Grillovertræk

En grill er ikke et billigt køb. Du har sikkert også brugt en masse tid på at undersøge forskellige modeller og nøje udvalgt din grill. Naturligvis vil du derfor gerne beskytte din grill på bedste vis. I så fald har du brug for et grillovertræk.

Et grillovertræk er ikke nødvendigt, men det er en god ting at have, hvis du ejer en grill. Med et grillovertræk kan du nemlig forlænge grillens levetid ved at beskytte den mod vejret, insekter m.m. De mest almindelige årsager til ikke at bruge et grillovertræk er, at det koster penge, samt at det for nogle personer kan være besværligt at skulle fjerne og sætte det på igen efter brug.

Er du på udkig efter et grillovertræk, skal du blot læse med videre her. Vi har nemlig fundet 5 af de mest populære grillovertræk på markedet.

Weber Premium grillovertræk til Q3000/Q2000-serien

Køb Weber luksusbetræk til Q3000 / Q3200 til skarp pris (frishop.dk)

Hvis du leder efter et grillovertræk til din Weber-grill, så kan det være, at dette overtræk er noget for dig. Dog skal du være opmærksom på, at dette betræk kun passer til din Weber-grill i Q3000- og Q2000-serien.

Dette grillovertræk er utrolig lækkert og vil altid beskyttet din grill mod alt slags vind og vejr. Det er udstyret med velcrobånd på begge sider, hvilket giver dig mulighed for at stramme betrækket, så det passer perfekt til din grill.

Endvidere er betrækket lavet af 100 % polyester, og det er forholdsvist let og luftigt samt vandafvisende. Det dækker både grill og vogn, så du ikke behøver at tænke på yderligere beskyttelse.

Specifikationer

Farve: Sort

Mål: 112,52 x 95,5 x 64,26 cm. (d x h x b)

Materiale: Polyester

Passer til: Weber Q3000- og Q2000-serien

Fordele:

 • Dækker både grill og vogn
 • Vandafvisende materiale
 • Udstyret med velcrobånd
 • Lavet af 100 % polyester
 • Kvalitetsovertræk

Everdure grillovertræk til Furnace

Find Everdure cover til Furnace. Nem bestilling (frishop.dk)

Er du på jagt efter et grillovertræk til din Furnace-gasgrill fra Everdure? Så har du fundet det hele rette overtræk. Her får du et lækkert og flot grillovertræk i polyester, der dækker hele grillen uden problemer.

Overtrækket er sort og er lavet af slidstærkt og UV-beskyttet materiale, så din grill er beskyttet på den mest optimale vis. Derudover er grillovertrækket vandtæt, mens det også er forsynet med velcrostropper.

Specifikationer

Farve: Sort

Mål: 74,3 x 131,1 x 106,7 cm.

Materiale: Polyester

Passer til: Everdure Furnace-gasgrill

Fordele:

 • Dækker hele grillen
 • Slidstærkt materiale
 • Vandtæt
 • Enkelt og flot design
 • UV-beskyttet materiale

Char-Broil grillovertræk

Char-Broil overtræk til 3 og 4 brændere | Køb på wupti.com!

Med Char-Broil overtræk får du mulighed for at passe på din gasgrill på den mest optimale måde. Det er en god idé at beskytte din grill, så den ikke bliver udsat for diverse vind og vejr. 

Dette grillovertræk er lavet af polyester, så du ikke skal være bekymret for din grill. Dette materiale er nemlig både kraftigt og vandtæt, hvorfor din grill er beskyttet på bedste vis. 

Overtrækket går hele vejen ned om grillen, så den er beskyttet alle steder. Selve designet er utroligt enkelt og stilrent, så det vil se fint ud, når du har din grill dækket på din terrasse eller i dit udemiljø.

Specifikationer

Farve: Sort

Mål: 158 x 107 x 61 cm. 

Materiale: Polyester

Passer til: Char-Broil gasgrill med 3 og 4 brændere

Fordele:

 • Fremstillet i en god kvalitet
 • Vandtæt
 • Grillovertræk af kraftigt polyester
 • Enkelt og stilrent overtræk
 • Dækker hele grillen

Napoleon grillovertræk til Prestige P500 og Pro500

ComputerSalg.dk : Napoleon Grills 61500, Cover, Sort, Stof, Prestige PRO 500, Napoleon Grills, 1 stk

Her er der tale om et kraftigt og slidstærkt grillovertræk fra Napoleon til Prestige P500 og Pro500. Betrækket er lavet af PVC-polyester, der har en UV-beskyttelse, så det ikke bliver bleget af solen.

Derudover er stoffet vandafvisende, så grillen sagtens kan blive stående udenfor selv, når det regner. Betrækket kommer ydermere med praktiske justerbare stropper og spænder i begge sider, hvorfor det er nemt at spænde det fast på grillen. Desuden kommer overtrækket med en smart detalje, så det er nemt at få adgang til grillens underskab, når grillen er dækket til.

Specifikationer

Farve: Sort

Mål: Ukendt

Materiale: PVC-polyester

Passer til: Griller fra Napoleon – Prestige P500 og Pro500

Fordele:

 • Nem adgang til grillens underskab
 • Justerbare stropper og spænder
 • UV-beskyttelse
 • Vandafvisende stof
 • Kraftigt og slidstærkt overtræk

Weber Premium grillbetræk til Genesis II, LX 300 og 300

ComputerSalg.dk : Weber 7134, Cover, Sort, GENESIS II 300, Weber, 1 stk

Her får du et let og luftigt grillovertræk i høj kvalitet, der passer perfekt til Weber Genesis II og LX 300-serien. Grillbetrækket er fremstillet af slidstærkt polyester, så det beskytter grillen på bedste vis.

Dette betræk går helt ned over benene på grillen, og det er muligt at stramme det ind med velcrobånd. På den måde er grillen beskyttet mod diverse vind og vejr hele vejen rundt. Desuden er betrækket både åndbart, vandtæt og UV-beskyttet.

Specifikationer

Farve: Sort

Mål: 147,3 x 63,5 x 113 cm. (l x b x h)

Materiale: Polyester

Passer til: Gasgrill fra Weber i serierne Genesis II, Genesis II LX 300 og Genesis 300

Fordele:

 • Beskytter godt mod diverse vind og vejr
 • Grillovertræk fra Weber i høj kvalitet
 • Kan strammes med velcrobånd
 • Åndbart, vandtæt og UV-beskyttet
 • Lavet af slidstærkt polyester

Derfor bør du beskytte din grill med et grillovertræk 

En grill kommer i alle former og størrelser – og i alle prisklasser. Hvis du har betalt en del penge for din grill, vil du højst sandsynligt gerne sikre dig, at den holder så længe som muligt. Selvom du har købt en billig grill, vil du nok gerne stadigvæk have, at den holder og er ren og klar til brug.

De fleste af os opbevarer vores grill udenfor, og det betyder, at den er udsat for mange typer af vind og vejr såsom regn, sne, blæst og slud. Disse ting kan ende med at gøre skade på din grill. Den største trussel mod din grills levetid er rust. Et godt grillovertræk beskytter din grill på den mest optimale måde. 

Du får også beskyttelse mod andre ting i naturen med et grillovertræk. Hvis din grill står i nærheden af ​​træer eller andre planter, vil et overtræk beskytte den mod pollen, støv, snavs m.m. Derudover kan du også være sikker på, at et overtræk holder din grill beskyttet mod insekter og andre dyr, hvilket er et stort plus.

Kort og godt forlænger et grillovertræk altså din grills levetid. Af alle de årsager, der er nævnt ovenfor, er det derfor en fordel for dig at gøre brug af et overtræk til din grill. Det er nemlig en vigtig del, når det kommer til vedligeholdelsen og plejen af din grill. Og jo bedre du plejer og vedligeholder din grill, jo længere tid kan den holde.

Hvornår skal jeg bruge et grillovertræk?

Hvis du har et overtræk til din grill, bør du placere det ovenpå din grill efter hver grillsession. Om sommeren vil dette beskytte din grill mod den skarpe sol og skadedyr. Hvis vejret skifter, så sørg for at tage overtrækket af grillen i ny og næ. Dette sikrer ekstra ventilation og forhindrer, at der dannes kondens på din grill. 

Om vinteren handler det mest om at beskytte din grill mod rust forårsaget af diverse vind og vejr. Lad derfor overtrækket være på grillen i denne periode. Som du kan læse, betyder det altså, at det er en fordel at gøre brug af dit grillovertræk hele året rundt. 

Dette gør sig ligeledes gældende, hvis du opbevarer din grill indenfor i en garage eller i et skur i de kolde måneder. 

Hvilket materiale til et grillovertræk er bedst?

Generelt bør du undgå materialer, der er lette at rive i stykker og ikke holder særlig godt. Det er nemlig vigtigt, at du vælger et grillovertræk i et materiale, der er både holdbart og slidstærkt. Det sikrer, at overtrækket kan holde til lidt af hvert, hvilket er vigtigt, da det skal beskyttet din grill på bedste vis uanset vind og vejr.

De bedste materialer til et grillovertræk siges at være vinyl, polyester og vejrbestandigt nylon. Heldigvis findes der masser af muligheder på markedet, når det kommer til overtræk i disse typer materialer. 

Derfor burde det ikke være noget problem at finde sådan et overtræk til din grill. Det gælder bare om at kigge efter et overtræk, som du mener kan opfylde dine behov i forbindelse med at beskytte din grill.

Skal jeg vælge et specialovertræk eller et standardovertræk til min grill?

Der er overordnet set to veje, du kan gå, når du køber et grillovertræk. Du kan eksempelvis vælge at købe et specialovertræk, der er lavet præcis til en specifik grill. Men du kan også vælge at købe et standardbetræk, som passer til forskellige typer af griller med nogenlunde de samme mål. 

Med et specialbetræk betaler du typisk en lille smule mere. Men til gengæld kan du være sikker på, at overtrækket passer perfekt til din grill. Det skyldes, at producenten har designet overtrækket specifikt til den grillmodel, du har købt. For det meste er disse grillbetræk lavet af de bedste materialer og er af virkelig høj kvalitet – især hvis du køber en grill fra en velrenommeret producent.

Standardovertræk er beregnet til at fungere til en bred vifte af grilltyper. Fordelen ved sådan et overtræk er, at du sandsynligvis kan købe det til en rigtig god pris. Dog skal du være opmærksom på størrelsen, så du ender med et overtræk, der passer godt til din grill. 

Om du skal vælge det ene eller det andet overtræk, afhænger i sidste ende af dine personlige præferencer.

Sidst opdateret 25. april 2024