Grillede grøntsager

Grøntsager indeholder mange vitaminer og mineraler, de fungerer som både hovedret eller tilbehør. Desuden er de en klassisk vegansk spise tradition, som nemt kan anrettes på en grill. Med den rette marinade, smager grillede grøntsager helt fantastisk. Dette kan anvendes, som tilbehør til andre veganske grillretter og dermed, give anretningen et yderst frisk og sundt pust.

Forberedning: 40 min.

Kogetid: 15 min.

Tilberedningstid i alt: 55 min.

Sidst opdateret 4. april 2022


Ingredienser

  • Ca. 1,280 gram - Grøntsager efter behov, for eksempel: Svampe, Rødløg, Zucchini, Aubergine, Peberfrugter)
  • 3 spsk - citronsaft
  • 56 ml - olivenolie
  • 3 stk - finthakkede hvidløgsfed
  • 1 spsk - sojasovs
  • 1 spsk - dijonsennep
  • 1⅕ spsk - ahornsirup
  • 1 tsk - oregano krydderi
  • Cayennepeber efter behov
  • Salt og peber efter behov
  • Grillspyd

Fremgangsmåde

  1. Skær grøntsagerne ud i middelstore skiver, som passer til spydets størrelse. Tilføj derefter alle grøntsagerne, til et ovnfad.
  2. Find en skål frem og tilføj: olivenolie, hvidløg, oregano, dijonsennep, sojasovs, cayennepeber, salt og peber, ahornsirup og citronsaft. Rør ingredienserne godt sammen, indtil der opnås en sammenblandet masse. Marinaden hældes over grøntsagerne og lad dem trække. Grøntsagerne bør trække i ca. 1 time i stuetemperatur eller i 2 timer på køl.
  3. Forvarm en gasgrill til middel varme i ca. 10 minutter med låget på. Tilføj en smule olivenolie til grillens rist og tilføj låget i et par minutter.
  4. Tilføj grøntsagerne til grillspydene og lad marinaden falde af. (hvis man bruger spyd lavet af træ, bør man lægge dem i vand i ca. 30 minutter, inden man tilføjer grøntsagerne).
  5. Tilføj spydene til grillens rist og lad dem grille i ca. 5 minutter. Herefter vendes spydene.
  6. Tilføj hele tiden den overskydende marinade, eftersom spydene grilles.
  7. Værsgo.

Mangler du en gasgrill? Se vores anbefalinger her.

Sidst opdateret 4. april 2022