Kulgrill test - Find den bedste kulgrill i 2024

Sommeren er over os, og der er intet som at stå og grille sine burgere over åbne flammer på en varm kulgrill med en iskold øl, og nyde den sidste aftensol.

Selvom en kulgrill i udgangspunktet ikke har samme kompleksitet og moderne udtryk som en typisk gas- eller elgrill besidder, kan de bedste kulgrill i særdeleshed konkurrere med disse, når det kommer til smag og pris. En kulgrill er i de fleste tilfælde nemmere at opsætte end en gasgrill – du skal sådan set kun bruge en pose kul, lidt til at optænde med, samt dine favoritingredienser i forhold til at få et hurtigt, lækkert måltid med en skøn, røget smag. En smag som måske kræver lidt ekstra tid og opmærksom at opnå, men som du i mange tilfælde ikke kan få med gas og el.

Så hvis du er en af de mange som ikke kan modstå tanken om autentisk grillsmag og fantastiske aromaer, som en kulgrill afgiver, bør du læse vores nedenstående gennemgang af de 6 bedste kulgrill på markedet. Så burde du lettere kunne træffe det rigtige valg omkring, hvilken grill du skal investere i.

testvinder Master-Touch GBS Premium E-5770 grill

Master-Touch GBS Premium E-5770 grillDirekte/indirekte grilning, røgning eller langtidsstegning; Webers Master-Touch Premium kan grille det hele med dens helt unikke 3-i-1 funktion, hvilket gør den til en attraktiv grill for de fleste grillentusiaster. I denne kulgrill test er Master-Touch en af vores mest anbefalelsesværdige, og kuglegrillen er unik i Webers lineup af kulgrill. På overfladen ligner Master-Touch den helt almindelige og velkendte Weber Original Kettle-kuglegrill. Der er dog nogle enkelte, men opsigtsvækkende elementer der adskiller de to modeller, og som medvirker til at Master-Touch-modellen er en super fed opgradering – herunder dens GBS-system, termometer og One-Touch rengøringssystem.

Master-Touch seriens Premium grill har som nævnt flere funktioner end Kettle-grilleren, men færre funktioner en Webers Performer grill, som ligeledes figurerer i denne test. Netop fordi, at denne grill befinder sig i midten, har den haft lidt svært ved at gøre opmærksom på sig selv og skabe sig et navn der for alvor klinger i grillfolkets ører, hvis man sammenligner med Webers andre modeller. Da de fleste personer enten vil have det mest luksuriøse og “bedste” (Performer) eller det billigste (Kettle), går Master-Touch grill serien ofte folks næser forbi, hvilket er ærgerligt, da det er en grill af enormt høj kvalitet.

Til selve grillen medfølger en porcelænsemaljeret kulring, så du nemt kan flytte kul ud til siden, hvis du ønsker at grille mad indirekte. Den også medfølgende diffuserplade giver ligeledes en mere effektiv udnyttelse af kullet samt en jævn varmefordeling og en nogenlunde konstant temperatur. Master-Touch inkluderer desuden Webers GBS-system (Gourmet BBQ System), hvilket muliggør at man kan tilberede retter i grillristens udtagelige midte. GBS gør det muligt at tilberede mad, som man ellers ikke skulle tro var muligt på en kulgrill – fra sprøde pizzaer og wokretter til simreretter og vafler. Master-Touch er ligeledes enormt nemt at betjene og meget alsidig, hvilket mange grillentusiaster vil elske. Låget på grillen har et indbygget termometer, så du hele tiden har mulighed for at holde øje med grillens indre temperatur. På grund af Webers One-Touch rengøringssystem, er denne grill ligeledes meget nem at rengøre, og du kan, når du er færdig med at bruge den, med en enkelt drej på håndtaget få al den overskydende aske ned i den udtagelige askeopsamler. Grillen er desuden meget mobil, og er let flytte rundt på altanen eller i gårdhaven grundet dens robuste gummihjul. Derudover muliggør dens størrelse, at selskaber på 8 – 10 mennesker kan inviteres på middag. En absolut favorit grill herfra!

Mål ved lukket låg
Højde: 100 cm
Bredde: 65 cm
Dybde: 76 cm


Weber Performer Deluxe GBS 57 cm. Med gastænding

Weber Performer Deluxe med gastændingDen store Weber Performer Deluxe er topmodellen i Performer-serien, og er efter vores overbevisning en oplagt grill til familien, der mest af alt har brug for et rummeligt grillareal samt meget arbejdsplads. Hvad end du er begynder eller erfaren er denne grill dog et godt valg.

Selve grillen fremstår i et rigtig flot og klassisk kuglegrill design, og kvaliteten er som med de fleste andre af Webers grill helt i top. Det som adskiller Performer Deluxe fra de andre grill er det store og stabile arbejdsbord i lakeret metal, som gør at man kan have madvarer, kolde drinks eller redskaber lige ved hånden under madlavningen. Arbejdsbordet er derudover også udstyret med kroge, hvor man har mulighed for at hænge redskaber, klude osv. op.

Af særlige features tæller blandt andet det elektroniske Touch-N-Go gastændingssystem, som medvirker til at optænde grillen hurtigt og nemt helt uden brug af grillstarter og besværlige tændblokke. Derudover har Performer Deluxe også Webers GBS-system, som afspejler sig i den smarte aftagelige grillrist. Med dette system er det muligt at tilberede retter, du ikke troede var mulige på kulgrill. En anden fed detalje er grillens digitale LCD-timer, hvor du kan indstille, hvor lang tid din mad skal have. Derudover medfølger der også et praktisk overtræk i polyester, så du kan beskytte din grill i al slags vind og vejr.  Selve grilloverfladen er på 57 diameter, hvilket muliggør at du kan holde nogle ganske fine barbecue-fester med 8 – 10 mennesker, og grille massevis af store bøffer og spareribs på samme tid.

Grundet grillens materialer bliver den meget hurtigt rigtig varm – det er dog intet problem med de fikse nylonhåndtag med varmeskjold i aluminium som beskytter ens finger fra varmen, når man løfter og lukker låget.

Webers One-Touch rengøringssystem er også integreret og grillen er derfor meget nem at rengøre. Du kan, når du er færdig med at bruge den, med en enkelt drej på håndtaget få det overskydende kul og aske ned i den udtagelige og meget rummelige aluminiums askeopsamler. Grillen er grundet sine robuste hjul desuden meget mobil, og er let at flytte rundt på terrassen eller i haven.

Mål ved lukket låg
Højde: 110.5 cm
Bredde: 121.9 cm
Dybde: 76.2 cm


Everdure Cube Kulgrill

Everdure Cube KulgrillEn af vores favoritter i denne test tæller også Everdure CUBE, som er en lille transportabel grill, der består af en porcelænsemaljeret fyrkasse, et fødevaregodkendt opbevaringsrum, samt et rum til kul. Derudover medfølger der også et bambusskærebræt, så du kan kokkerere hvad end du befinder dig i helt ude i skoven, på camping, på stranden eller i haven.

Denne grill afviger fra en klassisk kuglegrill-form og bærer istedet præg af et tidløst og minimalistisk, dansk-inspireret design, og fås i 4 forskellige farver. Da grillen er fremstillet i varmeresistent letvægtsstål, kan du uden problemer benytte den på stort set alle overflader. Du kan ligeledes nemt flytte rundt på grillen grundet dens varmeresistente cool-to-the-touch-håndtag og dens relativt lette vægt på 7 kg. Dette er meget praktisk, hvis du nu eksempelvis vil søge i skygge eller sol, men du griller.

Selvom grillen med sit grillareal på 26,5 x 26,5 er mindre en gennemsnittet, er der alligevel tilstrækkeligt med plads til at en lille familie kan blive mætte. Derudover har Everdure Cube en aftagelig kulbakke, hvilket medvirker til at rengøring og vedligeholdelse af grillen er meget nemt.

Det er ikke den billigste kulgrill på markedet, men til gengæld er design og kvalitet i top, og den udfører sit job til perfektion.

Se andre grille fra everdure her →


Weber Smokey Joe Premium Grill

Weber Smokey Joe Premium GrillDen klassiske Weber Smokey Joe Premium er med sin velkendte form en rigtig fed kuglegrill på mange punkter. Den har et fedt, klassisk design, og dens låg, som også kan bruges som vindbeskyttende element, gør at den adskiller sig fra mere enkle og almindelige Kettle-kulgrill. Det er en god grill til særligt camping, sommerhus og strand, grundet dens transportable størrelse.

Det er værd at bemærke, at Weber har brugt kvalitets materialer, selvom grillen ikke ligger i den dyre ende: det er ikke altid tilfældet. Men de har i denne grills bund og låg benyttet deres velkendte porcelænsemaljerede stål. Den forkromede og kraftige grillrist i stål medvirker ligeledes til, at din grilloplevelse bliver bedst mulig. Låget er derudover udstyret med en Tuck-N-Carry lås, der låser laget fast. På den måde kan du lettere og mere sikkert transportere grillen rundt, hvad end vi snakker bil, cykel eller bus.

Grillen har desuden et indvendigt varmeskjold, som medvirker til, at du kan stille den på nærmest alle underlag. Selve grillristens diameter er på 37 cm, og trods den kompakte størrelse er der stadig plads til at grille en stor bøf, grøntsager, eller sågar en hel kylling.

Man får rigtig meget værdi for pengene med denne kuglegrill. Prisen er lav set i forhold til den eminente grilloplevelse man får. Der er mange transportable grill derude, men denne her er, sammen med Everdure Cube, en af de bedst rangerede på markedet i forhold til prisen.

Mål ved lukket låg:
Højde: 43.2 cm
Bredde: 36.1 cm
Dybde: 42 cm


Morsø Grill ’71

Morsø Grill ’71Nu er det blevet tid til en gammel, men uopslidelig klassiker. Den danske producent Morsø designede tilbage i 1971 den ikoniske støbejernsgrill Grill ’71, og grillen har stadig en stor plads i de grillelskende danskeres hjerter.

Grillristen er lavet i solidt emaljeret støbejern, hvilket giver en perfekt grillstegning og grilloverflade. Såfremt varmen bliver for høj, kan varmeregulering nemt og hurtigt foretages ved at svinge risten ud over siden på kulgryden.

Morsøs grill ’71 fremstår rustik, robust og ikke mindst moderne i sit look (trods sine mange år på bagen). Rent praktisk er der også flere fordele ved denne grill. Herunder støbejernsristen, som medvirker til at holde bedst muligt på varmen og fordele varmen ligeligt over hele stegefladen. Risten består desuden også af små “porer”, som typisk kendetegner en støbejernsoverflade og som medvirker til at optage fedtet fra kødet bedst muligt. Du kan således stege kødet i eget fedt og opnå perfekte resultater i henhold til smagsoplevelse og grillmønster – i modsætning til en rist af stål, hvor fedtet fra kødet let glider af, og hvor man nemmere kan komme til at “riste” kødet.

Morsø Grill ’71 er ikke den største af sin slags, og med sine 33 cm i diameter passer den bedst til et selskab med omkring 3 – 6 personer, eller en mindre familie.

På baggrund af emaljen er grillristen meget holdbar og yderst nem at rengøre. Grillristen kan indstilles i 4 forskellige højder, og der medfølger desuden et repairkit samt en læskærm, som man let kan montere, hvis vejret bliver mere blæsende. Morsø Grill ’71 er derudover velegnet til både brænde og kul.


Everdure Fusion kulgrill

Everdure HBCE1BS Fusion kulgrillSammen med den kendte kok og personlighed Heston Blumenthal har Everdure efterhånden designet flere forskellige kul- og gasgrill. En af de mere innovative af slagsen er Fusion – en kulgrill, der har en indbygget elektrisk tændingsknap (Fast Flame Ignition System) til at tænde op i kullet, som bevirker at den er klar til brug efter bare 10 minutter – lettere bliver det bare ikke.

Fusion tager udgangspunkt i en teknologi, der kombinerer det bedste fra både kul- og gasgrill verdenen. Med Fusion får du hurtigheden og letheden fra en gasgrill og den karakteristiske og autentiske smagsoplevelse fra en kulgrill.

Fusion er, ligesom Everdure Cube, inspireret af dansk, minimalistisk design, og grillens integrerede rotisseri, samt den udtrækkelige ledning er eksempler på små designdetaljer. Du kan uden skam placere dette kunststykke på terrassen til fuld skue.

Som nævnt er der i denne grill også et integreret rotisseri med tre forskellige højdeniveauer. Rotisseriet kan bære op til 15 kg, og er desuden udstyret med de stærke Cliplock Forks, som gør det nemt at fastholde det store stykke kød mens det drives rundt af en lydsvag motor.

Everdure Fusion har derudover en porcelænsemaljeret fyrkasse og en kulkasse, som begge er meget nemme at rengøre efter brug. Grillens overflade er ligeledes nem at rengøre med en fugtig klud.

Fusion er et fornuftigt valg, hvis du ikke tidligere har erfaring med kulgrill og madlavning på disse eller ønsker lidt ekstra luksus, når det kommer til dette. Særligt den indbyggede elektriske tændingsknap er med til at hjælpe nybegyndere, og er med at gøre grilloplevelsen meget mere simpel for dem der skulle ønske dette.

Vær dog opmærksom på, at hvis du skal benytte grillens tændingsknap og eldrevne rotisseri kræves det, at der er en nærliggende strømkilde.

Den medfølgende, aftagelige metalfod medvirker til at gøre Fusion ekstra alsidig. Du kan således løfte grillen af og stille den et andet sted. Det skal dog siges, at grillen uden metalfod vejer omkring 20 kg, hvilket i nogle tilfælde ville kræve at man var 2 personer til at løfte.

Højde
Inkl. rotisseri: 108,3 cm
Eksl. rotisser: 90 cm

Bredde 
Inkl. rotisseri: 85,9 cm
Ekskl. rotisseri: 73 cm

Dybde  41 cm.


Hvorfor skal du vælge en kulgrill?

Gasgrill og elgrill vinder større og større indpas hos danskerene, men der er stadig et par fordele til dig der ønsker en kulgrill.

Den største grund til at vælge en kulgrill er, hvis du ønsker en bedre gastronomisk oplevelse når du griller. En kulgrill giver dig nemlig mulighed for at placere kullet præcis som du ønsker. Dette kan, hvis du gør det korrekt, resultere i et langt bedre grill resultat end ved fx en gasgrill, hvor du naturligvis ikke kan flytte på varmen. En kulgrill gør det dermed muligt at bruge alle 4 grillmetoder.

Den anden grund til at vælge en kulgrill er, hvis du ønsker en traditionel og hyggelig måde at grille på. Denne del får du ikke på samme måde hvis du vælger en gasgrill. Selvom det er testet og bevist at der ikke er nogen forskel i smagen, giver det altså en anden stemning med lugten af kul på en varm sommerdag.

Kulgrillen passer bedst til familier eller personer som planlægger deres måltid lidt tid i forvejen, da det tager tid at starte en kulgrill.

Sidst opdateret 12. juni 2024