Kamado grill test 2024

Bedst i test & Købsguide

Af Flemming Andersen check icon Vores kamado grill test blev sidst opdateret 12. juni 2024. Siden blev udgivet d. 7. januar 2022.

Er du på udkig efter en anderledes grill? Så er det værd at tage et kig på en kamado grill. Med en kamado grill får du nemlig en helt særlig grill, der kan bruges til et hav af forskellige ting.

Rent faktisk siges det, at en kamado grill har bragt noget helt nyt med sig, når det kommer til at grille. 

De fleste af os elsker at grille, men det kan sagtens være, at du bare gerne vil opleve noget andet end en af de typiske modeller. I sådan et tilfælde kan det anbefales at tage en kamado grill med i dine overvejelser. I denne test har vi sammenlignet 4 forskellige kamado griller. 

big green egg kulgrill large ø46cm

Large Big Green Egg

Med Large Big Green Egg får du en stor og alsidig grill, der kan bruges til at tilberede et hav af forskellige madvarer. Rent faktisk kan du anvende denne model som en grill, men også som en ovn alt efter, hvad du har af ønsker og behov.

Grillen kommer med et grillareal på hele 46 centimeter i diameter, så der er rig mulighed for at grille lidt af hvert på samme tid. Takket være det store grillareal er der plads til at tilberede mad til helt op til 8 personer på samme tid. 

Den store grill er lavet i et smart og stilrent design. Den har en praktisk æggeform, der sikrer en jævn varmefordeling. På den måde bliver alle de forskellige madvarer tilberedt på bedste vis. 

Desuden er det muligt at åbne og lukke grillen med hjælp fra træhåndtaget, som du finder på låget. Det er nemt både at åbne og lukke grillen, så du kan uden problemer gøre det ved brug af en enkelt hånd.

På låget finder du ydermere et termometer. Takket være dette termometer kan du hurtigt få et godt overblik over temperaturen i grillen. Herved kan du beslutte, om temperaturen er enten for høj, for lav eller lige tilpas.

I bunden af grillen er der et luftspær, der er lavet af rustfrit stål. Luftspærret vil derfor glide fra side til side enkelt og ligetil. Ved køb af grillen medfølger der en rustfri grillrist. Hvis du har brug for flere tilbehørsdele, er der ligeledes mulighed for at købe det. Dette tilbehør er designet specielt til denne grill.

Specifikationer

Størrelse: Large, 46 cm. i diameter.

Fordele

 • God størrelse
 • Luftspær i rustfrit stål
 • Nem i brug
 • Stilrent design
 • Praktisk termometer


Kamado Sumo Maxi Grill

Kamado Sumo Maxi Grill er en praktisk og funktionel grill, som du kan have stående i din have eller på terrassen. 

Grillen er perfekt til alle former vejr og kan bruges til at tilberede mad ved både høje og lave temperaturer. Rent faktisk kan grillen komme helt op på 400 grader. Dette er på grund af dens gode isolering, der sikrer, at grillen nemt kan holde på varmen. 

Ikke nok med at denne grill er forsynet med en optimal isolering, er den også funktionel. Kamado Sumo Maxi Grill er nemlig ikke kun lavet til at blive brugt til at grille. Du kan ydermere bruge modellen til at bage og stege diverse madvarer.

Takket være grillens runde æggeform sørger den for en jævn varmefordeling i midten af grillen, hvor grillristen er placeret. Ydermere kan du uden problemer justere på grillens temperatur ved brug af spjældet, som du finder på låget. Spjældet er med til at kontrollere lufttilførslen til selve grillen og dermed temperaturen.

Desuden er spjældet formet som et hjul. Dette hjul peger på enten 0, 1, 2, 3 eller 4. 0 betyder lukket, mens 4 betyder helt åbent. Du kan selv vælge, hvad hjulet skal pege på alt efter, hvad du ønsker at tilberede. På fronten af grillen finder du ligeledes et termometer, så du kan få et fuldt overblik over temperaturen.

I og med at grillen anvender trækul som brændstof, er du sikret aromatiske og autentiske smage ved tilberedning af maden. Endvidere kan du tilberede en del mad på samme tid med hjælp fra det store grillareal med en diameter på 57 centimeter. På grund af den store overflade kan du tilberede mad til 10 personer eller flere.

Grillen har to sideborde i bambus, som du kan bruge til at forberede maden. Ydermere står grillen på et robust stativ, mens den også har stærke hjul i rustfrit stål, så du kan rykke rundt på den, når du har lyst.

Specifikationer

Størrelse: 57 cm. i diameter.

Fordele

 • Stort grillareal
 • To sideborde i bambus
 • Kan flyttes rundt på
 • Nem temperaturregulering
 • Jævn varmefordeling


Kamado Sumo Mini Grill

Her får du Kamado Sumo Mini Grill, der er den mindste model af denne type grill. Hvis du ikke har brug for den helt store størrelse, er det en god idé at kigge nærmere på denne grill. 

Dog er grillen slet ikke så lille endda. Den har skam stadig et grillareal på 31 centimeter i diameter, så du sagtens kan tilberede mad til en større familie på samme tid, hvis du har brug for det.

Derudover kan du gøre brug af grillen hele året rundt på grund af den smarte isolering. Ikke nok med at isoleringen sørger for, at grillen kan bruges til enhver tid, så sikrer den også, at du ikke behøver at anvende særlig meget trækul, når du skal tænde op.

Denne praktiske grill er lavet i en karakteristisk rund æggeform. Formen får grillen til at se stilren og moderne ud. Ydermere sørger formen for, at du opnår en jævn fordeling af varmen i midten af grillen, hvor risten er placeret.

Desuden kan du selv justere på grillens temperatur nemt og hurtigt. Dette gøres med hjælp fra spjældet i låget, der er med til at kontrollere tilførslen af luft. Spjældet har en form som et hjul, og du kan vælge mellem enten 0, 1, 2, 3 eller 4. Mens 0 betyder helt lukket, betyder 4 helt åbent.

Foran på grillen finder du ligeledes et termometer, så du altid har et overblik over temperaturen i grillen. På den måde kan du hurtigt se, om temperaturen eksempelvis er for høj, for lav eller lige, som den skal være.

Vælger du at investere i Kamado Sumo Mini Grill, er du sikret en funktionel og holdbar grill, som du kan få glæde af mange år frem i tiden. Grillen står på et robust stativ, så du skal ikke være bekymret for, at den går i stykker lige med det samme.

Specifikationer

Størrelse: 31 cm. i diameter.

Fordele

 • Robust stativ
 • Termometer på fronten
 • Nem temperaturjustering
 • Jævn fordeling af varmen
 • Mindre model med god plads


Kamado Sumo Midi Grill

Kamado Sumo Midi Grill kan også bruges året rundt, når du skal i gang med at tilberede lækker mad. Den keramiske grill er nemlig forsynet med en smart isolering, så den er sikker i brug i alle former for vind og vejr. Desuden sørger grillen for at holde en jævn temperatur på helt op til 400 grader.

Denne model har en rigtig god størrelse med et grillareal på 47 centimeter i diameter. Takket være dette store grillareal er der plads nok til at tilberede mad til hele 10 personer. Herved kan du sagtens invitere venner og familie på besøg til mad.

Grillen har en smart æggeform, der ikke kun ser stilren ud. Samtidigt sikrer denne form en jævn varmefordeling i midten af grillen, hvor du har placeret grillristen. Dette sikrer et mere optimalt resultat. 

Ønsker du at justere grillens temperatur, kan du gøre dette med hjælp fra spjældet i låget. Her har du mulighed for at vælge 0, 1, 2, 3 eller 4. Mens 0 betyder lukket, betyder 4 helt åbent. I låget finder du også et justerbart termometer, så du hele tiden kan få et godt overblik over temperaturen.

Derudover er grillen forsynet med keramiske og højdejusterbare gitre, som du kan tilpasse alt efter varmeintensiteten. Det sørger for, at du opnår en langt større fleksibilitet, når det kommer til at tilberede din mad.

Vælger du at købe Kamado Sumo Midi Grill får du en model, der gør brug af trækul som brændstof. Maden bliver derfor tilberedt, så den ender med en mere autentisk og aromatisk smag. 

Vil du gerne have en lækker salat eller lignende til din grillmad, kan du sagtens tilberede dette lige ved grillen på de smarte sideborde. Her kan du også have dine grillredskaber liggende, så du altid har dem lige ved hånden.

Specifikationer

Størrelse: 47 cm. i diameter.

Fordele

 • To smarte sideborde
 • Keramiske og højdejusterbare gitre
 • Nem tilpasning af temperaturen
 • Kan bruges året rundt
 • Jævn fordeling af varmen


Hvad er en kamado grill?

Det er ikke alle, der før har hørt om en kamado grill. Men hvis du er på jagt efter en ny grill til din have eller din terrasse, er det en fordel, at du kender til denne type af grill. Som vi tidligere har nævnt, siges det, at en kamado grill har bragt noget helt nyt til det at grille.

Med denne type grill får du nemlig et hav af muligheder. Du kan bruge den til alt lige fra at grille til at bage en pizza eller et brød og meget mere. Det er ydermere muligt at anvende denne grill til slow cooking, røgning m.m. Det sikrer ikke kun, at du får et væld af muligheder, men også at du kan tilberede den lækreste mad på en kamado grill.

Sådan fungerer en kamado grill

En kamado grill er slet ikke som en helt almindelig grill. Er der tale om en kamado grill, har den nogle helt specifikke styrker. Disse styrker er grillens ovale form samt muligheden for at regulere grillens luftstrøm. 

Samtidigt får du flere fordele ved grillens keramiske materiale. Dette materiale sørger for en optimal isolering, mens den også reflekterer varmen på bedste vis. 

Når du tilbereder din mad på en kamado grill, skal du altid lukke låget. Dette gør sig gældende stort set uanset, hvilken form for tilberedningsteknik du bruger. Lukker du grillens låg, bliver der lavet en varm luftstrøm.

Da det kun er en smule af denne varme luft, der kan slippe ud af grillen, cirkulerer varmen rundt om alle de forskellige ingredienser. Det vil altså sige, at grillen fungerer som en form for ovn, der bliver varmet op med hjælp fra kul.

Hvis du vælger at lukke låget på grillen, kan du ligeledes være sikker på, at grillen bevarer en meget nøjagtig temperatur. Det giver dig en langt bedre kontrol over tilberedningen af maden og i sidste ende et bedre resultat.

Derfor bør du købe en kamado grill

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at købe en kamado grill, hvis du ikke ejer sådan en grill. Hvis du allerede har denne grill derhjemme, så kender du selvfølgelig til dens mange fordele.

En af de helt store fordele ved en kamado grill er, at den tilføjer en aromatisk og autentisk smag til de forskellige råvarer og madretter. Derudover sørger denne grill for, at alle ingredienser bliver tilberedt på en jævn måde uden, at de mister deres saft eller kraft. Det er klart en fordel, da du herved opnår mere velsmagende mad.

Desuden kan du gøre brug af en kamado grill hele året rundt. Du behøver derfor ikke kun at vente på, at det bliver sommer, når du gerne vil i gang med din grill. Har du en kamado grill, kan du grille uanset vind og vejr, hvilket naturligvis er en fordel for alle grillentusiaster.

Sidst men ikke mindst har disse modeller et moderne og stilrent udseende. Du vil derfor opleve, at grillen vil pynte en del i din have eller på din terrasse sammen med dine andre havemøbler.

Hvilken kamado grill skal jeg vælge?

Der findes en del forskellige på markedet, når det kommer til en kamado grill. Det kan gøre det svært for dig at vælge den perfekte model for dig. Hvis du er i tvivl og endnu ikke har taget et valg, findes der flere ting, du kan gøre for at nå frem til en beslutning.

Først og fremmest er det en god idé at lave en liste med fordele og ulemper ved de forskellige modeller, som du finder. Det kan give dig et indblik i, hvilke modeller der kan være noget for dig.

Endvidere bør du overveje, hvilken størrelse der bedst passer til dine behov. Du finder denne type af grill i flere forskellige størrelser, så du kan både få en større og en mindre model. 

De største modeller er typisk meget tunge og store, hvilket er noget, du bør have med i dine overvejelser. Til gengæld kommer de små modeller med et mindre grillareal, så der ikke er lige så meget plads til at tilberede mad. Om du skal vælge en større eller en mindre model, kommer i sidste ende an på, hvor mange mennesker du skal tilberede mad til.

Det er ydermere en god idé, hvis du også har prisen in mente, når du skal vælge den rette kamado grill for dig. Det er ikke helt billigt at investere i en kamado grill, hvorfor det kan hjælpe dig med at tage en beslutning.

Dog skal du være opmærksom på, at sådan en grill ikke kun kan bruges til at grille. I og med at den også kan benyttes til et hav af andre ting, er det for mange en rigtig god investering. Du får nemlig ikke bare en grill, men i stedet en funktionel enhed til tilberedning af diverse madretter.

Køb ekstratilbehør til din kamado grill og få mere ud af den

Naturligvis behøver du ikke at købe ekstratilbehør til din kamado grill. Men for mange kan det være en fordel, da det gør grillen langt mere fleksibel og funktionel. 

Med det rette tilbehør får du eksempelvis mulighed for at sætte en varmebarriere op mellem dine råvarer og de varme kul. Det gør, at du kan tilberede din mad med en indirekte varme.

Dette er helt perfekt, hvis du ønsker at bage sprødt og lækkert brød, en velsmagende tærte eller en madret, der skal steges i kort eller lang tid. 

Derudover kan du vælge at tilkøbe en pizzasten til din kamado grill, hvis du drømmer om at lave de bedste pizzaer. Med en pizzasten kan du forvandle din grill til en smart pizzaovn på ingen tid. Det er et stort plus, hvis du er vild med at lave hjemmelavede pizzaer.

Er du derimod stor fan af gryderetter, simreretter eller lignende, er det værd at overveje at investere i en varmeresistent gryde eller pande. Vil du røge madvarer med hjælp fra din grill, findes der også tilbehør til dette.

Som du kan læse, er der masser af forskellige muligheder, når det kommer til at vælge tilbehør til din kamado grill. På den måde kan du vælge udstyr alt efter, hvad du gerne vil bruge din grill til. Du behøver selvfølgelig ikke at købe alt udstyret, men blot udvælge de dele, som du vil få mest glæde af. 

Laver du aldrig hjemmelavede pizzaer, er der eksempelvis ingen grund til at købe en pizzasten til din grill. Det samme gør sig gældende, hvis du ikke ønsker at bruge grillen til at tilberede diverse simreretter og gryderetter. 

Dog er det værd at have in mente, at du får en langt større fleksibilitet med din grill med mere tilbehør ved din side.

Sidst opdateret 12. juni 2024