Elgrill Test 2022

Bedst i test & Købsguide

Som navnet hentyder bruger en elgrill elektricitet som varmekilde fremfor gas og kul.

Den elektriske grill vinder i stigende grad indpas og popularitet blandt forbrugerne, da man med denne type af grill meget hurtigt og nemt kan tilberede sine ynglingsretter på lækreste vis. Som oftest blot ved et enkelt tryk på en knap.

Det fordelagtige ved en elektrisk grill er blandt andet, at de oftest ikke kræver helt så meget plads som en gas- eller kulgrill. Den er dermed oplagt til en lille gårdhave, altan eller terrasse. Derudover kan en elgrill i modsætning til en kul- eller gasgrill også i flere tilfælde benyttes indendøre, da der ingen flammer eller massiv røgudledning er. Man kan såldes grille hele året rundt, og behøver ikke bekymre sig om at købe hverken dyrt kul eller gas.

Hvad end man er på stranden, på picnic eller en komsammen hjemme i stuen, kan man med en elgrill forberede et smagfuldt måltid på nærmest ingen tid, og du kan grille alt, du lyster, på de fleste elgrill. Fra alle slags kød til alle slags grøntsager og brød.

Så derfor bør du, inden du beslutter dig for at investere i en elgrill, gøre dig selv den tjeneste og læs Grilltest.dk’s gennemgang af 6 forskellige af slagsen, og find ud af hvilke der er de bedste på markedet i test, samt hvilke særlige funktioner og fordele, at de hver især har.

OBS: Vær opmærksom på, at ikke alle elgrill egner sig til indendørs brug, da røgudledningen hos visse modeller kan være relativt høj. Vores anbefaling er, at du tjekker information på.

Elgrill Pris
Morsø Balcone Morsø Balcone 2.999 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Weber Pulse 1000 Weber Pulse 1000 3.890 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Steba VG350 Steba VG350 2.299 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Weber Q1400 Weber Q1400 2.999 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Weber Pulse 2000 Weber Pulse 2000 7.999 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Weber Q2400 Weber Q2400 3.179 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse
Severin Senoa Elgrill Severin Senoa Elgrill 889 kr. Gå til forhandlerLæs anmeldelse

🥇 Weber Pulse 1000 – Testvinder

Elgrill Weber Pulse 1000Denne Weber elgrill er designet, eller i det mindste markedsført, til personer som ønsker at grille på balkonen uden at bryde betingelserne for deres lejemål eller risikere at brænde hele boligblokken ned til grunden.

Weber Pulse 1000 har et fornuftigt og kompakt grillareal på 41 x 31 centimeter, hvilket egner sig til en lille familie. Designet er gennemtænkt og pladsen er udnyttet optimalt. Røgudledningen er generelt meget lav på denne grill, og røg udledes kun fra de fødevarer der grilles.

Grillen har et indbygget, let læseligt termometer og en solid varmestyring. Langt bedre end, hvad tilfældet er med kulgrill, hvor det i mange tilfælde er svært er regulere varmen. Dog har de fleste moderne gasgrill også en fornuftig varmestyring.

En af grillens fedeste funktioner er Webers integrerede iGrill-teknologi, hvor man på sin Smartphone, via Bluetooth og ved at tilgå Webers egen app, kan holde øje med den indre temperatur i kødet, der grilles. Alt dette via den medfølgende kødtemperaturmåler. Du harligeledes mulighed for modtage notifikationer, når den ønskede temperatur i dit kød er nået – hvad end det er kylling, laks, oksekød eller svinekød. Det fungerer så godt, at det nærmest fjerner det sjove ved at grille.

Udover at få din mad perfekt stegt hver gang (så længe du holder øje med Appen), virker det også til at Pulse 1000 giver maden en mere grillet smag end hvad man ellers skulle forvente af en elgrill. Weber påpeger selv, at dette skyldes grillens porcelæn emaljerede støbejernsplader, men måske er det virkeligheden blot den friske luft, der giver grilloplevelsen og maden et autentisk pust.

Pulse 1000 er nem at rengøre, og man kan nemt afmontere panelet og de elektriske elementer og opbevare disse indendøre, for modvirkning af fugtskader.

Specifikationer

 • Mål med åbent låg H: 68 cm, W 61 cm, D: 65 cm
 • Mål med lukket låg H: 33 cm, W: 61 cm, D: 54 cm
 • Grillareal: 41 x 31 cm
 • Farve: Sort
 • Grillrist i porcelænsemaljeret støbejern
 • Låg og body i aluminium
 • Elektronisk temperaturkontrol
 • Vægt: 13.6 kg
 • 1800 watt/230 volt
 • Kødtemperaturføler: 1

Steba VG350

Steba VG350Steba VG350 er en tysk produceret arbejdshest af en grill, og ligeledes en af de mest populære elektriske grill på markedet i Tyskland. Steba VG350 tilbyder med sit ekstra store grillareal hele 55 x 41, hvilket gør det til den største model i vores gennemgang af elgrill. Du har derfor mulighed for at tilbyde mad til op imod 8 mennesker ad gangen. Du har ligedes mulighed for tilberede en stor steg på et par kilo og langtidsstege kødet til UG. Temperaturindstillingerne i grillen kan i den forbindelse hjælpe dig med at ramme den perfekte mørhed. Du kan med fordel også benytte grillens låg, som medvirker til hurtigere tilberedning, da det har en åbning, hvor røg og dampe har mulighed for at slippe ud.

Steba VG350 kan grundet sit store grillareal og sine forskellige varmezoner grille mange forskellige ting på én gang. Temperaturmåleren er let at aflæse, hvilket sikrer at man ikke brænder sin mad på. Ligesom de fleste andre elgrill i denne test, er Steba VG350 meget nem at rengøre. Takket være den aftagelige og ikke-klæbrige grillplade, kan alle madrester nemt fjernes og rengøring af grillen er nærmest barneleg. Grillen har derudover også en drypbakke, som samler alt det overskydende fedt fra det tilberedte kød. Med et output på omkring 2200 Watt, kan grillens temperatur hurtigt nå 250 grader. Det er dog meget nemt at regulere varmen.

Grundet VG350’erens aftagelige stativ, kan elgrillen bruges på et bord, og på nem vis opbevares steder, hvor der ellers ikke er meget plads.

Specifikationer

 • Dimensioner (H/W/D): 107 x 57 x 67 cm
 • Samlet grillareal (CM) 49 X 39 CM
 • Strøm: 2200 W / 230 V
 • Ledning: 1.2 Meter
 • Vægt: 10.5 KG
 • Materiale: Aluminium, Metal

Weber Q1400

Weber Q1400Mange forskellige brugere og anmeldere er på forskellige forums og hjemmesider enige om, at en af de bedste elgrill på markedet idag er Webers Q1400 model. Modellen er en af de mindre af sin slags og dets grillareal er således 42,5 x 32 cm, hvilket egner sig en lille familie. Dens størrelse medvirker dog også til, at den er nem at transportere.

Grillen er i god kvalitet, og har således en bund og et låg i aluminium, som sikrer hurtig opvarmning og nedkøling, hvor selve grillristen er i fremkommer i porcelænmajleret støbejern. Rent designmæssigt fremstår modellen slank og moderne. Grillen har derudover et stort håndtag for oven, og to praktiske håndtag i siden, som gør transportering af grillen nem og bekvem. Rent æstetisk har det også en positiv effekt, at grillristen giver maden et autentisk, grillstribet look.

Elgrillen har en udtagelig opsamlingsbakke, som gør det nemt skille sig af med fedtet fra det man griller. Grillen er ligeledes nem at skille ad og samle, når den skal rengøres.

Weber Q1400 er designet til placering på et bord eller stativ. Stativet medfølger ikke, men kan købes separat for under 500 kroner. Af få ulemper gælder blandt andet, at den aktuelle temperatur på grillen ikke fremgår, samt at den i modsætning til nogle af de andre elgrill, er en lille smule langsom til at forvarme. Men når det først er kommet igang, er der smæk på. Det skal desuden nævnes, at denne grill ikke egner sig til indendørs brug, da den udleder en del røg.

Specifikationer

 • Farve: Sort
 • Låg og bund i støbt aluminium
 • Glasforstærket nylonramme
 • Grillrist i 2-delt porcelænemaljeret støbejern
 • Grillareal: 42,5 x 32 cm
 • 2200 watt/220-240 volt
 • 1.8 meter ledning
 • Højde: 59,7 cm
 • Bredde: 68,6 cm
 • Dybde: 48 cm
 • Bruttovægt: 11 kg

Weber Pulse 2000

Weber Pulse 2000Weber Pulse 2000 adskiller sig fra sin lillebror, Weber Pulse 1000, ved at være væsentligt større. Med sit grillareal på 49 x 39 cm er den velegnet ved lidt større forsamlinger end Pulse 1000. Derudover adskiller den sig også ved at have to forskellige justerbare varmeelementer, hvor Pulse 1000 blot har ét. Pulse 2000 er en kraftfuld grill, og er på hele 2200 Watt, hvilket gør det til en af de kraftigere elgrill på markedet.

Ligesom det er tilfældet med 1000-modellen, er denne grill helt og aldeles velegnet til brug, hvis du bor et mindre sted, hvor pladsen ikke er til en gasgrill. Elgrillen er enormt nem at bruge, og dens riste i støbejern hjælper dig til at få flotte grillstriber, samt en smag som du ikke ville kunne opnå ved blot at tilberede maden i dit køkken. Og siden grillen er elektrisk behøver du selvfølgelig ikke spekulere på hverken gas eller kul.

Pulse 2000 tilbyder, ligesom Pulse 1000, også et iGrill termometer, som man har mulighed for at forbinde til Webers app på sin Smartphone. På denne måde er det muligt følge den indre temperatur i maden, eller blive notificeret, når din mad er perfekt stegt.

Hvis du er på udkig efter en elgrill, som kan rumme lidt mere, er denne bestemt anbefalelsesværdig. Den er effektiv, praktisk og der findes ligeledes en lang række tilbehør, som man erhverve sig, hvis man vil udvide sit grill repertoire.

Elgrillen har et flot, moderne look og er nem at rengøre. Der skal derfor overordnet set lyde en stor anbefaling herfra, når det kommer til denne grill.

Specifikationer

 • Mål - Låg åbent (cm): H77 x B71 x D76
 • Mål - Låg lukket (cm): H39 x B71 x D60
 • Samlet grillareal (cm): 49 x 39
 • Glasforstærkede nylonhåndtag: 2
 • Strøm: 2200 W / 230 V
 • Kødtemperaturfølere medfølger: 2
 • Følerkapacitet: 4
 • Vægt: 18.6 kg
 • Elektronisk temperaturstyring
 • Låghåndtag i rustfrit stål
 • Integreret clips til sikker fremføring af ledning
 • Varmeisolerende beklædning i aluminium

Weber Q2400

Weber Q2400For dem der måske allerede har eller har haft en Weber Q240, fremstår Weber Q2400 muligvis bekendt. Q2400’eren er nemlig en ombygget og moderniseret udgave af Q240’eren. Visse funktioner såsom kontrolknapperne, de store håndtag og den robuste body, er nogle af de nye tilføjelser i Q2400-modellen. Denne Weber elgril er efter vores overbevisning helt og holdent en af de bedste på markedet. Grillarealet er på hele 54 x 39, hvilket også gør den til en af de større elgrill i denne test. Mere end dét grillareal får man sjældent brug for, medmindre der er tale om en regulær grillfest. For en helt almindelig familie burde dens kapacitet være mere end rigelig.

Til Q2400-modellen medfølger et praktisk stativ, så du kan have grillen stående i arbejdshøjde, hvor end du vil. Såfremt du ønsker at grille dit kød direkte fra bordet eller ligende, er dette selvfølgelig også muligt, da standeren er let at afmontere. Ligesom med nogle af de andre Weber grill i denne test, er selve risten af porcelænsemaljeret støbejern, hvilket giver din mad et lækkert og autentisk, grillstribet look. Ligeledes fremstår elgrillen simpel og elegant i sit udtryk.

I henhold til rengøring adskiller grillen sig heller ikke meget fra de andre Weber-modeller. Q2400 er meget nem at rengøre takket være dens virkelig solide materialer og gode efterbehandling. Det er nemt at fjerne de forskellige dele for en mere grundig rengøring.

Særligt positivt er det, at elgrillen forvarmes meget hurtigt. Så du kan på ingen tid grille din mad til perfektion. Dens kompakthed (trods størrelse) og kvalitet er bestemt også positive elementer.

Specifikationer

 • Mål - låg åbent og borde ude (cm): 129"H x 130.6"B x 76.2"D
 • Mål - låg lukket og borde ude (cm): 104.1"H x 130.6"B x 62.2"D
 • Vægt: 19 kg
 • Grillareal: 54 x 39 cm.
 • Grillriste i porcelænsemaljeret støbejern
 • Låg og bund i støbt aluminium
 • Glasforstærket nylonramme
 • 1,8m ledning
 • 2200 Watt/220-240 Volt
 • Inkl. todelt støbejernsrist

Severin Senoa Elgrill

Severin Senoa ElgrillDenne elektriske grill fra den tyske producent Severin kan uden problemer bruges både indendørs og udendørs. Den er særligt velegnet indendørs på grund af dens safetouch-kabinet , der gør, at den kan den bruges på alle overflader. Såfremt, at vejret er lidt blæsende, og du stadig ønsker at grille udendørs, er grillens grillareal dækket af plader som udgør vindbeskyttelse.

Severin Senoa har et grillareal på 41,5 x 24 cm, og vejer i alt kun 6.8 kg. Af denne grund er den yderst transportabel. Afhængigt af forholdende kan den både bruges på et stativ eller på et bord.

Grillen opvarmes meget hurtigt og er i stand til at gå fra 0 til 300 grader på kun 10 minutter. Grillen har derudover en reflektorbakke, som gør det endnu nemmere at stege perfekte bøffer med den rigtige grillskorpe udenpå, uden at gå på kompromis med blødheden og saftigheden indvendigt. Hældes der lidt vand i reflektorbakken mindskes røg- og luftgener yderligere, og den efterfølgende rengøring af grillen er nemmere.

Den har desuden en vindskærm, praktiske bærehåndtag i begge sider og en letbetjent termostat med stor drejeknap og tydelig temperaturskala.

Fabrikanten er meget opmærksom på sikkerheden i denne model. Området der omgrænser selve grillarealet er svære at brænde sig på, og grillen er også udstyret med en lille knap, som med det samme afbryder strømmen, hvis noget skulle gå galt.

Ligesom de andre grill i denne test, er Senoa nem at rengøre. Da de forskellige dele af grillen er lavet i rustfrit stål, tåler den også at komme i vaskemaskinen.

Rent prismæssigt ligger denne grill i den lavere ende i henhold til de andre grill i testen. Men det er ikke ensbetydende med at producenten har sænket kvaliteten. Grillen er fremstillet i rustfrit stål og fremstår i rigtig god kvalitet, og virker yderst holdbar til alle slags forhold. Rent æstetisk ligger den måske ikke i toppen af poppen, men hvis man ønsker en solid, sikker og effektiv grill til en fornuftig pris, bør denne grill ikke gå dine øjne forbi.

Specifikationer

 • Grillareal: 41.5 x 24 cm
 • 2300 Watt
 • 1.5 meter ledning
 • LED lys
 • Højde 86 cm
 • Dybde 50 cm
 • Bredde 62 cm
 • Vægt 6,8 kg
 • Sort
Forhandler
Frishop Tjek pris

Elgrill vs gasgrill

Varmekilde

En elektrisk grill bruger elektricitet som varmekilde, hvor en gasgrill bruger gas. Elgrillen skal, hvad end den er til udendørs eller indendørs brug, blot tilsluttes en stikkontakt, hvorefter den er klar til brug. En gasgrill bruger gas, som kan fremskaffes på forskellig vis.

Størrelse

Både elgrill og gasgrill findes i mange forskellige størrelser. Små, kompakte elgrill kan placeres på køkken- eller stuebordet og større elgrill kan bruges udendørs i enten gårdhaven, terrassen eller altanen. Afhængigt af elgrillens størrelse kan der bespises alt mellem 2 og 15 mennesker. Gasgrill er generelt større i modellerne end elgrill, men der findes dog også små “single-steak” modeller.

Pris og popularitet

Der findes prismæssigt en bred vifte af elgrill og gasgrill. Den billigste elgrill kan typisk erhverves fra omkring 400-500, hvor den dyreste gasgrill kan koste 50.000. Til trods for den stigende popularitet, er gasgrill generelt meget mere populære end elektriske grill. Der er derfor også et meget bredere udvalg af gasgrill sammenlignet med elektriske grill.

Vedligeholdelse

Varmeelementet på en elgrill kan typisk ikke tåle at komme under vand, og bør være frakoblet stikkontakten, når det bliver rengjort. Ledninger og eventuelt hylster bør tjekkes regelmæssigt for beskadigelse. Opbevaring er som regel nemt, da de fleste elgrill blot skal frakobles stikkontakten og gemmes væk.

Alle vaskbare dele af en gasgrill, herunder aftagelige varmeplader, riste og eventuelle fedtbakker, kan vaskes med varmt vand efter brug. Alt der har med gas forbindelsen til grillen at gøre bør tjekkes regelmæssigt og udskiftes ved slid.

Hvad skal man vælge?

Forskellige faktorer kan være i spil, når du skal vælge mellem en gas- eller en elgrill. Særligt plads og smag er væsentlige faktorer:

Plads: De fleste gasgrill har brug for meget plads og skal placeres med afstand til ting, såsom møbler, buske, træer osv. Så hvis du ikke har meget plads til rådighed, bør en gasgrill ikke være aktuel. Her kan du med fordel kigge efter en elgrill.

Smag: Elgrill tilbyder generelt en mindre autentisk grillsmag. Hvis smag er et meget vigtigt kriterie for dig, bør du ikke vælge en elgrill. Hvis smag betyder alt, bør du overveje at vælge en kulgrill. Det skal dog hertil siges, at de fleste moderne gasgrill idag tilbyder ligeså god smag som den autentiske kulgrill.

Løbende opdatering

Vi holder hele tiden øje med, hvornår der kommer en ny elektrisk grill på markedet. Hvis du ikke fandt den helt rigtige grill, kan du derfor med fordel kigge forbi om et par uger eller måneder igen. På denne måde sørger vi for, at der altid er de bedste elgrillere på listen. Når vi vurderer en elektrisk grill tager vi naturligvis højde for egne erfaringer med den enkelte elgrill, men også med de anmeldelser der kommer fra andre medier.

Er du istedet interesseret i en gasgrill, er du velkommen til læse vores test af disse. Læs vores gasgrill test her. Ønsker du en mindre gasgrill, som du kan bruge på din altan eller på stranden, og som er nem at flytte rundt på, har vi naturligvis også fundet de bedste af denne type grillere. Find din kommende lille gasgrill her.

Hvilken elgrill er den bedste?

Fedeste design Morsø Balcone
Til den store familie Weber Pulse 1000
Bedst til prisen Weber Q2400

Sidst opdateret 9. januar 2023