Weber Q3000 vs Q3200

Weber Q3200 vs Q3000

I denne Weber Q3200 vs Weber Q3000 guide vil vi oplyse dig om de forskellige ting, du bør være opmærksom på, ved den enkelte gasgrill, samt hvilke fordele og ulemper de har hver især. Vores mål er, at du til slut i guiden ikke længere er i tvivl om hvilken af de to gasgrillere der passer bedst til dit behov.

For ikke har bruge mere tid på introduktionen, hopper vi direkte videre til vores sammenligningstabel, hvor vi holder de to webergrill op mod hinanden. Hvis du er i tvivl om hvor mange brændere, hvor stort et grillareal eller lignende du bør have, så kommer vi ind på dette længere nede i guiden.

Weber Q3200

Weber Q3000

Antal brændere 2 2
Grillareal 63 x 45 cm 63 x 45 cm
Udvendige mål (lukket låg, borde slået ud) H: 110,5 cm, B: 127.5 cm, D: 53,3 cm H: 110,5 cm, B: 140 cm, D: 53,4 cm
Sideborde 2 2
Grillriste (Porcelænsmaljeret støbejern) Ja Ja
Låg og bund i aluminium Ja Ja
Indbygget termometer Ja Ja
Aftagelige sideborde Ja Ja
Grillriste (Porcelænsmaljeret støbejern) Ja Ja
Bundhylde Ja Ja
Udtagelig opsamlingssbakke Ja Ja
Tænding Elektronisk tænding Trykknap
Lys på håndtaget og varmehylde Ja Nej

Små forskelle ved Weber Q3000 og Weber Q3200

Som du kan se har de to Weber grille nærmest de samme specifikationer. Q3200 gasgrill er storebroren til Q3000 og har et par ekstra funktioner samt et lidt større vingefang. Grillarealet er dog det samme, og den ekstra bredde på Q3200 gasgrill skyldes primært de lidt større sideborde, hvilket gør Q3000 mere ideel til brug på mindre arealer, som fx små altaner, eller steder med lidt mindre plads. Begge grillere kan bruges til at grille med direkte og indirekte varme, da deres brændere er placeret på samme måde.

Opstartstiden er desuden identisk og den eneste forskel her er Q3200’s fede elektroniske tænding, som gør det endnu lettere at starte grillen op, da det blot kræver et enkelt tryk. Q3000 er dog udstyret med en trykknap tænding, som oftest blot kræver et par tryk. Så det er altså let at få opstartet begge disse weber gasgrill.

Udseendet på de to Weber grille er næsten ens, der er dog et par små forskelle og finesser som gør at Q3200 oftest bliver kåret som vinder i tests, fremfor Q3000. Det er finesser som det indbyggede lys i både håndtag og varmehylde, som gør det nemmere for dig, at grille eller at stoppe grillen, selvom mørket er faldet på. Du minimerer altså chancen for, at komme til at tage fat i det varme låg og derved brænde fingrene pga. det smarte indbyggede lys.

På siden af begge gasgrillere finder du 3 redskabskroge, til at hænge dit grilludstyr på som fx din grillrenser, paletter o.l.

Alle Weber grillere bliver gennemtestet af en lang række forbrugere inden de bliver sendt ud på markedet, så de sikrer den høje kvalitet af produkterne. Deres grillere bliver også testet i alt slags vejr, så du kan sagtens bruge en Weber grill, selvom du ikke bor i nærheden af Chicago, hvor Weber har deres hovedkvarter.

Begge er udstyret med 2 hjul i den ene side, hvilket gør at du let kan flytte rundt på grillen, selvom du er alene.

Hvis du køber din Q3200 hos Frishop, får du samtidigt 1 ekstra grillrist samt en lækker Weber drypbakke med i købet.

Ingen forskel i prisen

Eftersom der ikke er nogen forskel på de to gasgrill, bør du vælge Weber Q3200, da den bare er lidt federe. Den har de ekstra features, som gør gasgrillen lidt bedre end Weber Q3000. Den store Q3200 kræver lidt mere plads, men hvis du har pladsen og ønsker de ekstra features der kommer med denne gasgrill, bør du uden tvivl vælge denne.

Sådan tænder du din Weber Q3200 gasgrill

Weber Q3200 fungerer faktisk ligesom de fleste gasgrillere. Hvis du ikke har eget sådan en før, kan det dog godt være lidt forvirrende – derfor guider vi dig her igennem, hvordan du får liv i din Q3200 gasgrill.

Start gassen ved at åbne helt op for regulatoren. Regulatoren er den øverste store runde ‘knap’ der er længst til højre på Weber Q3200. Tryk nu på tændknappen for at få ild i grillen. Tændknappen er den lidt mindre knap til venstre for regulatoren. Når grillen er varm og klar til brug, kan du justere temperaturen på de store brændere, ved at justere på regulatoren.

Hold aldrig hovedet ind over grillen, når de opstarter den.

Ved fuldt blus kan du opnå temperaturer på 250 grader og ved de laveste indstillinger vil temperaturen ligge omkring 175 grader. Dette afhænger dog af vind og vejr. Skal du lave en større steg, der skal have længere tid på grillen, får du det bedste resultat ved at grille på 175 grader.

Sådan tænder du de inderste brændere

De inderste brændere er super gode hvis du skal have ekstra meget gang i grillen. Du bør dog ikke bruge de inderste brændere, hvis du skal grille ved indirekte varme, da disse vil gøre, at det ikke er muligt.

Når du har gang i din Weber Q3200, skal du faktisk blot skrue på tændknappen (den mindste af de to knapper) for, at åbne op for de inderste brændere.

Om Weber

Weber er et af verdens mest anerkendte grill brands og dette er ikke uden grund. Deres brændere og grillriste er yderst effektive og robuste, ligesom deres solide vognrammer. Weber har mange år på bagen og startede med at producere deres kendte kulgrill i 1952 i Chicago, USA, hvor de den dag i dag stadig producerer og tester alle deres grillere inden de rammer det danske marked.

Weber er specielt kendte for deres kuglegrill, som var den grill de slog igennem med. Dette naturligvis sammen med deres høje kvalitet og gode materialer.

Deres grillriste er utroligt nemme at gøre rent, da de altid er belagte så skidtet falder nemmere af, når du gør grillen rent. Du bør dog alligevel altid gøre grillen rent lige efter brug, inden skidtet brænder sig fast. Dette sparer dig både for en hel del tid, og du sparer samtidigt på miljøet, da du ikke bruger unødvendig gas på at varme grillen op i ekstra god tid for at rengøre grillristen.

Er du stadig i tvivl om en af disse Weber grillere er det rigtige valg, så tjek vores gasgrill test ud, hvor vi anmelder de 8 bedste danske gasgrillere. Weber ligger dog solidt i spidsen med netop disse grillere i vores gasgrill test.

Sidst opdateret 12. juni 2024