Det er utrolig nemt at lave pizzaer på din gas- og kulgrill. Det eneste du skal bruge er en pizzasten. Men hvordan gør man, og hvordan sikrer du dig at du får det bedste resultat? Det vil vi se nærmere på i denne guide, så du ikke behøver at være nervøs for resultatet.

Hvis du mangler en god opskrift på dej til din pizza, så se her: Pizza på grill.

Den høje temperatur giver dig en perfekt sprød pizza

Den høje temperatur som du kan opnå på en grill, giver dig et lækkert velsmagende resultat, næsten som var du i italien. Du kan opnå en langt højere temperatur end ved brug af en traditionel ovn, hvilket giver en sprød og fyldig pizza. Når dejen først er rørt sammen, og dine yndlings ingredienser er tilføjet, er tilberedningstiden meget kort. Dette skyldes de høje temperaturer som du bør opnå i din grill.

Du bør gå efter at ramme en temperatur på mellem 200-350 grader. Hvilken grillmetode og hvor mange grader der er bedst, diskuteres i stor stil. Vi foretrækker direkte varme og en temperatur omkring de 250 grader. Du bør dog prøve dig frem for at finde den stil du foretrækker.

Graderne afhænger dog i stor grad af tilbehøret, opskriften og grilltypen.

Opvarmning af pizzastenen

Pizzastenen skal opvarmes i 10-15 minutter, før du lægger pizzaen på grillen, for at opnå det bedste resultat. Opvarmningstiden varierer alt efter hvilken pizzasten du bruger, og du bør derfor forsøge dig frem.

Du kan med fordel placere et stykke bagepapir imellem pizzaen og pizzastenen, for at lette rengøringen af stenen. Hvis du griller ved meget høj varme kan du opleve at bagepapiret brænder fast. Nogle vælger derfor i stedet at bruge mel, så pizzaen slipper stenen lettere. Bagepapir kan desuden være med til at gøre din pizza mere sprød, da dejen på denne måde ikke opsamler fugt fra stenen.

Rengøring af pizzasten

Pizzastenen gøres rent med varmt vand uden sæbe. Det er bedst at rengøre din pizzasten efter brug, når den er kølet af. Dette skyldes at når du igen skal bruge stenen, skal den være helt tør, da du ellers risikerer at stenen flækker.

Pizzasten på gasgrill

På en gasgrill har du den fordel, at du kan opnå højere temperaturer end ved en kulgrill. Du skal dog være opmærksom på at de direkte brændere på en gasgrill kan resultere i at pizzaen brænder på. Du bør derfor altid slukke for de brændere som er under pizzastenen, ligeså snart du ligger pizzaen på stenen. Hvis du ikke har mulighed for at slukke for de brændere under stenen, kan du med fordel placere pizzastenen på to mursten når pizzaen ligges på stenen.

Find den bedste gasgrill her.

Sidst opdateret

Pizzasten på grill: Sådan gør du