Majs på grill er en af mine absolut yndlings forretter til en god grillaften. Vi starter tit ud med en hel majskolbe hver, smurt med smør og drysset med salt. Grillede majs er en ufattelig let ret af lave, og kan enten bruges som forret eller som supplement til en god salat.

Er du i tvivl om du skal grille dine majs med eller uden blade, så læs med her. Jeg guider dig først igennem, hvordan du tilbereder dine majs uden blade. Dette giver et mere grill-agtigt resultat, og gør altså majsene mere sprøde. Derefter får du guiden til hvordan man bedst griller en majs med blade, som vil resultere i at dine majs bliver mere saftige.

Fremgangsmåde uden blade

  1. Fjern både blade og hår fra dine majs
  2. Grill i 6 minutter. Husk at vend flere gange under vejs
  3. Server med smør og salt

Fremgangsmåde med blade

  1. Læg dine majs i en skål med vand i 15-20 minutter, så de ikke bliver for svitset på grillen
  2. Grill dine majs på direkte varme i cirka 15 minutter. Husk at vende dine majs flere gange under vejs
  3. Fjern blade og hår og server
  4. Server med smør og salt

Hvornår er der majs sæson i danmark?

Den danske majs sæson starter i juli og slutter i starten af oktober. Du kan opleve at de majs du køber i slutningen af sæsonen er lidt udtørrede, og jeg foretrækker derfor danske majs, i første halvdel af sæsonen. Du kan naturligvis købe majs på frost og på dåse hele året rundt.