er vant til grillprodukter fra Weber.

Samtidig er det den mindste Weber grill, der findes. Selv en Smokey Joe fylder mere, når den ikke er i brug. Så vil du en have transportabel gasgrill, der skal stå Weber på, så er Weber GO Anywhere det perfekte og prisbillige valg.


COBB Premier Gasgrill

Cobb Premier Gas DeluxeCOBB har gjort det hipt at grille småt. Alle deres grillmodeller er udviklet specielt til at bruge på bordet, når du spiser og tilbereder maden udendørs. De har modeller til både grillkul og gas – sidstnævnte i form af den COBB Primer Gasgrill, vi har med i testen her.

Netop fordi COBB Premier Gasgrill er tænkt til at kunne stå på bordet, er den designet, så den ikke bliver så varm på overfalden, at du eller gæsterne kan brænde jer på den. Grillen er udstyret med en enkelt brænder, der sidder i en tyk inderskål centralt midt under det 30 cm brede grillareal.

Rundt om inderskålen er der et solidt net, som udgør underdelen af grillen. Det giver masser af luftcirkulation, som er med til at holde temperaturen på ydersiden af grillen på et sikkert niveau.

Tonsvis af tilbehør

Lige som Dangrill Urban findes der masser af tilbehør til de små COBB grillmodeller. Du kan både få stegerist, stegepande, pizzasten, kyllingeholder med lågforhøjer, sautérpande, skærebræt og bæretasker i forskellige design.

Ja, COBB har så galt udgivet en kogebog med grillopskrifter, der er udviklet specielt til COBB grillen. Samtidig får du alle de små tricks, som gør, at du for alvor kan udnytte din COBB grill optimalt.

Effektiv, røgfri varme

Den centrale placering af brænderen gør, at COBB grillen udnytter og fordeler varmen optimalt. Låget er lavet af rustfrit stål, som er med til at reflektere og fordele varmen bedre, når det er sat på. Samtidig gør den lille størrelse på grillen, at den lynhurtig bliver varm og klar til at grille.

En ekstra smart detalje er en lille rende i grillpladen, som opsamler eventuelt overskydende fedt fra grilningen. Derved ryger grillen ikke nær så meget, som andre grilltyper.

Samtidig kan du også bruge rillen i grillen til at hælde vand, øl eller vin i, så du tilfører damp til kød eller grøntsager under grilningen. Det gør kødet saftigere, og skaber en bedre smag på grøntsagerne.

Ekstern gas med valgfri flaskestørrelse

Som alle de andre små gasgrillmodeller har COBB grillen også gasflasken stående udenfor. Grillen udmærker sig dog ved at være yderst økonomisk. Således kan du grille 3 timer på en almindelig gasdåse af den slags, du køber til campingbrug.

Du kan også købe en særlig adapter til mundstykket på gasslangen, så du kan tilslutte din COBB grill til en stor 11 kg gasflaske.

Prismæssigt ligger COBB et niveau over Dangrill Urban og Weber Go Anywhere. Men i forhold til begge disse modeller får du en gasgrill, som er meget flottere og mere sikker at have stående på bordet. Samt ikke er sort.


Eva Solo Box Gasgrill

Eva Solo Box GasgrillMed Eva Solo Box bordgasgrill får du en lille gasgrill med hele 2 brændere i et stilfuldt design, der har den firkantede form fra Weber Go Anywhere og netlooket fra COBB grillen.

Grillen er i emaljeret stål, hvilket øger holdbarheden – selv om den altid står udendørs – og grillristen i rustfrit stål gør det nemt at rengøre og holde risten ren og pæn. Samtidig kan du få praktisk tilbehør som f.eks. sideborde og betræk. Sidstnævnte gør det muligt at have den lille grill stående ude i alt slags vejr.

Fornuftigt grillareal med 2 brændere

Med to brændere kan du bedre udnytte den samlede grillareal på 31 x 37 cm, uden at du skal undskylde dig med, at der er plads til indirekte varme. Du kan selvfølgelig bare slukke for det ene blus, hvis du har brug for indirekte varme.

Det er bare at slukke på regulatoren til det blus, du ikke vil bruge. Dem finder du i den ene ende af Eva Solo Box. Her sidder der også et integreret termometer i låget. Det gør det nemt at følge med i varmeudviklingen, selv når låget er lukket.

Det høje, rummelige låg giver så god plads, at det er muligt at grille selv en større steg eller en hel kylling, uden at være i fare for at ramme lågets underside.

Grillen står på fire ben, så der er god afstand til underlaget. I siden finder du to solide håndtag, som gør det nemt og sikkert at flytte grillen. Også når den er tændt.

En pris i den høje ende

Lige som de andre små gasgrill, som vi har omtalt, skal gasflasken stå ved siden af grillen. Lige som COBB gasgrillen kan du vælge mellem at bruge en lille campingflaske eller en af de store gasflasker. Førstnævnte gør det let at have Eva Solo Box gasgrillen med på farten, mens sidstnævnt er perfekt til en mere stationær placering af grillen. For i længden koster det mindst at grille, hvis du vælger den store flaske.

Prismæssigt er vi i den mere eksklusive ende med en pris på over 4000 kroner for den lille kompakte gasgrill.


Outdoorchef Minichef P-420 G

outdoorchef minichef p-420Med Outdoorchef Minichef P-420 G får du en gasgrill i et design, der minder om de kendte små gasgrill-modeller fra Weber i Q-serien. Bare til en lavere pris.

Designmæssigt er grillen nem at transportere og fylder ikke mere, end den kan stå for enden af havebordet. Dog er den udstyret med sideborde, som dog kan tages af. Men selv da, er det ikke en grill, du kan få plads til midt på bordet. Medmindre du har et virkeligt stort bord.

Grillen er udstyret med en låg med indbygget termometer. Derved har du mulighed for, både at kunne grille, stege og bage i den lille gasgrill.

Altså får du følelsen af at eje en rigtig grill og ikke bare en bordgrill.

Patenteret tragt til indirekte varme

Outdoorchef Minichef P-420 G er udstyret med et helt specielt patenteret tragtsystem, som gør det muligt at styre varmen fra gasblusset rimeligt præcis. Ved hjælp af tragtsystemet kan du skabe et forholdsvist stort areal på grillen, hvor du kan give f.eks. brød eller stege indirekte varme.

Samtidig sørger låget for at give en god fordeling af varmen i grillen. Samtidig giver højden på låget mulighed for at stege eller grille større kyllinger og store stege uden at risikere, at de rammer låget.

Meget grill for pengene

Med en pris lige under 3.000 kroner, hvor den sælges billigst, får du rigtigt meget gasgrill for pengene, hvis du vælger en Outdoorchef Minichef P-420 G.

Samtidig får du en grill, som hurtigt bliver varm, og hvor du kan styre temperaturen helt præcist. Det er oftest lige præcis de to faktorer, som får lokket folk fra kulgrillen og til gasgrillen. Og med Minichef’en her, får du en billig måde at gøre de første erfaringer med gas, uden at du føler, at du skal mangle noget af det, du er vant til fra din meget større kulgrill.


Weber Traveler Gasgrill

weber traveler gasgrillFaktisk er Weber Traveler ikke en lille gasgrill. I hvert fald ikke i forhold til de andre gasgrill-modeller, der er med i testen. For den har både stativ og sidebord. Det gør det svært at få den til at stå på havebordet, mens du laver mad.

Til gengæld er den yderst transportabel og nem at have med på farten. For understellet kan klappes sammen lige som på en barnevogn. Klappet sammen fylder Weber Traveler next to nothing i bilens bagagerum eller i campingvognen. Ja, du kan tilmed købe en praktisk opbevaringstaske, så du kan tage grillen med i bussen eller toget, uden at nogen vil gøre anskrig over det.

In action kan du glæde dig over tre kroge til at hænge grilltænger, grillhandsker og viskestykke på, samt en solid grillrist i emaljeret støbejern, som tåler både stålbørste og kan holde til de tunge stege.

Masser af grillplads

Med Weber Traveler Gasgrill får du med andre ord en fuldvoksen gasgrill med plads nok til 15 burgere eller 20 pølser. Samt mulighed for at indrette områder med indirekte varme til brød og stege. Stort grillareal på svimlende 85 x 50 cm, og der er kun en brænder, som sidder centralt i midten.

Samtidig er låget højt nok til, at du kan få plads til en hel kylling eller en stor steg, uden at de rammer låget. Derudover kan du bruge meget af det udstyr, der findes til de fuldvoksne Weber grill-modeller. F.eks. stegepanden fra Weber Gourmet BBQ System.

Så har du Weber i forvejen, er du ekstra godt klædt på til den lille ny gasgrill.

Dyr – og alligevel er den et godt køb

Weber Traveler Gasgrill hører til i den dyre ende, men koster med en pris lige over 3.000 kroner meget mindre end Eva Solo Box.

Så har du knapt så meget brug for en lille gasgrill, du kan have stående på havebordet eller altanen, men mere brug en grill, der er kompakt og let at transportere, når den er slået sammen, får du mest for pengene med Weber’en her.


Hvordan vælger du den rigtige lille gasgrill til dit behov?

Er du på udkig efter en lille gasgrill, er det typisk fordi, du enten ikke har særlig meget plads til at have en grill stående, eller gerne vil kunne tage grillen med dig, når du er på farten.

Er der småt, skal gasgrillen være lille

Er pladsen derhjemme ikke til en stor gasgrill med hele svineriet, skal du især holde dig størrelsen for øje på din lille gasgrill. For har du kun en lille altan eller terrasse, er det oftest smartest, hvis gasgrillen kan stå på have- eller altanbordet, som I spiser ved.

Så får du en god, praktisk arbejdshøjde, og det er let at holde øje med maden, mens du hygger med familien eller vennerne omkring bordet. Og let lige at lægge et par ekstra pølser på, når du kan se, at tallerkenerne begynder at blive tomme rundt om bordet, og alle folk lurer på den sidste pølse på grillen.

Skal du grille på farten, skal grillen være nem at få med

Ønsker du omvendt at have en grill, som du nemt kan tage med dig, bør du se dig om efter en praktisk gasgrill, som kan gøres lille, kompakt og praktisk at transportere.

Det kan være f.eks. i form af den spandformende Dangrill Urban, eller de madkasseformede gasgrill-modeller fra Weber og Eva Solo. Eller den lille COBB-grill. De samler og lukker grillen hele vejen rundt. Det gør den både nemmere at have med, og sikrer grillen bedre mod at gå i stykker under transporten. Problemet er, at de skal op at stå på noget, for at du får en god arbejdshøjde. Altså medmindre du sidder på jorden ved siden af dem.

Vil du omvendt ikke gå ned på udstyr, skal du gå efter en ”lille” gasgrill i stor størrelse. Altså en grill som Weber Traveler, der har stor grillflade og sidebord, samt har en ordentlig arbejdshøjde, fordi den har et højt understel. Heldigvis kan understellet så klappes sammen, så den næsten ingenting fylder at have med.

Alternativet er at vælge en gasgrill af samme type som Outdoorchef Minichef P-420 G. Den er også forholdsvis nem at transportere, fordi sidebordene kan tages af. Til gengæld er den mere åben i designet, og har ikke ben, der er høje nok til at give den en praktisk arbejdshøjde uden noget at stå på.

Start med formålet, og find grillen

Så start med at fastlægge formålet for dit køb af en lille gasgrill, og find så gasgrillen ud fra den brug, som du oftest har i hverdagen. Klikker du dig ind på de enkelte gasgrill-modeller, lander du direkte på den webshop, som sælger grillen.

God fornøjelse med din nye grill.

Sidst opdateret 2. februar 2022