Panini Grill Test 2024

Bedst i test & Købsguide

Af Flemming Andersen check icon Vores panini grill test blev sidst opdateret 12. juni 2024. Siden blev udgivet d. 21. marts 2020.

Er du lidt doven eller bare træt af de besværligheder, der nogle gange kan være forbundet med at tænde op i grillen ude på terrassen? Eller regner og blæser det hele tiden udenfor, hvilket gør grill oplevelsen til en rimelig træls affære?

Hvis du stadigvæk hungrer efter mad fra grillen på trods af dovenskab og dårligt vejr, så fat mod – et oplagt alternativ til din standardgrill, kunne være en panini-grill (også kaldet en bordgrill eller kontaktgrill). Og nej, en god panini er ikke kun forbeholdt café gæster. Du kan nemt lave en panini på egen matrikel, som er en eksklusiv, københavnercafé værdig.

Nu tænker du sikkert; “panini og toast er lækkert nok, men altså.. Det bliver man jo også lidt træt af i længden?”

Tja.. Men heldigvis for dig, så kan langt de fleste panini-grill bruges til rigtig mange forskellige formål end lige toast og panini: hvad end du har lyst til et lækkert stykke kød såsom en steak eller et saftigt stykke kyllingebryst, sprøde grøntsager eller sågar vafler, så kan en god panini-grill med stor sandsynlighed klare opgaven.

Fordelen ved en panini-grill er typisk, at:

  • Den er nem at betjene og rengøre
  • Den fylder meget lidt sammenlignet med el-og gasgrill
  • Den kan anvendes til andet end blot panini og tilberede stort set det samme som en almindelig grill
  • Det tager nærmest ingen tid at tilberede sin mad grundet varmeafgivelsen fra begge plader i top og bund
  • Den er et sundere alternativ til eksempelvis panden, da fedtet i mange tilfælde driver væk fra grilloverfladen og siver ned i en drypbakke
  • Dens pris er lavere end almindelige kul-, gas– og elgrill.

Hvis du tænker, at en panini-grill kunne være noget for dig, så kan trygt du læse videre i vores panini grill test. I nedenstående tekst gennemgås 7 af de bedste panini-grill, der er på markedet lige nu.


🥇 Tefal Optigrill – testvinder

tefal optigrillTefals OptiGrill er en af de klareste favoritter i denne test gennemgang. Denne panini-grill scorer således højt hos både forbrugere og anmeldere på diverse sites, og er i flere sammenhænge kåret som bedst i test. Særligt grillens unikke “Automatic Sensor Cooking” teknologi får grillen til at skille sig ud. Med denne funktion tilpasser grillens intelligente system med det samme, hvor mange forskellige ting der er placeret på grillen, samt deres tykkelse, hvorefter den automatisk tilpasser temperaturen og tilberedningstiden – du kan derfor opnå perfekte grill resultater uden hele tiden at skulle åbne grillen for at tjekke temperaturen i dit kød eller, hvor meget osten i sandwichen er smeltet.

En panini-grill er generelt nem at opsætte, og denne grill er derfor ingen undtagelse. OptiGrill er meget nem at konfigurere og benytte, og dens ydeevne er helt i top. Man kan nemt følge tilberedningsprocessen ved at kigge på lyset på håndtaget. Lysets farve indikerer de forskellige trin i processen – fra forvarmning og “rare” til “medium” og “well-done”. Et hørbart bip indikerer, når det næste trin påbegynder, i tilfælde af, at man ikke konstant våger over grillen.

Som nævnt er grillens ydeevne i top, hvilket gør den er særligt god, når det kommer til stegning af kylling, som ellers har en tendens til at blive en smule tørt. OptiGrill er dog meget alsidig, så du kan benytte den til at grille stort set alt, hvad end det er grøntsager, kød eller sandwiches. Den efterlader ligeledes de autentiske grillstriber, omend de ikke ligeså markerede som, hvis det var en kul- eller gasgrill.

Da OptiGrill har mange forskellige funktioner, kan den dog for nogle muligvis fremstå lidt stor og klodset – særligt håndtaget med alle knapperne kan virke bombastisk. Grillen er ligeledes ret høj, når den åbnet, hvilket i nogle tilfælde kan være generende, hvis køkkenskabene over køkkenbordet ikke er højt placerede. Trods dette er det overordnede design stadig pænt, og kvaliteten i top, og dens funktionalitet opvejer helt klart dens mangler på det æstetiske udtryk.

Du kan på grillen vælge mellem 7 forskellige, forudindstillede programmer. Hvis fødevaren ikke har sit eget program, kan du også nemt styre grillen manuelt. Grundet den relativt store grilloverflade kan OptiGrill derfor nemt bespise op til 4 personer.

Grillen er meget nem at rengøre. Fedt og snavs på grillens overfladen kan tørres af med en klud og grillpladerne kan uden problemer sættes i opvaskemaskinen eller vaskes i hånden på grund af deres non-stick-belægning, der medvirker til, at mad- og fedtrester har svært ved at sætte sig fast.

Grillens nedadgående hældning sørger for at frasortere unødvendigt fedt, hvilket ligeledes letter rengøringsopgaven. Derudover er der også en drypbakke med stor kapacitet, som kan påsættes direkte på grillen, hvilket gør, at man undgår svineri.

Overordnet set er denne grill virkelig pengene værd. Dens mange funktioner er virkelig brugbare, og det har aldrig været lettere at tilberede sig en lækker sandwich eller et mørt stykke kød.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


Severin KG 2392

Severin KG 2392

Denne moderne og multifunktionelle grill fra tyske Severin kan bruges til stort set alle formål. Hvad end du har lyst til at grille kød, fjerkræ, grøntsager, panini/toast eller sågar pandekager kan denne grill derfor klare opgaven. Du kan ligeledes grille hele året rundt uden problemer – udendørs, såvel som indendørs.

En af de mere unikke features hos Severin KG 2392, og som adskiller den flere andre bord- og panini-grill i den lavere prisklasse, er muligheden for at folde låget helt tilbage, således at man får et ekstra stort grillareal. Du kan dermed benytte begge grillplader, som hver måler ca. 27 x 24 cm, og på denne måde tilberede mere mad på samme tid.

Hvis du ikke har så meget plads, og derfor ikke har mulighed for at folde grillen helt ud, kan du ved hjælp af grillens låsemekanisme “låse” låget fast, så den øverste grillplade ikke er i berøring med maden – den såkaldte “au gratin” indstilling.

Selve grillpladerne er teflon-behandlede, hvilket medvirker til at man nemt kan grille mad med lavt fedt indhold uden at det sætter sig fast på grillen. Grillpladerne er ligeledes meget nemme at rengøre efter brug, og som et ekstra plus tilføjer grillens riflede grillplader også striber i maden, hvilket medvirker til en mere autentisk grilloplevelse.

Udover de almindelige, riflede grillplader, medfølger desuden et par “glatte” grillplader, som man nemt kan skifte til, hvis man hellere vil stege end grille. Rent æstetisk fremstår grillen meget simpel og moderne i sit udtryk. Der er en “tænd og sluk”-knap, en indikatorlampe som giver signal når en ønsket temperatur er nået og en simpel temperatur kontrol på facaden af grillen. Der er ligeledes en integreret fedt- og drypbakke i grillen, hvilket blot letter rengøringsopgaven yderligere.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


Sage The Adjusta Grill

Sage The Adjusta GrillSage’s The Adjusta Grill er en meget smart og eksklusiv bord- og panini grill, som er designet i samarbejde med den verdenskendte kok Heston Blumenthal.

The Adjusta Grill er en utrolig alsidig grill i meget høj kvalitet. Dens fleksible varmejustering og højdejustering giver dig mulighed for at grille og tilberede alverdens forskellige ting – herunder steaks, de bedste panini sandwiches eller endda spejlæg. Med denne grill kan du nyde den autentiske grillsmag året rundt, hvad end det er sommer eller vinter. Med hele 2200 watt er The Adjusta Grill ligeledes en meget effektfuld fætter i køkkenet, og den mest kraftfulde i denne panini grill test. Det tager nærmest ingen tid for den at varme op, og du kan lynhurtigt opnå perfekte grillresultater. Grilltemperaturen er meget nem at justere undervejs, så du er sikker på, at maden bliver grillen præcis, som du vil have den.

En meget smart funktion er, at man kan slå fødderne på grillen ind. Dette giver den overskydende fedt og saft mulighed for at løbe ned i den aftagelig drypbakke, som følger med. På denne måde kan du få et sundere og fedtfattigere måltid. En anden nævneværdig funktion er grillens justerbare højde. Du kan vælge mellem i alt 7 højdeindstillinger, alt afhængig af størrelsen på maden som skal tilberedes – med den rette indstilling undgår du således at fladmase din sandwich.

The Adjusta Grill koster en lille smule mere end andre lignende produkter, men ser man på fordelene ved, så er den klart prisen værd. Et stort plus er især de formstøbte aluminiumplader, som bliver lynhurtigt varme, og som har en non-stick belægning, som gør at madvarerne ikke hænger fast. Grillens højdejusteringssystem og hældning er ligeledes to store plusser. Det er derudover muligt at låse overdelen på grillen, så den ikke kan åbnes af børn.

Yderligere positivt er det, at The Adjusta Grill er meget nem at rengøre. Der skal ikke mere end en fugtig klud til selve grillen og den aftagelige drypbakke kan uden problemer komme i opvaskemaskinen.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


Sage SGR700 The BBQ & Press Grill

Sage SGR700 The BBQ & Press GrillKunne du godt tænke dig en fremragende toast eller panini med udførlige grillstriber? Eller en lækker, saftig burger tilberedt lige som du vil have det? Eller måske en perfekt stegt steak? Med Sages SGR700 BBQ & Press Grill kræver det ikke mere end et tryk på en knap at få en af disse, eller mange andre fantastiske retter, og denne grill er derfor et oplagt valg til dig, der leder efter et alternativ til den klassiske grill.

Panini grillen inkluderer 2 vendbare grillplader, hvor den ene side er riflet og den anden side flad. Det er desuden muligt at folde grillen ud, så du får et større grillareal at arbejde med. Varmeelementerne i bunden og toppen af grillen kan ligeledes reguleres uafhængigt af hinanden, så du kan tilberede to forskellige typer af retter samtidig.

Grillen er flot og enkel i sit design, og er meget nemt at betjene. Dens simple kontrolpanel består af 3 one-touch forudindstillinger – Panini, Burger og Steak, som alle giver dig det perfekte resultat ved blot et enkelt tryk. Derudover findes der to temperaturskiver, som hver regulerer varmen på grillens to overflader. Til sidst findes der en “tænd og sluk”-knap, samt to lamper som indikerer, når en ønsket temperatur er opnået. De keramiske non-stick grillplader medvirker ligeledes til at forbedre din grilloplevelse ved at undgå at ting klæber sig fast.

Denne model kan bruges som både åben, flad grill og lukket grill. I henhold til eksempelvis panini og toast kan du justere højden på grillens hængsel, så kun den rigtige vægtmængde lægges på din mad. På denne måde sikrer du dig, at du altid får en perfekt panini og toast, som er pæn og sprød på ydersiden, men fluffy og blød indeni.

Hvis du får gæster eller har lyst til en stor brunch kan grillen nemt foldes bagover og således danne en helt flad overflade med meget mere plads. Og fordi du kan kontrollere, hvor varm hver plade bliver, kan du tilberede mad ved forskellige temperaturer på samme tid uden at skulle vente på, at en grill først køler ned.

Grillen er nem at rengøre, og de aftagelige grillplader kan nemt vaskes i opvaskemaskinen. Den indbyggede dryp- og fedtbakke medvirker, udover opsamling af fedt, også til lettere rengøring.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


Bosch TFB4431V Grill

Bosch TFB4431V GrillPå listen over gode panini- og bordgrill, bør vi ej forglemme Bosch’s TFB4431V bordgrill. Tyske Bosch er indbegrebet af høj kvalitet, og denne panini-grill er ingen undtagelse – man kan tilberede stort set alt til perfektion på denne tyske arbejdshest.

Grillen fremstår simpel og praktisk i sit udtryk, og bør som udgangspunkt passe godt ind i de fleste hjem. Grillens størrelse og grilloverflade på 32.8 x 23.8 cm gør den til et oplagt køb for en lille familie, hvor der skal bespises omkring 3-4 personer.

De let aftagelige grillplader er lavet i højkvalitets aluminium, og er yderst nemme at rengøre i både hånden og i opvaskemaskine efter brug grundet deres non-stick belægning. Denne belægning medvirker desuden til at brugen af fedtstof under madlavning kan minimeres. Det fedtstof som endelig måtte være i maden, bliver nemt opsamlet i grillens medfølgende drypbakker.

Det er ligeledes værd at bemærke, at grillpladerne er vendbare, således at den ene side er glat og den anden side er riflet. Afhængigt af madtypen kan du skifte mellem disse to sider.

Du kan opnå et perfekt grillresultat grundet grillens 2 separate temperaturknapper, som henholdsvis styrer varmen i den øvre og nedre grillplade. Dette gør grillen særdeles velegnet til eksempelvis kontaktgrilning, gratinering og varmholdning. Så uanset om du tilbereder rødt kød, fjerkræ, fisk, grønt, skaldyr eller brød bliver maden tilberedt ved den ideelle temperatur fra begge sider. Dine bøffer kan eksempelvis grilles perfekt, brune udenpå og stadig være rosa-stegt indvendigt.

Hængslet på grillen er fleksibelt og tilpasser sig automatisk efter tykkelsen på det som skal grilles.

Der er med Bosch TFB4431V ikke langt fra tanke til handling. Grillens 2000 Watt sørger nemlig for, at grillen bliver meget hurtigt opvarmet, så du på nul komma fem kan lave dig en lækker panini eller en saftig bøf. Grundet dens høje topydelse, leverer grillen ligeledes et jævnt og højt niveau af varmeafgivelse. Du kan desuden via kontrollampen holde øje med om den ønskede temperatur er nået.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


WMF Lono 2in1 Kontakt Grill

WMF Lono 2in1 Kontakt GrillHvorfor nøjes med én, når du kan få to? Ved første øjekast ligner WMF Lono Grill 2i1 en ganske almindelig kontakt-grill, men hvis du folder låget helt bagover kommer dens multifunktionalitet til syne i form af en åben grill. Du kan derfor grille stort set alt du ønsker, og kan tilberede mad til et selskab på 3-4 mennesker.

De 2100 Watt sikrer lynhurtig opvarmning og høje temperaturer. Afhængigt af hvilken madvare, du skal tilberede, kan du nemt indstille og justere den rette temperatur løbende ved at bruge temperaturkontrollen på facaden af apparatet.

Grundet de smarte Vario-Flex grillplader, kan lukkehøjden nemt justeres ud fra hvad du griller, hvad end det er fisk, kød, sandwiches/panini eller grøntsager. Vario-Flex systemet sørger dermed for, at det møre kød du skal tilberede ikke bliver fladmast i grillen. Der ligges dog stadig et lille pres, så dine steaks kan få et lækkert og autentisk grillstribet look.

Derudover har de to aluminiumsstøbte grillplader en non-stick belægning, så du ikke behøver at tilføje ekstra stegefedt eller olie for at grille dine lækkerier. Det overskydende stegefedt fra maden løber via rillerne i grillpladen ned i drypbakken. Der er således optimale betingelser for fedtfattig og sund grillmad!

WMF Lono Grill er en simpel, men pæn maskine, som uden problemer ville kunne pryde køkkenet i de fleste hjem. Den har derudover en kompakt størrelse, og kan uden problemer stilles på højkant, så du sparer på pladsen i skabet.

Ligesom grillen er drypbakken lavet af WMF’s eget unikke materiale; høj kvalitets, rustfrit Cromargan-stål. Cromargan-stål er forfinet stål, der består af 10% nikkel og 18% krom. Kromet medvirker til, at stålet er rustfrit og nikkelindholdet tilfører glans og gør bordgrillen modstandsdygtigt over for blandt andet syre. Cromargan-stål er yderst holdbart og let at rengøre. Drypbakken kan selvfølgelig let tages ud for endnu lettere rengøring. Både grillplader og drypbakke tåler ligeledes opvaskemaskine.

Du kan finde produktet og se dets pris her:


Fritel GR2275

Fritel GR2275Sidst, men ikke mindst finder vi hollandske Fritel med deres GR2275 panini-grill. Ligesom mange af de andre grill i denne test gennemgang, er denne model ligeledes multifunktionel. Du har således mulighed for at bruge grillen i både “åben” og “lukket” tilstand, og derfor bruge Fritel GR2275 som både panini-grill og “almindelig” grill og til at tilberede stort set alt, hvad dit hjerte begærer og din mave lyster.

Dens effekt på 2000 watt sikrer hurtig og effektiv opvarmning til grillpladerne, og gør at varmen holdes stabil under grilning. Du kan udfra behov nemt indstille den ønskede temperatur ved hjælp af den justerbare termostat. Du får med denne grill også to små indikatorlamper, som indikerer, om grillen har nået den ønskede temperatur.

Fritel GR2275 har en fin størrelse, og passer godt ind i de fleste køkkener grundet dens simple og elegante design. Den er udstyret med en drypbakke til opsamling af fedt, og er som udgangspunkt meget nemt at rengøre. Dens robuste aluminiumsgrillplader med non-stick belægning er aftagelige, og kan uden problemer sættes i opvaskemaskinen.

Det lyder alt sammen godt, men hvad adskiller denne grill fra de andre i denne test gennemgang? Der hvor Fritel GR2275 adskiller sig mest fra flere af de ovenstående grill, er dens pris. Prisen på denne grill er helt klart i den lavere ende, men det er ikke noget, man umiddelbart fornemmer. Fritel GR2275 har således fået rigtig gode anmeldelser fra både forbrugere og anmeldere og har ligeledes 10 års garanti.

Du kan finde produktet og se dets pris her:

Ting du skal overveje, inden du køber en panini grill

Overfladebehandlingen på din panini toaster

Det er vigtigt, at du overvejer, om overfladen på din panini toasters grillplader skal have en teflon- eller anden non-stick belægning. Langt de fleste forbrugere og anmeldere foretrækker en non-stick grilloverflade, da denne belægning gør rengøring efter brug meget hurtigere og lettere. Ved at vælge en panini-grill med non-stick belægning, mindsker du ligeledes risikoen for, at maden brænder sig fast under tilberedningen.

Køb en panini toaster, hvor håndtaget ikke bliver varmt

Det kan gøre rigtig ondt at brænde sig på et grillhåndtag. Du bør derfor altid vælge en panini-grill, hvor håndtaget ikke optager varme. Her tænker du måske – det er kun de første par gange, at du brænder dig. Men dine gæster, dine børn og hvem der ellers måtte benytte din panini grill, kan også risikere at brænde sig. Det skal i denne forbindelse nævnes, at ingen af de grill, som er blevet gennemgået i ovenstående artikel har haft nævneværdige problemer i henhold til for varme håndtag.

Hvad er maks temperaturen på en panini grill?

Hvis du ønsker at tilberede specielle retter, der kræver en høj temperatur, bør du være opmærksom på, hvor varmt din panini-grill kan blive. Hvis du ønsker at benytte eksempelvis en 180 graders-vinkel funktion til at tilberede kød o.l., som et alternativ til din gas- eller kulgrill, så bør du sikre dig, at din panini-grill kan nå en høj nok varme. Alle 7 grill som er blevet gennemgået i denne test har høj varmeregulering og kan bruges til at tilberede stort set alt. De er således ikke begrænset til kun at omfatte panini og sandwiches.

Hvad skal du kunne tilberede på din panini grill?

Lidt i stil med ovenstående afsnit omkring temperatur, skal du overveje, hvad du på sigt ønsker at tilberede på din panini grill. Udover temperatur, bør du også tage højde for, om du kan få brug for en 180° funktion – en funktion der bevirker, at du kan bruge din panini-grill som åben grill ved at folde låget bagover. På den nu “åbne” grill kan du tilberede mad, ligesom på en en almindelig grill, hvor varmen kun kommer fra varmeelementet i bunden. Af fordele tæller blandt andet, at du kan tilberede flere ting på én gang, hvilket kunne være praktisk i tilfælde af gæster. Du kan i nogle tilfælde også lave mere ukonventionelle retter (i grillsammenhæng) såsom pandekager eller spejlæg.

Hvor “højt” skal din panini grill kunne justeres?

Overraskende nok, så er der mange panini-grill, der ikke kan indeholde en panini, hvis den har meget fyld. Du bør derfor overveje at gå efter en panini grill, der kan justeres i højden. Dette giver dig ikke blot en fordel på panini jern fronten, men også en fordel i henhold til mange andre madvarer. Hvis grillen ikke er mulig at højdejustere, så kan du opleve, at den kan finde på at presse fyldet ud af sandwichen, når du lukker den sammen. Alle 7 grill som er gennemgået i denne test, har enten automatisk eller manuel højdejustering, så hvis du vælger en af disse, bør du ikke støde på dette potentielle problem.

Hvad kan man egentlig tilberede på en panini grill?

En panini-grill kan anvendes til mange forskellige ting. På de grill, der er præsenteret i denne test, kan du stort set tilberede præcis det samme som på en almindelig grill, grundet deres høje temperaturer, deres mulighed for højdejustering og deres “åben”-grill system. Der skal dog alligevel ikke lægges skjul på at et, panini jerns klare styrke er, når man skal tilberede madvarer, der skal grilles på begge sider, som eksempelvis en sandwich. Da grillen omringer maden med varme og griller på to sider samtidigt, vil du opleve at maden bliver hurtigere færdig, og at den er lige varm på alle sider, når du serverer maden.

Flere af de ovenstående bord- og panini toaster er enten kåret som bedst i test på diverse test-sites, eller ratet højt blandt forbrugere på diverse e-commerce- og testhjemmesider.

Sidst opdateret 12. juni 2024