Grillsæt

grillsætVælg en grill. Køb noget grilludstyr. Og grill noget lækkert mad. Det virker ret ligetil. Men rent faktisk kan det sagtens være mere besværligt end som så. For ikke nok med at du skal vælge den helt rigtige grill, så er det også vigtigt med det korrekte grilludstyr. Det er her, at et grillsæt kommer ind i billedet.

For med det rette grillsæt bliver din grilloplevelse bare endnu bedre. Det sikrer nemlig, at du kan grille på en nem og ubesværet måde uden, at du hele tiden føler, at du mangler et eller andet. Grillsæt sørger for, at du kan grille i ro og mad uden stress sammen med dine venner og din familie. 

Hvis du er interesseret i at købe et grillsæt, skal du læse med videre her. Vi har nemlig taget et kig på 7 forskellige grillsæt, så der er noget for enhver smag samt til ethvert behov.

Eva Solo grillsæt

9112805 – Eva Grillsæt Med Tang Og Spatel (johannesfog.dk)

Dette praktiske grillsæt i rustfrit stål består af en tang og en spatel, så du får den bedste hjælp, når du skal i gang med at grille. Dette grillsæt er utroligt smart, og så fylder det slet ikke meget, så det er nemt at opbevare efter brug.

Den smarte grilltang er forsynet med en lukkefunktion i håndtaget, der sørger for, at den holdes foldet sammen, når du ikke bruger den. Derudover er der en stor og lækker spatel, du kan bruge, når du griller alt lige fra grøntsager til bøffer.

Begge redskaber er desuden udstyret med et silikonegreb, så de ikke bliver varme. Der er ydermere huller i grebene, så de nemt kan hænges op. Det kan blandt andet være på siden af din grill. Sidst men ikke mindst kan du hurtigt rengøre dit grillsæt efter brug, da det tåler maskinopvask.

Specifikationer

Farve: Sølv

Mål: 44 cm. i længden

Materiale: Rustfrit stål og silikone

Består af: En tang og en spatel

Fordele:

 • Tåler maskinopvask
 • Udstyret med et silikonegreb
 • Kan hænge takket være huller i grebet
 • Foldbart
 • Lavet af rustfrit stål

Cozze grillsæt

Cozze grillsæt 2-dele – rustfri stål | Køb på wupti.com!

Her får du et lækkert grillsæt, der består af to forskellige dele. Køber du dette sæt, får du nemlig både en palet og en tang. Begge redskaber er fremstillet af rustfrit stål, så de er af yderst høj kvalitet og kan derfor holde i mange år frem i tiden, hvis du passer godt på dem.

Rengøringen er desuden let som en leg, da de blot kan komme i opvaskemaskinen efter brug. Samtidigt er både tangen og paletten udstyret med et soft-greb med TRP-belægning, så de er dejlige at holde på og bruge. 

I toppen har de begge to en snor, så du nemt kan hænge dem op, når du ikke griller. Det kan eksempelvis være på en krog på din grill eller andre steder, hvor du ønsker at opbevare grillsættet efter brug.

Specifikationer

Farve: Sølv

Mål: Tang: 33 cm. i længden. Palet: 36 cm. i længden

Materiale: Rustfrit stål 

Består af: En tang og en palet

Fordele:

 • Tåler at komme i opvaskemaskinen
 • Soft-greb med TRP-belægning
 • Nem at opbevare
 • Fremstillet af rustfrit stål
 • Dejligt at holde på

Nicolas Vahé grillsæt

Køb Nicolas Vahé – BBQ/Grill Sæt – Fri fragt (coolshop.dk)

Med dette grillsæt er du klar til at grille når som helst. Dette sæt består nemlig af hele tre dele, hvilket er perfekt for dig, der er vild med at have det helt rigtige udstyr til din grill. I dette sæt får du både en grilltang, en paletkniv og en grillgaffel, så du er sikret den mest optimale grilloplevelse.

Det lækre sæt er lavet i et industrielt design og er forsynet med ergonomiske trægreb, så de er behagelige at holde på. Redskaberne er fremstillet af akacietræ og rustfrit stål og skal håndvaskes. Du må derfor ikke vaske dem i opvaskemaskinen efter brug. Dette gør dog ikke noget takket være det stilrene og flotte design.

Specifikationer

Farve: Træfarvet og sølv

Mål: 37 cm. i længden

Materiale: Akacietræ og rustfrit stål

Består af: En grilltang, en paletkniv og en grillgaffel

Fordele:

 • Lavet af akacietræ og rustfrit stål
 • Ergonomiske trægreb
 • Flot industrielt design
 • Hele tre forskellige redskaber
 • Gode at holde på

Cook>it grillsæt

Grillsæt – god pris (davidsenshop.dk)

Her er der tale om et lækkert og praktisk grillsæt. Køber du dette sæt, får du en bred palet samt en smart tang, der er udstyret med et godt gribenæb. Begge disse redskaber er fremstillet af rustfrit stål og kommer med et sort soft-greb. Det sikrer, at de er komfortable at bruge.

Ydermere har dette grillsæt en håndfri låsemekanisme samt en tresidet og skrå kant, så du ikke behøver at kæmpe, når du skal vende grillmaden. I stedet kan du klare det uden problemer.

Derudover har begge redskaber en læderstrop. Dette er en stor fordel, da du herved nemt og hurtigt kan hænge dem op, når de ikke er i brug. Herved skal du ikke bekymre dig om selve opbevaringen. Hvis du er på udkig efter kvalitetsudstyr til din grill, er dette sæt et oplagt valg.

Specifikationer

Farve: Sølv

Mål: 35 cm. i længden

Materiale: Rustfrit stål

Består af: Grillpalet og grilltang

Fordele:

 • Smart låsemekanisme
 • Praktisk læderstrop
 • Lavet af rustfrit stål
 • Tresidet og skrå kant
 • Sort soft-greb

Laguiole Montsoue grillsæt

Montsoue grillsæt 3 dele fra Laguiole » Hurtig Levering (kitchenone.dk)

Hvis du leder efter et elegant og flot grillsæt, kan det være, at disse redskaber fra Laguiole falder i din smag. Her får du både en grilltang, en grillspade og en grillgaffel, så du kan få den bedst mulige grilloplevelse, når du skal grille.

Alle redskaber er lavet i et enkelt design i træ og rustfrit stål. De er forsynet med smukke skæfter i gummitræ. Ikke nok med at det gør redskaberne pæne at se på, så sikrer det også, at de er behagelige at holde på. Endvidere er det nemt at hænge dit grillsæt op efter brug, hvis du ønsker det.

Specifikationer

Farve: Træfarvet og sølv

Mål: Ukendt

Materiale: Gummitræ og rustfrit stål

Består af: Grilltang, grillspade og grillgaffel

Fordele:

 • Enkelt og flot design
 • Skæfter i gummitræ
 • Nemme at hænge op efter brug
 • Sæt med tre forskellige smarte redskaber
 • Lavet i en høj kvalitet

Laguiole grillsæt

Laguiole BBQ sæt – Bedste pris i Danmark (barlife.dk)

Er du på udkig efter det perfekte grillsæt i høj kvalitet til din grill, kan det være, at dette sæt er lige noget for dig. Her får du nemlig hele seks forskellige redskaber, så du er godt klædt på, når du skal i gang med at grille til venner og familie.

Alle redskaberne er lavet af rustfrit stål og kan bruges til at vende grillmaden samt til udskæring ved selve din grill. Med dette grillsæt har du det hele og lidt til, så du kommer ikke til at mangle noget.

Sættet består af alt lige fra en grilltang til en spatel, tre knive i forskellige størrelser samt en børste.

Specifikationer

Farve: Sort og sølv

Mål: To knive på henholdsvis 10 cm. og 12 cm. samt en kokkekniv på 21 cm.

Materiale: Rustfrit stål

Består af: Grilltang, grillspatel, børste, to knive og en kokkekniv

Fordele:

 • Mange forskellige redskaber
 • Fremstillet af rustfrit stål
 • Lavet til en god grilloplevelse
 • Redskaber i en høj kvalitet
 • Kan klare det hele ved grillen

Grillkuffert med grillsæt

Lækkert proffesionel grillkuffert (manillo.dk)

Har du et ønske om at få det komplette grillsæt til din grill, er denne grillkuffert med grillsæt et godt bud. I denne kuffert finder du nemlig 11 forskellige dele, så du kan være sikker på, at du ikke kommer til at mangle noget, når du griller.

Dette praktiske og lækre grillsæt er alt, hvad du behøver. Det er fremstillet i rustfrit stål og er forsynet med skridsikre og varmebestandige håndtag. Det sikrer, at det er behageligt at holde på alle de forskellige redskaber.

Derudover er det muligt at rense alle delene i opvaskemaskinen efter brug. Du behøver derfor ikke bruge tid på at rengøre dem under vandhanen, hvis du ikke ønsker det. I kufferten finder du både en spatel med flaskeåbner, en gaffel, en kniv, en klemme, en rengøringsbørste, fire spyd og en børste.

Specifikationer

Farve: Sort og sølv

Mål: 38 cm. i længden

Materiale: Rustfrit stål

Består af: Spatel med flaskeåbner, gaffel, kniv, klemme, rengøringsbørste, spyd og børste

Fordele:

 • Komplet grillsæt
 • Tåler at komme i opvaskemaskinen
 • Lavet med varmebestandige og skridsikre håndtag
 • Fremstillet af rustfrit stål
 • Behageligt at holde på

Hvad er grillsæt?

At grille kræver meget mere end bare at vende burgere. For at få arbejdet gjort rigtigt, er det vigtigt, at du har de helt rette grillredskaber i form af eksempelvis grillsæt. På den måde vil du aldrig mangle noget uanset, om du skal grille bøffer, kylling, spyd eller noget helt andet. 

Et grillsæt kan være mange forskellige ting. Dog er de mest almindelige former for grillsæt en tang og en spatel. Det kan ydermere være alt lige fra en børste til en kniv m.m. 

Selvfølgelig finder du også grillsæt i den forstand, at det er bestik, som du bruger, når du skal spise. Det er ikke denne type af bestik, som vi har taget et kig på i denne artikel.

Har du brug for grillsæt, og hvad skal du vælge?

De fleste af os har en grill eller har prøvet at grille før. Derfor ved du højst sandsynligt også, at det er en fordel at have grillsæt og grillredskaber til din grill. Naturligvis er det ikke en nødvendighed, men det vil klart gøre din grilloplevelse bedre. Ikke nok med at gøre din oplevelse bedre, så vil det også gøre hele processen langt nemmere.

Hvis du har besluttet dig for at købe et grillsæt, skal du overveje, hvad du bør vælge. I og med at der er så mange muligheder på markedet, kan det være svært at overskue, om du skal vælge det ene eller det andet redskab. Her er det klart en god idé at købe et sæt, der indeholder de mest grundlæggende dele såsom en tang og en spatel. 

Finder du ud af, at du har brug for mere end et grillsæt, kan du altid udvide din samling. Du kan selvfølgelig også vælge at købe et sæt, der kommer med endnu mere grillbestik end blot de to redskaber som tidligere nævnt.

Det bør du kigge efter ved køb af grillsæt og grilludstyr

Inden du giver dig i kast med at købe grillsæt og grilludstyr til din grill, er der et par ting, som du bør være opmærksom på. Det er nemlig en fordel, at du ved, hvad du skal kigge efter, før du køber noget, så du ender med det helt rigtige grillsæt for dig. 

Er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter, skal du blot læse med videre her. Vi har nemlig lavet en kort guide, der hjælper dig med at finde det bedste grillsæt til lige præcis dine ønsker og behov.

1. Hvad er inkluderet?

De fleste sæt med grillbestik indeholder en masse forskellige redskaber. Det er dog ikke sikkert, at du har brug for alle redskaberne. Derudover kan det være, at du finder et sæt, der slet ikke indeholder ikke de ting, som du har brug for. Derfor er det vigtigt, at du nøje tjekker, hvad der er inkluderet i det specifikke sæt. Du vil altid kunne læse dette i produktbeskrivelsen eller på selve emballagen, hvis sættet er pakket ind. Hvis du ikke kan finde ud af, hvad sættet indeholder, bør du spørge forhandleren.

2. Hvad er sættet lavet af?

En anden ting, du skal undersøge, er, hvad sættet er lavet af. Når du kender til materialet, giver det dig et større indblik i, om grillsættet rent faktisk er af god kvalitet eller ej. Køber du et grillsæt i dårlig kvalitet, så vil det ikke holde særligt længe. 

Hvis du til gengæld køber et grillsæt i en god kvalitet, kan det sagtens holde i rigtig lang tid. Det er en fordel at vælge et grillsæt, der er fremstillet af eksempelvis rustfrit stål. 

Desuden bør du tage et kig på selve håndtaget. Er det lavet af et behageligt materiale, og er det komfortabelt at holde på? Det er alfa og omega, at håndtaget er lækkert, så det er rart for dig at bruge de forskellige redskaber.

3. Hvad er længden?

En af de vigtige ting, du bør overveje, når du køber et sæt grillbestik, er redskabernes længde. Du skal være sikker på, at du ikke brænder dine hænder og arme, mens du griller, hvorfor du har brug for grillbestik i en passende længde. Dog skal redskaberne heller ikke være for lange, da det så kan ende med at være svært at styre dem.

4. Er det nemt at hænge redskaberne op?

Grillbestik bliver meget varmt, så du skal ikke bare lægge det ned på en hvilken som helst overflade. Sørg for, at håndtaget har en snor eller et hul, som du kan bruge til at hænge redskabet op, når du ikke længere laver mad med det. 

Det er klart en fordel, når du har mulighed for at hænge dine redskaberne op nemt og hurtigt på selve grillen eller andre steder. På den måde har du altid dit grillsæt lige ved hånden, når du har brug for det ligesom, at det ikke bliver væk, fordi du ender med at opbevare det et mærkeligt sted.

5. Har redskaberne varmebestandige håndtag?

Hvis du vælger redskaber med varmebestandige håndtag, vil du ikke fortryde det. Det betyder nemlig, at dine hænder opnår en yderligere beskyttelse mod den intense varme, der kan være, når du griller.

6. Er det nemt at rengøre redskaberne efter brug?

Som med alle andre køkkenredskaber er det vigtigt, at du vælger et sæt med grillbestik, der er nemt at rengøre. Rustfrit stål er meget nemt at vaske, og nogle redskaber kan endda blive vasket i en opvaskemaskine.

Redskaber, der tåler at komme i opvaskemaskinen, vil generelt være mere hygiejniske og mere sikre at bruge. Dette er på grund af, at en opvaskemaskine kan nå en utrolig høj temperatur, hvilket dræber flere bakterier. Dog sker der ikke noget ved at vælge redskaber, der kun tåler håndvask. Det kommer udelukkende an på dine præferencer.

Har jeg brug for andet end grillsæt til min grill?

Dette er et svært spørgsmål at svare på, da det kommer helt an på, hvor meget du bruger din grill, samt hvad du bruger din grill til. Dog er der et par forskellige ting, som er en god idé at have, hvis du ejer din egen grill.

Eksempelvis er det altid en fordel at have et grillovertræk, så du kan beskytte din grill på den mest optimale måde. Herved skal du ikke være bekymret, når din grill står udenfor i alle former for vind og vejr. 

Desuden kan det for mange være et stort plus at have en grillstarter. På den måde kan du få gang i din grill nemt og hurtigt, så du ikke skal bruge en masse tid på det. Naturligvis er det hverken et must at have et grillovertræk eller en grillstarter ved din side. Men det er to typer af udstyr, som du kan få stor gavn af, hvis du har en grill udover grillbestik og grillredskaber.

Sidst opdateret 4. januar 2023