Vi har fundet den lækreste marinade til dit kød! Marinaden kan bruges på alt slags kød, og så kan den holde sig i et par uger i køleskabet. Som med alle marinader, har kødet godt af at ligge i marinaden i minimum et par timer, så det kan trænge godt ind i kødet. Hvis du er kommet i gang for sent, med at marinere dit kød, kan du med fordel lade marinaden trække ind i kødet i et rum med stuetemperatur, da kødet hurtigere optager smagen fra marinaden udenfor køleskabet, var dog opmærksom på at kødet ikke må blive harsk.

Ingredienser:

  • 2 løg, fintrevet
  • 2-3 fed hvidløg, knust
  • 1 dl brun farin
  • 1,5 dl ketchup
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl æblecidereddike
  • 0,5 dl soja
  • 2 spsk worcestershire sauce, eller fishsauce
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk majsstivelse
  • sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde:

Kog alle ingredienserne op i en gryde, indtil din marinade får en ensartet konsistens. Når det har kogt, skal du lade simrekoge i 10-15 minutter, hvorefter du kan smage den til.

Hæld din marinade op i et gammelt syltetøjsglas. Husk at desinficere syltetøjsglasset inden brug. Dette kan eventuelt gøres vha. 1 spsk. Atamon. Hæld ca. 1 spsk. atamon i syltetøjsglasset og ryst det godt. Du kan sagtens bruge den samme sjat atamon til 4-5 syltetøjsglas før de hælder det i håndvasken.