Pizzaovn til gasgrill

pizzaovn til gasgrillDet er svært at nævne noget bedre i denne verden end en nybagt hjemmelavet pizza. Pizza smager bare godt, og de smager endnu bedre, hvis du selv har lavet dem. Men for at dette kan ske, er det nødvendigt med en pizzaovn i en god kvalitet.

Du kan selvfølgelig altid vælge at købe en almindelig pizzaovn, som du kan have på din terrasse. Dog er dette ikke den rette løsning for alle. Heldigvis findes der alternativer til denne type af pizzaovn. Hvis du har en gasgrill, kan du nemlig i stedet vælge at gå efter en smart pizzaovn til gasgrill. 

På den måde kan du bruge din gasgrill til endnu mere, og du kan lave så mange hjemmelavede pizzaer, som du har lyst til. Hvis du leder efter en god pizzaovn til din gasgrill, skal du læse med videre her. Vi har nemlig fundet frem til 4 stilrene og smarte pizzaovne, der er perfekte til at bruge sammen med en gasgrill.

La Hacienda pizzaovn

ForhandlerPris
699 kr.Til butik

La Hacienda pizzaovnHvis du leder efter en smart og stilren pizzaovn, er denne La Hacienda pizzaovn helt perfekt. Denne pizzaovn er lavet i rustfrit stål og er et oplagt valg, hvis du ønsker en udendørs pizzaovn.

Pizzaovnen passer til en gasgrill med en diameter på minimum 56 centimeter. Den kan også sagtens bruges på en kulgrill. Har du en gasgrill, kan du hurtigt varme grillen op og nemmere styre temperaturen, hvilket er en fordel, når du bager en pizza.

Derudover bruger denne model kun omkring 5 til 15 minutter på at bage en pizza takket være den høje varme, der er i ovnen. Selvfølgelig afhænger tiden af både vejr og vind. Men uanset hvad kan du være sikker på, at denne ovn giver din pizza en særlig sprødhed. 

Med denne pizzaovn til din gasgrill kan du lave lidt af hvert udover pizza. Den kan også anvendes til eksempelvis at stege fisk, da du sagtens kan stille pander og fade ind i ovnen. Dog skal du være opmærksom på, at pizzaovnen kan blive forholdsvis varm udenpå. 

Specifikationer

Mål: 40 x 35 x 15 cm. 

Materiale: Rustfrit stål

Kan bruges til: Både gasgrill og kulgrill med en diameter på minimum 56 cm.

Fordele:

 • Kan både bruges til gasgrill og kulgrill
 • Flot design i rustfrit stål
 • Bruger kun 5 til 15 minutter på at bage en pizza
 • Kan bruges til andet end pizzabagning
 • Laver en lækker og sprød pizza

Firebox pizzaovn

ForhandlerPris
homeshopUdgået kr.Til butik

firebox pizzaovnMed denne smarte Firebox pizzaovn i stål kan du på et øjeblik lave din gasgrill om til en funktionel og fleksibel pizzaovn. Du skal blot placere ovnen på toppen af din grill, hvorefter du kan give dig i kast med at bage en lækker og sprød pizza.

Der går ikke mere end 10 minutter før, at ovnen har nået en temperatur på over 400 grader. Denne temperatur er helt perfekt til bagning af en pizza. Derudover er pizzaovnen yderst robust og holdbar og kræver ingen former for samling. 

Du kan derfor tage den i brug lige med det samme. Ovnen passer til de fleste typer af gasgrill med tre brændere samt kuglegrill eller kulgrill med en diameter på 57 centimeter.

Så hvis du har et ønske om at lave en autentisk hjemmelavet pizza derhjemme med hjælp fra din gasgrill, bør du kigge nærmere på denne model. Pizzaovnen kan ydermere også bruges til både kød, grøntsager, fisk, brød og mange andre madvarer.

Specifikationer

Mål: 40 x 35 x 15 cm. (b x d x h)

Materiale: Stål

Kan bruges til: Både gasgrill med tre brændere og kulgrill med en diameter på minimum 57 cm.

Fordele:

 • Enkelt og stilrent design i stål
 • Kan bruges til alt lige fra pizza til kød, grøntsager og så videre
 • Når en temperatur på 400 grader på omkring 10 minutter
 • Er nem at bruge
 • Kræver ingen samling

Mustang pizzaovn

ForhandlerPris
kitchenone619 kr.Til butik

Drømmer du om at lave en lækker pizza på din gasgrill? I så fald kan det være, at denne Mustang pizzaovn falder i din smag. Denne pizzaovn er et utrolig godt redskab til din gasgrill, hvis du gerne vil lave en god hjemmelavet pizza på ingen tid. Den er nemlig klar på kun cirka 20 minutter.

Med denne pizzaovn får du den perfekte ovn til at bage sprøde pizzaer. Ikke nok med at du kan lave pizzaer med ovnen, er det også muligt at bage andre typer af brød samt diverse bagværk. Derudover kan du benytte dig af ovnen til at stege grøntsager, kød og fisk. Det er derfor en alsidig pizzaovn, som du kan bruge til lidt af hvert alt efter ønske og behov.

Specifikationer

Mål: 44,5 x 35 x 13 cm. 

Materiale: Ukendt

Kan bruges til: Gasgrill

Fordele:

 • Kan bruges til bagning af andre typer brød og bagværk
 • Kan også anvendes til kød, fisk og grøntsager
 • Bliver klar på kort tid
 • Laver gode hjemmelavede pizzaer
 • Smart og alsidig pizzaovn

vidaXL pizzaovn

vidaXL pizzaovn med keramisk sten til gas- eller kulgrill | vidaXL.dk

At lave en hjemmelavet pizza behøver ikke at være besværligt, hvis du har denne vidaXL pizzaovn til gasgrill ved din side. Den kan også sagtens anvendes på en kulgrill.

Denne ovn er forsynet med en keramisk pizzasten samt et forkromet gitter, så du opnår en hurtig opvarmning. Derfor kan du gå i gang med at bage din pizza efter blot et par minutter.

Endvidere kommer denne pizzaovn med en robust og solid rustfri stålhætte samt en emaljeret base. Det sørger for, at varmen fastholdes og bliver fordelt på en jævn måde, hvilket sikrer den mest optimale tilberedning. Sidst men ikke mindst har pizzaovnen en praktisk temperaturmåler.

Specifikationer

Mål: 49 x 35 x 15,5 cm. (l x b x h)

Materiale: Rustfrit stål, emaljeret base

Kan bruges til: Gasgrill og kulgrill

Fordele:

 • Kan bruges på både gasgrill og kulgrill
 • Praktisk temperaturmåler
 • Bliver klar inden for få minutter
 • Keramisk pizzasten og et forkromet gitter
 • Robust og solid rustfri stålhætte samt en emaljeret base

Hvad er en pizzaovn til en gasgrill?

En pizzaovn til en gasgrill er et smart redskab, som du kan anvende på din almindelige gasgrill til at bage sprøde og lækre hjemmelavede pizzaer. Det vil altså sige, at du kan tage sådan en pizzaovn af og på alt efter, om du skal bruge den på grillen eller ej. 

Typisk er disse former for pizzaovne ret lette og nemme at flytte rundt på. Så hvis du ønsker at lave en spontan hjemmelavet pizza til dig selv, er det skam slet ikke så svært med denne type ovn. Desuden kan du også sagtens bruge den, hvis du får gæster på besøg og menuen står på hjemmelavede pizzaer.

Sådan en pizzaovn placeres normalt på toppen af gasgrillen, når den er tændt, hvorefter den bliver varmet op. Pizzaovnen har en tendens til at være yderst robust og vil passe perfekt på toppen af din grill. 

Det varierer en smule, hvor længe de er om at varme op, men det vil i gennemsnit tage omkring 10 minutter. Selvfølgelig kan det være en smule længere eller kortere tid alt efter, hvilken model du vælger samt vejret. 

Hvorfor vælge en pizzaovn til gasgrill?

En pizzaovn til en gasgrill fungerer præcis ligesom en helt almindelig pizzaovn. Der er derfor ikke den store forskel. Det bedste ved at vælge sådan en pizzaovn er dog, at den typisk er mindre end en almindelig model. Herved er det nemmere for dig at flytte rundt på den, når du ikke bruger den. 

En almindelig pizzaovn er i de fleste tilfælde en mere permanent løsning. Dette kan være en ulempe for dem, der ikke hele tiden ønsker at have deres pizzaovn stående fremme. Med en pizzaovn til gasgrill kan du tilføje den og fjerne den fra din gasgrill, som du har lyst til. 

Derudover er det en fordel at have en pizzaovn til gasgrill, da du kan lave et hav af forskellige ting på den. Ovnen fungerer ikke kun fantastisk til hjemmelavede pizzaer, men kan bruges til et hav af andre ting. Det gør altså, at du får et alsidigt og funktionelt redskab til din gasgrill ind i dit hjem.

Købeguide: Sådan vælger du den perfekte pizzaovn til dig og din gasgrill

Hvis du er i tvivl om, hvilken pizzaovn du skal vælge, er det en god idé at læse med videre her. Det kan nemlig hjælpe dig med at tage en beslutning i forhold til, om du skal vælge den ene eller den anden model. 

Der findes flere forskellige pizzaovne på markedet til din gasgrill, hvorfor det kan være rart at kende til de faktorer, som du skal overveje inden køb. Og det er netop disse faktorer, der bliver gennemgået her.

Ting du skal kigge efter inden køb af en pizzaovn 

En pizzaovn er måske ikke det dyreste redskab, som du har i dit køkken eller i dit udendørsareal. Men det betyder ikke, at du bare skal købe den første og den bedste model, du ser. I stedet bør du være opmærksom på detaljerne for at finde den helt rigtige pizzaovn.

Hvilken ovn passer bedst til dig og din livsstil?

Hvis du regelmæssigt skal lave mad til mange mennesker, kan det være værd at investere i en større pizzaovn eller en, der hurtigt kan bage en pizza. Du kan være sikker på, at de fleste ovne bager og varmer hurtigt, men det er alligevel værd at undersøge. 

Størrelse

I og med at en pizzaovn til en grill skal placeres ovenpå selve grillen, er det vigtigt, at den passer i størrelsen. Det nytter ikke noget, at du ender med en ovn, der slet ikke er plads til på toppen af din gasgrill. Derfor er det vigtigt, at du har styr på målene, før du køber sådan en pizzaovn.

Materiale

Rustfrit stål og stål er de mest populære valg til pizzaovne. Er en pizzaovn lavet af rustfrit stål, kan du være sikker på, at den er holdbar og nem at rengøre. Endvidere er dette materiale en rigtig god varmeleder, hvorfor materialet sørger for, at du opnår en jævn tilberedning og bagning af din pizza eller dine andre madvarer.

Stål er heller ikke særlig tungt, hvorfor den vil være perfekt til dig, der ofte ønsker at bage hjemmelavede pizzaer. Det vil nemlig være enkelt og ligetil at flytte rundt på pizzaovnen alt efter, om du skal bruge den eller ej. 

Pris

Prisen er et vigtigt aspekt, som du bør overveje, når du er på udkig efter en pizzaovn til din gasgrill. Du finder pizzaovne i flere forskellige prisklasser, så det handler i sidste ende om, hvad du ønsker at bruge på den. 

Pris og kvalitet går ofte hånd i hånd, men det er selvfølgelig ikke altid tilfældet. Inden du køber en pizzaovn, kan det være en god idé at læse diverse anmeldelser af ovnen, så du kan se, om den er noget værd eller ej.

Sådan bruger du en pizzaovn til gasgrill

Det er ret simpelt at bruge sådan en ovn. Først og fremmest skal du sørge for, at du har fået godt gang i din grill. Så start med at tænde for grillen og placér herefter din pizzaovn ovenpå selve grillen. Det kan være en god idé at bruge et par grillhandsker, så du ikke ender med at brænde dine fingre. Men det bestemmer du selvfølgelig helt selv. 

Når du har placeret din pizzaovn ovenpå din grill, skal du vente i omkring 10 minutter. Det tager nemlig cirka 10 minutter førend, at din pizzaovn er klar til brug og varmet godt og grundigt op. 

Efterfølgende skal du sætte dit mesterværk ind i ovnen. Når du har gjort det, er det bare med at vente på, at din hjemmelavede pizza er færdig. Til sidst kan du tage pizzaen ud af ovnen, skære den i stykker og servere den for dig selv, din familie eller dine gæster. Du kan nu placere en ny pizza i ovnen, hvis det er nødvendigt.

Det kan du også lave i en pizzaovn 

Du har endelig fået din helt egen pizzaovn. Det betyder, at du kan gå i gang med at lave lækre hjemmelavede pizzaer på et hav af forskellige måder. Men desværre kan du ikke leve af pizza. Det er ærgerligt, da du nok gerne vil gøre brug af din pizzaovn hver eneste dag.

Heldigvis kan du rent faktisk bruge din pizzaovn til langt mere end blot at bage hjemmelavede pizzaer. Nu spekulerer du sikkert på, hvad du ellers kan lave af mad i en pizzaovn. Det kan vi godt forstå.

Udover at du kan berige dit liv med en masse velsmagende pizzaer, kan du også bruge din pizzaovn til blandt andet at bage andre former for brød og diverse andet bagværk. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil lave et fladbrød eller noget helt andet.

Ikke nok med at du kan bage andre typer af brød, kan du ydermere benytte din pizzaovn til at stege diverse former for råvarer. Det kan være alt lige fra at stege kød til at stege grøntsager, fisk og så videre. 

Lækre kager og desserter er endnu en ting, som du kan bruge din pizzaovn til. Det er nærmest kun din fantasi, der sætter grænserne, når det kommer til, hvad en pizzaovn kan bruges til.

Vælg mellem flere forskellige typer af pizzaovne

En pizzaovn er ikke bare en pizzaovn. Der findes nemlig mange forskellige typer at vælge mellem, og hvilken der passer til dig afhænger mest af din personlige præference. De grundlæggende muligheder er:

Bærbare pizzaovne

Den mest populære type af pizzaovn er en bærbar pizzaovn. Sådan en pizzaovn kan bruges i din have, eller når du er på farten. Det er derfor en utroligt alsidig model, som du ikke behøver at have stående fremme hele tiden. 

Det er muligt at finde en lang række af forskellige bærbare pizzaovne, der bruger enten gas, kul eller brænde. Disse pizzaovne kan typisk tilberede en pizza på kun to minutter.

Pizzaovne til grill

Disse enkle små ovne placeres på toppen af din grill og bruger varmen nedefra til at bage din pizza. Du skal tjekke målene og sørge for, at din grill er bred nok til at have en pizzaovn på toppen. Disse pizzaovne tager ofte lidt længere tid, når det kommer til at tilberede pizzaer end de andre typer. 

Men til gengæld er de utroligt fleksible og smarte, da de nemt kan tages af og på alt efter, om du har brug for at bage en pizza eller ej. Du kan finde sådan en pizzaovn til både din gasgrill og din kulgrill.

Fritstående pizzaovne

Hvis du er en rigtig pizzaentusiast, der ikke har noget imod at købe en pizzaovn, der fylder en del udenfor, kan en fritstående pizzaovn være noget for dig. De fleste af disse pizzaovne tændes op med brænde, så det er vigtigt, at du har tålmodighed og ved, hvordan du gør dette. Dog kan du naturligvis altid lære det, hvis du aldrig har prøvet det før. Disse pizzaovne er yderst lækre og vil se godt ud på enhver terrasse. Desuden er de fantastiske til at bage sprøde hjemmelavede pizzaer.

Sidst opdateret 25. april 2024