Bordgrill test 2022

bordgrill testHar du ikke plads til en grill i fuld størrelse, men kan du ikke leve uden grillet mad? De fleste af os sætter pris på lækker grillmad og vil nødigt undvære dette. Der findes nemlig ingen rigtig erstatning for grillet kød, fjerkræ eller grøntsager.

Men heldigvis behøver du ikke at undvære en grill, hvis du ikke har plads til den. Det kan også være, at du bor i en lejlighed, hvor du ikke har en have eller en terrasse. I disse tilfælde er det værd at overveje at investere i en bordgrill.

En bordgrill er det perfekte alternativ til en stor gasgrill eller kulgrill, så du altid kan få grillet mad, når du har lyst til det. I denne test har vi sammenlignet 5 forskellige modeller, så du kan vælge den bordgrill, der passer bedst til dig og dine behov.

OBH OptiGrill GO702D

Med OBH OptiGrill GO702D får du en smart bordgrill, der hurtigt vil gå hen og blive dit favoritredskab. Denne bordgrill er nemlig forsynet med et hav af praktiske funktioner, så du nemt og hurtigt kan tilberede bøffer eller andre ting.

Denne grill tilbereder maden ved at måle kødets tykkelse, hvorefter stegningen bliver justeret efter dette. Desuden viser grillen, hvornår kødet er enten rare, medium eller well done, så du selv kan vælge, hvordan du vil have din bøf.

Du kan dog tilberede mere end blot bøffer på denne bordgrill. Den kommer med i alt 6 programmer til forskellige typer af mad. De seks programmer er følgende: Burger, fisk, rødt køb, sandwich, pølser og fjerkræ.

Bordgrillen er ydermere udstyret med en optøningsfunktion samt en manuel funktion. Takket være denne funktion kan du selv beslutte, hvor lang stegetiden på kødet skal være. Det hjælper dig med at opnå det perfekte grillresultat.

Sidst men ikke mindst har grillen en aftagelig saftbakke samt aftagelige grillplader, der har en non-stick-belægning. Herved er grillen nem at rengøre, når du er færdig med at tilberede maden.

Specifikationer

Farve: Stål og sort

Størrelse: 36,9 x 39,9 x 22,9 cm. (h x b x d)

Effekt: 2000 Watt

Grilloverflade: 600 cm2

Fordele:

 • Aftagelig saftbakke og aftagelige grillplader
 • Smart optøningsfunktion
 • Manuel funktion
 • 6 forskellige programmer
 • Stegningen justeres efter kødet

OBH Easy Grill 7104

Her finder du endnu en god bordgrill fra OBH Nordica. Bordgrillen er lavet af børstet rustfrit stål og kommer med flere praktiske funktioner. Eksempelvis har den en non-stick-belægning, så du hurtigt kan rengøre den efter brug.

Derudover kommer OBH Easy Grill 7104 med en justerbar temperatur, så du kan vælge den perfekte temperatur alt efter, hvad du ønsker at grille. Det er en fordel, da temperaturen ikke nødvendigvis behøver at være den samme, når du griller bøffer, som hvis du vil grille en sandwich.

Ikke nok med at grillen har en justerbar temperatur, så har den også en lysindikator. Lysindikatoren giver dig besked, når du skal gå i gang med at bruge den. Du vil derfor ikke være i tvivl i forhold til, hvornår den er klar til brug.

Til bordgrillen medfølger der ydermere en drypbakke, der opsamler væske og fedt under tilberedningen. Drypbakken kan vaskes i opvaskemaskinen, så du ikke behøver at gøre det i hånden.

Specifikationer

Farve: Stål og sort

Størrelse: 36,9 x 39,9 x 22,9 cm. (h x b x d)

Effekt: 2000 Watt

Grilloverflade: 810 cm2

Fordele:

 • Justerbar temperatur
 • Medfølgende drypbakke
 • Praktisk lysindikator
 • Non-stick-belægning
 • Lækkert design

Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275

Hvis du gerne vil grille en bøf eller tilberede en lækker panini, så er denne bordgrill fra Fritel et rigtig godt valg. Den sørger nemlig for at tilberede og varme dine madvarer hurtigt og effektivt, så du ikke skal vente længe på at få lækker mad.

Med denne bordgrill kan du selv vælge, hvordan du gerne vil tilberede dine madvarer. Du kan enten vælge at lukke grillen helt om dine madvarer eller åbne den op alt efter, hvilken type grilloplevelse du ønsker. Det er en fordel for dig, der ønsker en alsidig bordgrill, der kan bruges på flere måder. Du kan ydermere selv regulere temperaturen, så du kan tilpasse den i forhold til, hvad du skal tilberede på bordgrillen.

På denne model er pladerne aftagelige, så du kan vaske dem direkte i din opvaskemaskine efter brug. Herved skal du ikke bruge en masse tid på at rense pladerne, når du er færdig med at tilberede din mad. Derudover kommer pladerne med en non-stick-belægning, så rengøringen er nem og hurtig.

Køber du denne bordgrill, medfølger der en drypbakke. Drypbakken opsamler væske og fedt, så det ikke ryger ud over det hele. 

Specifikationer

Farve: Rustfrit stål

Størrelse: 14,3 x 33,5 x 35 cm. (h x b x d)

Effekt: 2000 Watt

Grilloverflade: 1508 cm2

Fordele:

 • Aftagelige plader med non-stick-belægning
 • Mulighed for selv at regulere temperaturen
 • Mulighed for at grille på flere måder
 • Hurtig og effektiv tilberedning
 • Drypbakke medfølger

OBH OptiGrill+ XL GO722D

Når du ikke kan grille udenfor, er det rart at kunne grille indenfor i stedet. Og det får du mulighed for med denne bordgrill fra OBH Nordica. Med denne smarte bordgrill bliver maden tilberedt ved at måle tykkelsen på kødet, hvorefter stegningen bliver justeret derefter. 

Desuden viser grillen under tilberedningen, hvorvidt dit kød er enten rare, medium eller well done. Det giver dig mulighed for selv at vælge, hvordan du ønsker at tilberede kødet. 

Grillen er ydermere forsynet med en indikator, der viser, hvornår den er klar til brug. Du kan tilmed vælge mellem 9 forskellige programmer: Bacon, burger, fjerkræ, rødt kød, pølser, svinekød, sandwich, fisk og skaldyr.

Ikke nok med at bordgrillen kommer med hele 9 programmer, er den også forsynet med en praktisk optøningsfunktion og en manuel funktion. På den måde kan du selv bestemme stegetiden på dit kød. Det gør det nemt for dig at opnå det mest optimale grillresultat. Du kan også selv regulere temperaturen, hvis der er brug for det.

Når det kommer til rengøringen, foregår denne let som en leg takket være den aftagelige saftbakke og de aftagelige grillplader med non-stick-belægning. Disse plader tåler maskinopvask. Grilloverfladen er på hele 800 cm2, så der er god plads til at grille en masse forskelligt på samme tid. 

Specifikationer

Farve: Stål og sort

Størrelse: 37,5 x 48,1 x 22,9 cm. (h x b x d)

Effekt: 2000 Watt

Grilloverflade: 800 cm2

Fordele:

 • 9 forskellige programmer
 • Nem rengøring
 • Justerer stegningen alt efter kødets tykkelse
 • Mulighed for selv at indstille temperaturen
 • Viser om kødet er rare, medium eller well done

Wilfa CG-2000B

Vælger du denne bordgrill fra Wilfa, får du en lækker og simpel model, der kan grille alt lige fra kød til grøntsager og andre råvarer. Takket være denne bordgril kan du grille dine madvarer til perfektion.

Den er forsynet med en justerbar termostat, så du kan opnå det bedste resultat. Maden bliver grillet ekstremt hurtigt, da den grilles på begge sider på samme tid. Når du er færdig med at grille, er det tid til rengøringen.

Rengøringen er hurtigt overstået, da grillpladerne er udstyret med en non-stick-belægning. Du skal derfor blot tørre grillpladerne af, tømme drypbakken og placere dem i opvaskemaskinen. I forhold til opbevaringen fylder bordgrillen ikke meget, da den kan stilles stående.

Udover at bordgrillen er god til at grille mad, er den også lavet i et smart og stilrent design i børstet stål og sort. Desuden kan du hurtigt se, når grillen er klar til brug med hjælp fra indikatoren. Den lyser, når bordgrillen er varm.

Sidst men ikke mindst kommer bordgrillen med et justerbart hængsel, så du kan grille mad i alle former for størrelser. Højden kan nemlig tilpasses til de forskellige madvarer.

Specifikationer

Farve: Børstet stål og sort

Størrelse: 34,3 x 19,8 x 39,3 cm. (h x b x d)

Effekt: 2000 Watt

Grilloverflade: 29,5 x 21,5 cm. (b x d)

Fordele:

 • Justerbart hængsel
 • Grillplader med non-stick-belægning
 • Justerbar termostat
 • Smart lysindikator
 • Stilrent design

Hvad kan jeg bruge en bordgrill til?

Ejer du endnu ikke en bordgrill, kan det være, at du ikke er helt sikker på, hvad du kan bruge denne type af grill til. Rent faktisk kan du bruge en bordgrill til et hav af forskellige ting, så du kan få lækker grillmad året rundt.

En bordgrill er utrolig fleksibel og funktionel og kan tilberede mange forskellige madvarer. Det kan eksempelvis være:

Som du kan se, kan du bruge en bordgrill til en del forskellige ting. Vil du gerne grille noget lækkert kød til familien, kan det sagtens lade sig gøre med en bordgrill. Ønsker du derimod bare at lave dig en dejlig sandwich til frokost, er denne type af grill også et godt redskab at have ved hånden.

Derudover kan du vælge at bruge din bordgrill til at varme madrester. Det kan blandt andet være, at du har rester tilbage fra aftensmaden, som du gerne vil spise til frokost dagen efter. Du kan altså tilberede stort set alle faste råvarer i en bordgrill. Desuden er det ligeledes muligt at åbne mange modeller helt op, så du har en hel grillplade.

Sådan vælger du den perfekte bordgrill

Der findes et utal af forskellige modeller, når det kommer til en bordgrill. Derfor er det ikke sikkert, at du har helt nemt ved at vælge, om det skal være den ene eller den anden model. Det kan vi godt forstå. Det kan være vanskeligt at beslutte, hvilken bordgrill der vil passe bedst til dine behov.

Før du bare vælger at købe den første og den bedste model, du finder, er der et par ting, du kan tænke over. Først og fremmest er det en fordel at overveje, hvad du skal bruge en bordgrill til. Alle de forskellige modeller har hver deres kvaliteter og funktioner, så du finder den bedste for dig ved at finde ud af, hvad du mest vil bruge din bordgrill til.

Derudover bør du overveje, hvor mange personer der skal bruge bordgrillen samt, hvor tit den skal bruges. Det kan også hjælpe dig med at tage en beslutning. I sidste ende handler det om dine præferencer, når du skal vælge en bordgrill.

Derfor anbefales det, at du tager et kig på flere af disse modeller i vores test. Herefter kan du nemmere udvælge, hvilken bordgrill du mener vil passe bedst til dine ønsker og behov – og selvfølgelig også dit budget.

Fordele ved en bordgrill

Hvis du er fan af grillet mad, men har du ikke plads nok til at anskaffe dig en stor grill, er der andre alternativer. Du kan nemlig vælge at købe en bordgrill, da den kan hjælpe dig med at tilfredsstille din trang til grillet mad.

En bordgrill er et enestående valg, når du selv vil grille, eller hvis du vil grille sammen med dine venner og din familie. Den kommer nemlig med en lang række af fordele.

Størrelse

Hvis du ikke har råd til at købe en stor grill, eller hvis du ikke har plads nok til den, så kan det være en god idé at vælge en bordgrill, hvis du elsker grillmad. En anden stor fordel er, at du kan tage denne grill med dig rundt, hvis du eksempelvis skal på en campingferie eller lignende. 

Nem at rengøre

Når du laver mad, skal du altid vaske op og rydde op bagefter. Det kan være irriterende, hvis du allerede har brugt lang tid på at lave mad. Heldigvis er en bordgrill yderst nem at rengøre efter brug. 

De fleste modeller er forsynet med en non-stick-belægning, så du bare skal tørre den af efter brug. Desuden kan mange aftagelige dele ofte komme i opvaskemaskinen, så du ikke engang skal bruge tid på at vaske disse i hånden.

Kan tages med rundt

En bordgrill er ikke særlig stor. Det kan for nogle være en ulempe. Men det er skam også en fordel. For det betyder nemlig, at du nemt kan have den med dig rundt på tur. 

Skal du på en kør-selv-ferie, og vil du altid gerne have mulighed for at grille på vejen, er en bordgrill et godt valg. Du skal heller ikke bruge meget plads på at opbevare den eller mange kræfter på at flytte den fra sted til sted.

Kan bruges hele året rundt

Det er bare ikke rart at stå og grille udenfor, når det er koldt, eller når det regner. Det undgår du, hvis du har en bordgrill i dit køkken. Med en bordgrill kan du uden problemer grille hele året rundt. Det er et stort plus for dig, der ikke kan få nok af at spise grillmad. Herved behøver du nemlig ikke kun at nøjes med grillmad, når det er godt vejr.

Sidst opdateret 11. januar 2022