Weber Q3000 vs Q3200

Weber Q3000 vs Q3200

I denne Weber Q3000 vs Weber Q3200 guide vil vi oplyse dig om de forskellige ting, du bør være opmærksom på, ved den enkelte gasgrill, samt hvilke fordele og ulemper de har hver især. Vores mål er, at du til slut i guiden ikke længere er i tvivl om hvilken af de to gasgrillere der passer bedst til dit behov.

For ikke har bruge mere tid på introduktionen, hopper vi direkte videre til vores sammenligningstabel, hvor vi holder de to webergrill op mod hinanden. Hvis du er i tvivl om hvor mange brændere, hvor stort et grillareal eller lignende du bør have, så kommer vi ind på dette længere nede i guiden.

Weber Q3000

Weber Q3200

Antal brændere22
Grillareal63 x 45 cm63 x 45 cm
Udvendige mål (lukket låg, borde slået ud)H: 110,5 cm, B: 127.5 cm, D: 53,3 cmH: 110,5 cm, B: 140 cm, D: 53,4 cm
Sideborde22
Grillriste (Porcelænsmaljeret støbejern)JaJa
Låg og bund i aluminiumJaJa
Indbygget termometerJaJa
Aftagelige sidebordeJaJa
Grillriste (Porcelænsmaljeret støbejern)JaJa
BundhyldeJaJa
Udtagelig opsamlingssbakkeJaJa
TændingElektroniskTrykknap
Lys på håndtaget og varmehyldeJaNej
Se priserSe priser

Små forskelle ved Weber Q3000 og Weber Q3200

Som du kan se har de to Weber grille nærmest de samme specifikationer. Q3200 er storebroren til Q3000 og har et par ekstra funktioner samt et lidt større vingefang. Grillarealet er dog det samme, og den ekstra bredde på Q3200 skyldes primært de lidt større sideborde, hvilket gør Q3000 mere ideel til brug på mindre arealer, som fx små altaner, eller steder med lidt mindre plads. Begge grillere kan bruges til at grille med direkte og indirekte varme, da deres brændere er placeret på samme måde.

Opstartstiden er desuden identisk og den eneste forskel her er Q3200’s fede elektroniske tænding, som gør det endnu lettere at starte grillen op, da det blot kræver et enkelt tryk. Q3000 er dog udstyret med en trykknap tænding, som oftest blot kræver et par tryk. Så det er altså let at få opstartet begge disse weber gasgrill.

Udseendet på de to Weber grille er næsten ens, der er dog et par små forskelle og finesser som gør at Q3200 oftest bliver kåret som vinder i tests, fremfor Q3000. Det er finesser som det indbyggede lys i både håndtag og varmehylde, som gør det nemmere for dig, at grille eller at stoppe grillen, selvom mørket er faldet på. Du minimerer altså chancen for, at komme til at tage fat i det varme låg og derved brænde fingrene pga. det smarte indbyggede lys.

På siden af begge gasgrillere finder du 3 redskabskroge, til at hænge dit grilludstyr på som fx din grillrenser, paletter o.l.

Alle Weber grillere bliver gennemtestet af en lang række forbrugere inden de bliver sendt ud på markedet, så de sikrer den høje kvalitet af produkterne. Deres grillere bliver også testet i alt slags vejr, så du kan sagtens bruge en Weber grill, selvom du ikke bor i nærheden af Chicago, hvor Weber har deres hovedkvarter.

Begge er udstyret med 2 hjul i den ene side, hvilket gør at du let kan flytte rundt på grillen, selvom du er alene.

Se priser på Weber Q3200 hos Frishop

Hvis du køber din Q3200 hos Frishop, får du samtidigt 1 ekstra grillrist samt en lækker Weber drypbakke med i købet. De har naturligvis fri fragt og 1-2 dages levering.

Ingen forskel i prisen

Eftersom der ikke er nogen forskel på de to gasgrill, bør du vælge Weber Q3200, da den bare er lidt federe. Den har de ekstra features, som gør gasgrillen lidt bedre end Weber Q3000. Den store Q3200 kræver lidt mere plads, men hvis du har pladsen og ønsker de ekstra features der kommer med denne gasgrill, bør du uden tvivl vælge denne.

Om Weber

Weber er et af verdens mest anerkendte grill brands og dette er ikke uden grund. Deres brændere og grillriste er yderst effektive og robuste, ligesom deres solide vognrammer. Weber har mange år på bagen og startede med at producere deres kendte kulgrill i 1952 i Chicago, USA, hvor de den dag i dag stadig producerer og tester alle deres grillere inden de rammer det danske marked.

Weber er specielt kendte for deres kuglegrill, som var den grill de slog igennem med. Dette naturligvis sammen med deres høje kvalitet og gode materialer.

Deres grillriste er utroligt nemme at gøre rent, da de altid er belagte så skidtet falder nemmere af, når du gør grillen rent. Du bør dog alligevel altid gøre grillen rent lige efter brug, inden skidtet brænder sig fast. Dette sparer dig både for en hel del tid, og du sparer samtidigt på miljøet, da du ikke bruger unødvendig gas på at varme grillen op i ekstra god tid for at rengøre grillristen.

Er du stadig i tvivl om en af disse Weber grillere er det rigtige valg, så tjek vores gasgrill test ud, hvor vi anmelder de 8 bedste danske gasgrillere. Weber ligger dog solidt i spidsen med netop disse grillere i vores gasgrill test.

Sidst opdateret