Stegeplade til grill

stegeplade til grillDe flestes tænder løber i vand, når der bliver nævnt lækre bøffer på grillen, grillspyd, majskolber, sommersalater og så videre. Der findes nemlig intet bedre end grillmad. Men for at du kan få den bedste grilloplevelse, er det en fordel med det helt rigtige udstyr.

Der findes et væld af udstyr til grillen på markedet, hvorfor der er rigeligt at vælge mellem. Derfor skal du finde ud af, hvad der vil gøre din grilloplevelse endnu bedre. Du kan eksempelvis kigge nærmere på en stegeplade til grill. En stegeplade er et helt fantastisk redskab, der giver dig et hav af muligheder, når det kommer til grillmad. 

Er du på jagt efter den bedste stegeplade til grill, skal du bare læse med videre her. Vi har nemlig taget et kig på 5 af de mest populære stegeplader til grill, så det er nemt for dig at udvælge din favorit. Her kan du være sikker på, at du kan finde en stegeplade, der falder lige i din smag.

Weber Stegeplade til Q300/3000-serien

Weber støbejernsplade til Q300/3000-serien | Bestil online hos Davidsen (davidsenshop.dk)

Hvis du gerne vil tilberede spændende og lækre måltider på din grill, er det værd at kigge nærmere på denne stegeplade til grill fra Weber. Denne stegeplade er forsynet med brugervenlige detaljer, så det er nemt for dig at bruge den.

Den kommer blandt andet med en glat overflade, så du kan tilberede et hav af forskellige måltider. Det kan være alt lige fra æg til pandekager, bacon og meget mere. Disse måltider kan du ikke lave på en grillrist, men har du en stegeplade er det skam muligt.

Køber du denne stegeplade, skal du være opmærksom på, at den er lavet til at erstatte risten i Weber Q300 og Q3000. Stegepladen er ydermere lavet af porcelænsemaljeret støbejern, så du er sikret en god varmefordeling samt en ensartet og jævn tilberedning overalt på selve fladen.

Når du er færdig med at bruge stegepladen, anbefales det, at du vasker den i hånden og ikke i opvaskemaskinen.

Specifikationer

Mål: 32,77 x 2,79 x 44,96 cm. (b x h x d)

Mærke: Weber 

Materiale: Støbejern

Passer til: Q300-/Q3000-serien fra Weber

Fordele:

 • Lavet af støbejern
 • Jævn og ensartet fordeling af varmen
 • Kan bruges til at tilberede et hav af måltider
 • Glat overflade
 • Nem at rengøre efter brug

Napoleon stegeplade til Rouge 425 og 365

Napoleon Stegeplade – Mellem (bygxtra.dk)

Med denne smarte stegeplade fra Napoleon til Rouge 425 og 365 og andre griller i en passende størrelse kan du tilberede masser af lækre måltider på din grill. Stegepladen er lavet af sort støbejern, og med denne på din grill vil maden ikke falde igennem risten. Derfor kan du uden problemer tilberede både kartofler, grøntsager, æg og meget mere.

Derudover kommer denne stegeplade med et vendbart design. Mens den ene side er helt glat, er den anden side rillet. På den måde kan du grille endnu flere former for mad på flere forskellige måder.

Stegepladen er ydermere udstyret med tre huller i den ene side, hvilket sørger for, at overskydende fedt nemt kan løbe af. Efter brug bør du ikke placere stegepladen i opvaskemaskinen. I stedet skal den vaskes i hånden med sæbe og varmt vand.

Specifikationer

Mål: 45 x 29,5 cm. (l x b)

Mærke: Napoleon 

Materiale: Støbejern

Passer til: Rouge 425 og 365 fra Napoleon

Fordele:

 • Fremstillet af støbejern
 • Smart vendbart design
 • Tre huller i den ene side
 • Nem at rengøre efter brug
 • Kan tilberede mange forskellige måltider

Weber Plancha stegeplade

Weber Plancha stegeplade i emalje. Weber 6466 (frishop.dk)

Denne stegeplade passer både til kuglegrillen på 57 centimeter, Q3000-serien og andre større gasgrill fra Weber. Så hvis du er ejer af en af disse grillmodeller, er denne stegeplade et oplagt valg for dig. Stegepladen er udført i porcelænsemaljeret støbejern, så den opnår en rigtig god temperatur. 

Med denne stegeplade til grill kan du tilberede alle de madvarer, der ikke er nemme at grille på en rist. Det kan eksempelvis være spejlæg, bacon, grøntsager eller noget helt andet.

Endvidere kommer stegepladen med en non-stick-behandlet keramisk overflade, så du ikke skal bruge en masse tid på at rengøre den efter brug. Ydermere sørger den vinklede overflade for, at al fedt og væske løber væk fra din grillmad, hvilket giver et sundere måltid.

Specifikationer

Mål: 36,83 x 5,8 x 42,67 cm. (b x h x d)

Mærke: Weber 

Materiale: Støbejern

Passer til: 57 cm. kuglegrill, Q3000-serien og andre større gasgrill fra Weber

Fordele:

 • Non-stick-behandlet overflade
 • Vinklet overflade
 • Udført i porcelænsemaljeret støbejern
 • Passer til flere grillmodeller fra Weber
 • Sørger for et sundere måltid

Everdure Furnace stegeplade

Furnace Midter Grillplade fra Everdure » Gratis Levering (kitchenone.dk)

Ønsker du at udvide dine muligheder og forbedre din grilloplevelse, bør du tage et kig nærmere på denne stegeplade til grill fra Everdure. Denne praktiske grillplade er lavet af støbejern og passer perfekt til din Furnace-gasgrill.

Har du denne stegeplade, kan du tilberede en lang række af madvarer. Det kan være alt lige fra ost til grøntsager, kartofler, bacon, æg, pandekager og meget mere. Det er muligt at placere pladen i midten af grillen, hvor den sørger for en jævn fordeling af varmen. Herved er du sikret et perfekt tilberedt måltid.

Derudover kommer denne stegeplade med to smarte indhug i to af hjørnerne. På den måde kan du være sikker på, at du ikke brænder dig, når du fjerner pladen fra den varme grill. 

Specifikationer

Mål: 41,4 x 15 x 1,5 cm. (d x b x h)

Mærke: Everdure 

Materiale: Støbejern

Passer til: Furnace-gasgrill fra Everdure

Fordele:

 • To smarte indhug i to af hjørnerne
 • Mulighed for at tilberede masser af madvarer
 • Lavet af støbejern
 • Sørger for en jævn fordeling af varmen
 • Placeres i midten så måltidet bliver tilberedt til perfektion

Broil King stegeplade til Porta-Chef 320 & Gem

Stegeplade Gem/Porta Chef fra Broil King » Gratis Levering (kitchenone.dk)

Leder du efter en smart og praktisk stegeplade til Porta-Chef 320 eller Gem? Så kan det være, at denne stegeplade til grill falder lige i din smag. Her får du nemlig en lækker stegeplade fra Broil King, som giver dig en masse nye muligheder med din grill.

Stegepladen sørger blandt andet for, at du kan tilberede mange andre madvarer, end hvad du kan grille på din grillrist. Det kan eksempelvis være æg, pandekager, grøntsager og så videre. Derudover kommer stegepladen med to forskellige sider, som du kan bruge.

Mens den ene side er helt glat, er den anden side forsynet med riller. Herved kan du selv vælge, hvordan du ønsker at tilberede dine madvarer. Sidst men ikke mindst er stegepladen fremstillet af kraftigt støbejern, så den er yderst robust og holdbar.

Specifikationer

Mål: 33 x 26 x 2 cm.

Mærke: Broil King 

Materiale: Støbejern

Passer til: Porta-Chef 320 og Gem fra Broil King

Fordele:

 • To smarte indhug i to af hjørnerne
 • Mulighed for at tilberede masser af madvarer
 • Lavet af støbejern
 • Sørger for en jævn fordeling af varmen
 • Placeres i midten så måltidet bliver tilberedt til perfektion

Hvad er en stegeplade til grill?

Har du aldrig hørt om en stegeplade til grill før? Så kan det sagtens være fordi, at du bare kalder den for noget andet. En stegeplade kan nemlig også blive kaldt for både en grillplade, en støbejernsplade eller lignende.

Lige meget om pladen bliver kaldt for det ene eller det andet, er det en smart plade, der kan bruges på en grill. Denne plade bliver typisk brugt i stedet for selve risten på grillen. Dette er tilfældet, da en stegeplade til grill giver helt nye muligheder.

Du kan nemlig tilberede et hav af forskellige madvarer på en stegeplade, som du ikke kan tilberede på en grillrist. 

Rent faktisk kan du se din stegeplade lidt ligesom en stegepande. Har du en stegeplade til din grill, kan du tilberede både æg, bacon, pandekager, grøntsager og meget mere. Du kan endda også bruge en stegeplade til at lave biksemad eller andre former for lækre måltider. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvad du kan bruge en stegeplade til grill til.

Fordele ved at have en stegeplade til grill

Grillmad er bare noget helt særligt. Der er nemlig ingen anden mad, som hverken dufter eller smager ligesom denne type. Men når du griller, er der en stor sandsynlighed for, at det tit er de samme ting, du griller. Er du træt af altid bare at grille bøffer, pølser og så videre, skal du have fingrene i en stegeplade til grill.

En stegeplade giver dig en lang række af muligheder, som du slet ikke får ved brug af en grillrist. Hvis du ikke allerede ejer en stegeplade til din grill, finder du her flere gode grunde til, hvorfor du bør købe en nu:

 • Du har mulighed for at lave mange forskellige madretter direkte på din grill.
 • Det er nemt at rengøre en stegeplade. Rent faktisk er det typisk nemmere at rengøre sådan en plade fremfor en grillrist.
 • Du kan få stegeplader til stort set alle former for grillmodeller.
 • Stegeplader koster ikke særlig meget.
 • Stegeplader er robuste og holdbare, så de kan bruges igen og igen.

Så er du træt af konstant at grille de samme ting, eller er det irriterende, at maden altid falder ned mellem rillerne i grillristen? Så er det på tide, at du ser dig om efter en stegeplade til din grill. 

Som du kan læse, er der masser af fordele ved en stegeplade. Derfor kan du være sikker på, at du vil ende med at blive rigtig glad for den. I det store og hele vil den uden tvivl være med til at forbedre din grilloplevelse markant.

Hvad kan jeg bruge en stegeplade til grill til?

Som du nok allerede har gættet, så kan du bruge en stegeplade til grill til mange forskellige madvarer. Der er næsten ikke det, som du ikke kan bruge en stegeplade til. Og det er netop en af de ting, der gør det til en stor fordel at have en stegeplade lige ved hånden hver gang, at du skal i gang med at grille til både venner og familie.

Ønsker du at åbne op for en helt ny verden af madlavningsoplevelser, er en stegeplade det helt rette udstyr for dig. Du kan eksempelvis bruge den til at lave æg og bacon til brunch eller morgenmad, hvis du ønsker det. 

Derudover kan du give dig i kast med at tilberede lækre pandekager, saftige bøffer eller sprøde grøntsager på en stegeplade. Du kan ydermere lave biksemad, fisk og meget mere alt efter ønske og behov.

Det vil altså sige, at hvis du investerer i en stegeplade til grill, vil du ende med at kunne bruge din grill til langt flere ting. Det er et stort plus for vaskeægte grillentusiaster, der ikke kan få nok af at grille. Desuden kan du gå i gang med at eksperimentere med et hav af lækre måltider sammen med din stegeplade, hvis du har lyst til det.

Sidst opdateret 2. februar 2022