De fedeste grillhandsker i 2024

grillhandskerEt par gode grillhandsker er essentielt udstyr for enhver grillmester. Du vil nemlig gerne beskytte dig selv, når du flytter maden rundt på grillen, rykker rundt på kullet eller noget helt tredje. Men det er dog ikke alle grillhandsker, der er lavet i den samme høje kvalitet.

I og med at der findes så mange forskellige grillhandsker på markedet, kan det være svært at vælge de helt rigtige. Så hvordan ved du, hvilke grillhandsker du bør købe? 

Vi har fundet frem til nogle af de bedste grillhandsker til dig, så du ikke behøver at bruge en masse tid på at søge rundt på nettet. I denne test har vi taget et kig på 5 forskellige grillhandsker, som du kan overveje at købe hjem til dig, så du er klar til at grille næste gang.

Rösle grillhandsker

Rösle Grillhandske 41,5 x 19 cm 2 stk. Læder | Billig (proshop.dk) 

Er du på udkig efter et par lækre grillhandsker i en sort og grå farve, er disse fra Rösle et oplagt valg. Her får du nemlig et par grillhandsker i 100 % læder. Selve foret består af 60 % bomuld og 40 % polyester.

Grillhandskerne er lange og robuste, så de beskytter dine hænder mod både varme og gløder på den mest optimale måde.

Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan vaske handskerne i vaskemaskinen efter brug. I stedet skal du rense dem på anden vis.

Specifikationer

Farve: Sort og grå

Mål: 41,5 x 19 cm. (l x d)

Materiale: Læder, bomuld og polyester

Fordele:

 • Beskytter godt mod varme og gløder
 • Lavet af 100 % læder
 • Er yderst robuste
 • Har en god længde
 • Lækkert og enkelt design

Weber grillhandske

Grillhandske fra Weber – Tilbud på Weber grill handske (frishop.dk) 

Med denne smarte grillhandske i sort og rød fra Weber kan du være sikker på, at du aldrig nogensinde igen vil brænde dig på din grill. Den er nemlig lavet til en sikker håndtering af diverse tilbehør samt en varm grill.

Grillhandsken er fremstillet med et ydre, der består af 100 % bomuld, mens fyldet er lavet af polyester. Det sørger for, at handsken er behagelig at bruge.

Derudover er handsken designet med et enkelt udseende og en god længde, så din hånd og underarm er beskyttet på bedste vis. Det sikrer, at du nemt og hurtigt kan fjerne alt lige fra gryder til pander og så videre fra grillen uden problemer. Ydermere er det værd at nævne, at handsken kan modstå temperaturer på helt op til 350 grader.

Specifikationer

Farve: Sort og rød

Mål: 40 x 22,5 x 2 cm. (l x b x h)

Materiale: Bomuld og polyester

Fordele:

 • Kan modstå temperaturer på op til 350 grader
 • God længde
 • Enkelt og smart design
 • Fremstillet af bomuld og polyester
 • Behagelig i brug

OutdoorChef grillhandsker

Køb OutdoorChef grillhandsker i læder online. Se her (frishop.dk)

Disse grillhandsker i sort og hvid fra OutdoorChef er yderst komfortable at have på og sørger for, at du har et godt greb om diverse tilbehør og udstyr. Med disse grillhandsker får du mulighed for at beskytte dine hænder mod grillens varme på absolut bedste vis

De er nemlig lavet af læder i en høj kvalitet, mens de også er forsynet med en isolerende fleeceindsats. Derudover kommer grillhandskerne med en lang manchet, der sikrer, at din underarm ydermere er beskyttet mod varmen.

Specifikationer

Farve: Sort og hvid

Mål: 36 x 15 x 2,5 cm. (l x b x h)

Materiale: Læder

Fordele:

 • Lavet af læder i høj kvalitet
 • Isolerende fleeceindsats
 • Lang manchet
 • Beskytter hænder og underarm optimalt
 • Sørger for et godt greb

Broil King grillhandsker

Netpris på Broil King grillhandsker i læder (frishop.dk)

Her er der tale om kraftige grillhandsker i sort, der er perfekte for enhver grillentusiast. Disse handsker bliver kun mere lækre og behagelige, jo mere at du bruger dem. De er fremstillet i læder og har et fint og smart look.

Endvidere har de en utroligt blød foring, hvilket kun gør dem mere komfortable at have på. Desuden beskytter de meget fint mod varme, så du ikke ender med at brænde dig, når du griller. Handskerne er ydermere forsynet med blå syninger og et Broil King-logo lige ved åbningen.

Specifikationer

Farve: Sort og blå

Mål: 38 x 18 x 5 cm. (l x b x h)

Materiale: Læder

Fordele:

 • Smart design i sort med blå syninger
 • Yderst lækre at have på
 • Forsynet med en ekstra blød foring
 • Beskytter dine hænder godt
 • Lavet i læder

Weber grillhandsker

Grillhandsker fra Weber » Beskytter dine hænder (kitchenone.dk)

Hvis du er på jagt efter et par stilfulde og lækre grillhandsker, bør du tage et nærmere kig på disse fra Weber. Disse grillhandsker i sort og rød beskytter dine hænder på den mest optimale måde, når du griller. 

De er nemlig lavet af varmebestandigt kvalitetslæder, så du er sikret et solidt og godt greb om dit grilltilbehør. Desuden er handskerne yderst behagelige at have på.

Efter at du er færdig med at grille, kan du opbevare handskerne på en smart måde. Handskerne er forsynet med løkker, så du nemt kan hænge dem på selve grillens kroge til redskaber.

Specifikationer

Farve: Sort og rød

Mål: 35 x 17,4 x 3,6 cm. (d x b x h)

Materiale: Læder

Fordele:

 • Stilrene grillhandsker i sort og rød
 • Lavet af varmebestandigt læder
 • Smarte handskeløkker til ophængning
 • Behagelige at have på
 • Beskytter dine hænder på bedste vis

Derfor skal du købe grillhandsker

Når du griller, kan du ikke slippe afsted med at bruge den grydelap, som din bedstemor har strikket til dig i tidernes morgen. Selv grydelapper, der er designet til brug i køkkenet til ovnen, er ikke altid optimale at bruge, når du arbejder ved grillen. Disse kan nemlig i værste tilfælde antændes, hvis de udsættes for åben ild eller varmen fra en grill.

En af fordelene ved grillhandsker sammenlignet med almindelige grydelapper er, at de er perfekte til brug ved grillen. Samtidigt er disse handsker typisk lavet på en måde, så de er langt nemmere at bruge. Det vil helt klart gøre det nemmere for dig, når du skal håndtere varme genstande, eller når du holder diverse redskaber over en varm grill. 

Når du laver mad i et køkken, bliver dine hænder og underarme normalt ikke udsat for varme overflader i længere perioder. En grydelap er derfor tilstrækkelig, når du tager bradepander ud af ovnen eller rører ved diverse varme håndtag.

Når du griller, arbejder dine hænder og arme ofte direkte over ild. Et forkert træk kan føre til alvorlige forbrændinger. Derudover kan det blive ubehageligt at holde dine arme over så varm en overflade i både kort og lang tid.

Grillhandsker er designet til at beskytte dig mod denne type varme. Du vil være i stand til at flytte mad rundt på din grill stille og roligt uden, at du behøver at fjerne dine hænder gentagne gange, fordi det bliver for varmt. 

Nogle typer grillhandsker lader dig endda håndtere varme kul eller grillriste uden brug af ekstra værktøj. Det kommer helt an på, hvad du vælger, når det kommer til grillhandsker. Som du kan se, er der en del forskellige gode grunde til, hvorfor du bør investere i et par grillhandsker, hvis du er vild med at grille.

Det bør du overveje, før du køber et par grillhandsker

I dag kan du finde et stort udvalg af forskellige grillhandsker på markedet. Grillhandsker kan fås i et hav af materialer, så det er vigtigt, at du vælger de helt rigtige for dig. Men hvordan finder du så de perfekte grillhandsker til dig og din grill? Det kan du læse mere om her.

Tips til at vælge de perfekte grillhandsker

 • Dækker de håndleddet og underarmene? Grillhandsker findes i mange forskellige længder. Nogle handsker dækker bare dine hænder, mens andre giver beskyttelse hele vejen op ad armen. Dette er klart en fordel, da du herved stadig er beskyttet, hvis du rækker ind over glødende kul eller lignende. Jo mere af din arm selve handsken dækker, jo bedre er det i langt de fleste tilfælde. Men selvfølgelig kommer det an på dine præferencer.
 • Er de vandtætte? Nogle materialer giver en fantastisk varmebestandighed, men er næsten ubrugelige, når de bliver våde. Derfor bør du overveje, om dine hænder kommer i kontakt med damp eller kødsaft, når du griller. Det er ikke alle, der ønsker vandtætte grillhandsker. Dog er det en fordel at tjekke dette, hvis du prioriterer en vandtæt grillhandske fremfor en handske, der ikke er vandtæt.
 • Tilbyder handskerne en god fingerfærdighed? Når der er tale om grillhandsker, er det nødvendigt, at de giver dig mulighed for at tage fat om diverse udstyr og redskaber på en nem måde. De skal være lavet på en måde, så det er nemt for dig at håndtere stort set, hvad som helst. Der er ikke noget værre end et par grillhandsker, hvor du føler, at det er akavet eller svært at stå og grille.
 • Er de nemme at holde rene? Handsker, der tåler at komme i vaskemaskinen, er altid meget nemme at holde rene. Dog er det ikke alle handsker, der tåler at blive vasket på denne måde. Hvis dette ikke er tilfældet, er det værd at tjekke, hvordan du ellers renser handskerne efter brug. Det kan eksempelvis være ved blot at tørre dem af med en fugtig klud.
 • Har du et specifikt design i tankerne? Grillhandsker kommer i mange forskellige design, så det kan være, at du foretrækker et design fremfor et andet. Måske vil du gerne have en helt enkel og klassisk sort grillhandske? Eller måske er du på udkig efter en grillhandske i en mere farverig farve?
 • Hvilket materiale skal handskerne være lavet af? Ikke nok med at grillhandsker kommer i flere design, så er de også lavet i flere forskellige materialer. Det kan være alt lige fra læder til silikone og så videre. Der er fordele og ulemper ved alle typer af materialer, så det vigtigste er, at du vælger et par grillhandsker, som passer godt til dig.
 • Hvad er dit budget? Sidst men ikke mindst er det en god idé, at du tænker over dit budget. Du kan få grillhandsker i flere prisklasser, så du kan både finde et par dyre og et par billige handsker. Her er det alfa og omega, at du vælger grillhandsker i en god kvalitet. Hvis handskerne ikke er slidstærke, robuste og kan holde til høje temperaturer, er de ikke meget værd.

Hvad bruges grillhandsker til?

Grillhandsker er uundværlige, når du skal grille. Hvis du ikke allerede har et par grillhandsker derhjemme, er det værd at overveje, om du ikke skal til at investere i et par lækre handsker, så du kan få en god grilloplevelse næste gang. 

De helt rette grillhandsker vil nemlig gøre det langt nemmere og sjovere at grille. Nogle af de situationer, hvor du kan bruge grillhandsker, er:

 • Når du tager fat i varme håndtag på pander, gryder, grillriste og så videre.
 • Når du vender kullene eller rykker rundt på dem.
 • Når du rækker over en stor rist for at vende grillmaden.
 • Når du skifter riste eller skal fjerne dem i kort tid.
 • Når du skal flytte brænde på et bål.
 • Når du skal fjerne den varme grillmad fra grillen.
 • Når du skal vende grillspyd og ikke lige har en tang ved hånden.

Der er rigtig mange situationer, hvor grillhandsker er utroligt handy at have ved hånden. Selvfølgelig behøver du ikke at have dem på hele tiden, mens du griller, hvis du ikke har lyst til det. Men de er smarte at have ved din side, så du ikke ender med at brænde dine hænder eller arme.

Sådan renser du dine grillhandsker

Grillhandsker kan blive udsat for en masse skidt fra selve grillen. Derudover kan de også ende med at blive fedtede, hvis du bruger dem til at håndtere maden, olie m.m. 

Nogle typer stofhandsker er nemme at rengøre i vaskemaskinen. Hvis du rører maden med dem, kan dette være at foretrække for dig. Det er nemlig vigtigt, at du holder handskerne rene, hvis de kommer i kontakt med maden.

Hvis du ikke rører maden med handskerne, er rengøringen måske ikke højt på din liste, når du skal vælge grillhandsker. Men selv et par pæne ruskindshandsker kan blive grimme ret hurtigt bare af at røre sod og kul. Hvis de ikke kan rengøres helt, er de måske ikke så attraktive efter et par gange.

Lyse handsker er desuden mere modtagelige for pletter. Selv dem, der kan maskinvaskes, kan sommetider ikke renses fuldstændigt efter brug. Hvis dette generer dig, vil mørke farver klart være en bedre mulighed.

Det varierer meget, hvordan du renser dine grillhandsker. Nogle kan komme i vaskemaskinen, mens andre blot skal tørres af med en fugtig klud eller lignende. Hvis dette er et vigtigt punkt for dig, så sørg for at tjekke dette, inden du køber et par.

Sidst opdateret 25. april 2024