Panini Grill Test 2020

Bedst i test & Købsguide

Elsker du de gode sandwiches der kan tilberedes på en panini grill eller leder du efter en grill, som du kan bruge til et hurtigt supplement til din almindelig grill? Uanset, så kan du helt sikkert finde en panini grill, der passer helt perfekt til dit behov.

Vi kigger her på 5 af de bedste panini grillere på markedet og kommer med vores anbefalinger, til hvilken du bør købe.


🥇 OBH Nordica Easy Grill 7104

OBH Nordica Easy Grill 7104

ForhandlerPris
Davidsenshop2.999 kr.Gå til butik
Frishop3.289 kr.Gå til butik

Læs vores store anmeldelse af Weber Q3200


Ting du skal overveje, inden du køber en panini grill

Overfladen på din panini grill

Det er vigtigt at du overvejer hvilken overflade du vil have på din panini grill. Langt de fleste forbrugere foretrækker en ikke-klæbrig overflade, da denne er langt lettere og hurtigere at gøre ren efter brug. Du slipper altså for at der ophober sig gamle madrester der brænder sig mere og mere fast, ved at vælge en overflade der ikke klæber lige så let.

Køb en panini grill, hvor håndtaget ikke bliver varmt

Det kan gøre rigtig ondt, at brænde sig på et panini grillhåndtag. Du bør derfor altid vælge en grill, hvor håndtaget ikke optager varme. Her tænker du måske – det er kun de første par gange, at du brænder dig. Men dine gæster, dine børn og hvem der ellers måtte benytte din panini grill, kan også risikere at brænde sig.

Hvad er maks temperaturen?

Hvis du ønsker at tilberede specielle retter, der kræver en høj temperatur, bør du være opmærksom på, hvor varmt dit panini jern kan blive. Alle grillere i denne test har en høj nok temperatur til at lave de klassiske panini sandwiches, men hvis du ønsker at benytte fx en 180 graders funktion til at tilberede kød o.l., som et alternativ til din gasgrill, så bør du sikre dig, at denne kan nå en høj nok varme.

Hvad skal du kunne tilberede på panini grillen?

Lidt i stil med temperaturen, skal du overveje hvad du skal kunne tilberede på din panini. Her spiller temperaturen naturligvis ind, men du bør også tage højde for, om du kan få brug for en 180 graders funktion, hvilket er en funktion der gør, at du kan bruge din panini som grill, ved at folde den ud.

Hvor “høj” skal panini grillen kunne gøres? Skal der grilles flutes med meget fyld?

Overraskende nok, så kan mange panini grillere, ikke indeholde en stor panini med lidt for meget fyld. Du bør derfor overveje om du ønsker en panini grill, der justerer sig automatisk i højden, hvilket er en klar fordel, hvis du skal lave flutes. Hvis den ikke justerer sig selv i højden, vil du opleve at grillen kan finde på at presse fyldet ud af sandwichen når du lukker den – jep, den fejl lavede vi her i hjemmet, da vi investerede i vores første af slagsen.

Hvad kan man tilberede på en panini grill?

I virkeligheden findes der panini grillere, hvor du kan tilberede præcis det samme som på en almindelig grill. Dens klare styrke er dog, når man tilberede ting, der skal grilles på begge sider, som fx en sandwich. Da grillen omringer maden med varme og griller på to sider samtidigt, vil du opleve at maden bliver hurtigere færdig og at den er lige varm på alle sider, når du serverer maden.

Sidst opdateret