Gasgrill test – Find den bedste gasgrill i 2019

Elsker du ligesom os, at stå foran den varme grill, med en iskold øl? Måske er du også træt af lugtende tøj, sorte fingrer, bøvl med grillstarteren og lange ventetider før din grill bliver varm? Så er en gasgrill det helt rigtige valg. Med en gasgrill slipper du for alle disse ting, men bevarer hyggen og fællesskabet vi danskere forbinder med grillmad.

En gasgrill er velegnet til grilling på terrassen eller på altanen, da det ikke er til at stå med kul på mindre arealer. En gasgrill er til dig der griller ofte, og godt kan lide at tilberede større middage på grillen.

I denne test sammenligner vi 10 forskellige griller, som passer til alle behov.

testvinder Weber Q3200 – Testvinder

Weber gasgrill Q3200Weber er et af de førende mærker inden for grill, og det er ikke helt uden grund at denne grill vinder vores gasgrill test. Weber Q3200 og Q3000 har vundet rigtigt mange tests på grund af deres måde at fordele varmen på, som sikrer at du kan bruge et større areal af grillen. Med de 2 brændere har du stadig mulighed for, at grille direkte og indirekte, hvilket sikrer dig et rigtig godt grillresultat, da du med de 2 brændere har mere kontrol over, hvordan du ønsker at tilberede din mad. Grillens kuppelformede låg gør at du kan tilberede store stege og lignende. Risten som følger med grillen er lavet af støbejern, hvilket betyder at holdbarheden er i top, og at du ikke behøver at være bekymret for rust. Weber har 5 års garanti på deres støbejern riste, så længe de har været behandlet ordenligt.

Weber grillen er udstyret med to let sammenklappelige borde, som kan bruges til at opbevare diverse madvarer på. Derudover er denne model udstyret med et indbygget termometer udvendigt på låget, som gør det let hele tiden at holde øje med grillens temperatur. Q3200 er desuden rigtig let at vedligeholde, da størstedelen af denne grill er støbt aluminium.

Alt i alt et rigtig godt valg.

Se priser på Weber Q3200

Læs vores store anmeldelse af Weber Q3200


Everdure Furnace

Gasgrill test: Everdure Furnace

Everdure Furnace er verdens hurtigste og mest kraftfulde grill at varme op – ifølge dem selv! Det er dog ikke helt forkert. Grillen er klar til brug på under 5 minutter, og er dermed hurtigere klar til brug, end hvis du skulle starte din ovn op i stedet. Det er langt hurtigere end de fleste andre gasgriller, og blandt andet derfor er Everdure Furnace nr. 2 på vores liste.

Everdure Furnace er designet af berømte kok Heston Blumenthal. Everdure Furnace er lavet i rustfrit og trykstøbt aluminium, hvilket sikrer dig en lang holdbarhed og en grill, som er let at rengøre. Derudover slipper du for at bekymrer dig om vejret, da denne grill ikke bliver rusten af at stå udenfor. Grillpladerne er lavet i støbejern, som gør at du undgår at ødelægge belægningen på pladerne. Du bør ikke benytte metal-redskaber, da det kan resultere i at garantien ikke dækker, hvis der mod forventning måtte komme ridser i risten eller på selve grillen.

Grillen har et ekstra højt låg, hvilket gør at den er særdeles velegnet til at tilberede stege eller andet højt tilbehør. Grillen har desuden en ekstra stor diameter, som gør at man let kan tilberede meget mad på samme tid. Everdure Furnace har desuden indbyggede flammetæmmere (flame tamers) i risten, som gør at du undgår stikflammer når du benytter grillen.

Everdure Furnace er i den dyre ende af prisskalaen, og henvender sig primært til den meget kvalitetsbevidste forbruger.

Se priser på Everdure Furnace

Dangrill Thor 300 PS

Gasgrill test: Dangrill Thor 300 PSDangrills Thor 300 PS model er en rigtig god grill til prisen. Grillen kan fåes helt ned til 2000 kr fra ny, og er udstyret med en masse features, som gør at grillaftenen bliver en succes. Dangrill er et dansk firma, som levere danske kvalitets griller til gode priser.

Denne grill egner sig rigtig godt til en familie på 4-5 mennesker, eller et kæreste par som ønsker kunne grille når der kommer gæster. Fordelen ved en gasgrill er dog at man nemt at starte den op og komme i gang med at grille, hvilket betyder at den også er velegnet til mindre familier.

De 3 brændere sikrer dig at du får en grill, som ikke mindst varmes rigtig hurtigt op, men samtidigt giver dig kontrol over hvordan du ønsker at tilberede din mad.

Grillen er udstyret med et rum, hvori du kan skjule gasflaskerne til grillen.

Dangrill Thor 300 PS er set til lige under 2000,- hvilket gør den til et af de mest foretrukne valg i 2019.

Se priser på Thor 300 PS

Dangrill Valhal 310 CS

Gasgrill test: Dangrill Valhal 310 CSDangrill Valhal serie indeholder en række kvalitetsfyldte griller til billige penge. Grillen kan fåes helt ned til 2999 kr fra ny, og er udstyret med en masse features, som blandt andet en indbygget øl oplukker, så du kan grille i bedste valhalla stil.

Igen imponerer Dangrill med deres skarpe danske design og kraftfulde brændere. Prisen på denne sag er set helt ned til 2399,- og er dermed en rigtig god grill til en skarp pris. Gasgrillen velegner sig til små såvel som større forsamlinger, med dets store grillareal, og må siges at henvende sig mest til grillaftener der involverer øl, på grund af dens indbyggede øloplukker – men hvilken grillaften gør ikke det?

Gasgrillen er desuden den første på listen med sidebrændere.

Valhal 310 CS er yderst nem at vedligeholde, da risten er lavet i støbejern, og dermed er let at tørre af.

Alt i alt en rigtig god gasgrill til en meget skarp pris.

Se priser på Valhal 310 CS

Napoleon TravelQ 285

Napoleon TravelQ 285Napoleon TravelQ 285 er en perfekt grill, til dig som elsker at grille på stranden, hos vennerne, på campingpladsen eller på altanen. Grillen er udstyret med et sammenklappeligt stativ, som gør det let at pakke grillen sammen, så den ligner en trolley. Gasgrillen er udstyret med to kræftfulde brændere, som giver dig et perfekt stegeresultat, selvom du er på farten. Denne model fås helt ned til 3499,-, og er det foretrukne ‘rejse-grill-valg’ på markedet i 2019.

Udover de designmæssige fordele, har TravelQ 285 to yderst kraftige brændere med en effekt på 4,1 kW. Dette sikrer at du ikke går ned i kvalitet, selvom du har en transportabel gasgrill.

Napoleon gasgrillen kommer desuden med 10 års garanti, så du er altså sikret en god gasgrill i 10 år, hvis du behandler den som anbefalet.

Se den smarte klapsammen funktion her:

Se priser på TravelQ 285

Napoleon Rogue 425

Napoleon Rogue 425

Denne gasgrill er i den lidt dyrere ende i forhold til nogle af de andre på listen, men du får til gengæld rigtig meget for pengene. Rogue 425 er udstyret med større hjul, kraftige brændere og SEAR PLATES™ hvilket alt sammen er med til at give dig en mere holdbar og kvalitetsfyldt gasgrill. Grillen størrelse gør at den kan være svær at have på mindre arealer, men her er denne udstyret med en klik funktion, så du let kan afmontere et eller begge sideborde. Rogue 425 er udstyret med JETFIRE™ tændingssystem hvilket gør at grillen er klar til brug efter få minutter. Det er altså også en ideel gasgrill til dig der godt kan lide at grille i hverdagen, uden de store forberedelser, på grund af sin hurtige opstart.

Grillen fås i sort og stål-farve, og de 425 i navnet, refererer til grillarealet på grillen, nemlig 425 km2. Dette er en perfekt størrelse til et selskab på 6-8 personer, og kan altså med sit store grillareal, tilberede mad til en større forsamling.

Grillen er udstyret med en skjult tændknap, hvilket er med til at øge sikkerheden på grillen.

Se priser på Rogue 425

Napoleon LE485

Napoleon LE485Napoleons LE485 er med sine 3 hovedbrændere en af de foretrukne gasgrill. LE485 er udstyret med det populære Sizzle Zone™, som gør det let at koge og gøre for eksempel flæskesteg sprødt, hvis du er typen der griller hele året rundt.

Napoleon LE485 er en rigtig god allround gasgrill, og passer perfekt til en familie på 5-6 mennesker eller til dig der elsker at grille når du har gæster på besøg. Det lækre design gør det til en gasgrill som du ikke gemmer væk, når gæsterne kommer på besøg, men snarere hiver frem.

Grillen er desuden udstyret med lys i instrumentbrættet, således at du kan grille langt ud på natten.

Se priser på LE485

Char-Broil Performance 340

Char-Broil Performance 340Char-Broil har virkelig taget danmark med storm, og du har helt sikkert set mærket flere steder, enten hos dine venner eller familie, eller når du har været i diverse indkøbscentre. Det heller ikke helt uden grund at den er med på vores liste. Denne gasgrill har hele 4 brændere og er klar til grillning efter få minutter. Grillen har patenteret infrarød grillsystem “Tru Infrared”, hvilket gør den helt ideel til dig, der godt kan lide at grille året rundt, da det patenterede “Tru Infrared” bidrager til, at den er klar til grillning hurtigere end de fleste andre grillere.

Se priser på Char-Broil

Hvad er fordelene ved en gasgrill?

Det er blevet mere og mere populært at benytte sig af gasgriller i stedet for kul eller el, de seneste par år. Grunden til denne udvikling, skyldes at gasgrillerne har en række fordele i forhold til de to andre typer grill. De har faktisk alle tre typer hver deres fordele, men gasgrillerne synes at have taget overtaget i forhold til popularitet i de danske hjem.

Gasgrillerne har en klar fordel i mindre hjem, hvor der skal grilles på altanen eller terrassen. Dette skyldes at denne type grill ikke sviner nær så meget som fx en kulgrill. Gasgrill egner sig rigtig godt til at den travle hverdag som flere danskere har og da danskere elsker at grille befinder denne type grill sig i mange danske hjem. Det skyldes blandt andet at en gasgrill er meget hurtig at starte op. Faktisk er nogle af gasgrillerne om at varme op, end en almindelig ovn er om at nå op på 200 grader. En anden fordel ved dette er, at det bliver lettere at grille hele året rundt, hvilket også er blevet meget populært de senere år.

Sidst opdateret