Lammekølle på gasgrill

Påsken har ramt, og tiden hvor vi vælter os i påskeæg, lammekød og påskefrokoster er her. Skal du til at holde påskefrokost eller har du bare fortjent et godt måltid, så har vi den bedste ret til dig! 

Lammekølle på gasgrill er en af mine favoritter når det kommer til grill. Grill kan noget specielt i forhold til smag, og med de forskellige urter og ingredienser man kan snige ind over kødet gør bare at smagen bliver top!

Når vi herhjemme hos mig griller en lammekølle, elsker jeg smagen af den lette røgede grill smag som kødet får når man tilbereder den på grillen med den lækre tykke marinade. En kombination der virkelig giver den helt perfekt smag. Hvis der er en stort lag fedt på lammekøllen, og du ikke er meget til fedt, ville det være en ide at skære nogle tynde tern fedt af, det gir også bedre muligheder for at marinaden kan sætte sig fast. 

Jeg sørger samtidig for at kødet er rosa, da jeg synes gennemstegt lammekød mister sin smag og samtidig bliver lidt kedelig. 

I dag er det i mange hjem traditionelt at retten på påskebordet er lammekød. Men år tilbage var det ikke traditionel at lammesteg var på menuen. I dag spiser vi lam i hverdagene og det er af forskellige grunde. Nutidens lam kan læmme hele året rundt og lammene opholdes i stald, og når de så er store nok, kan de spises til påske. Andre steder bliver lammekød frosset bl.a. fra New Zealand.

Sidst opdateret 17. november 2021






5/5


(2 Reviews)


Ingredienser

  • 1 Lammekølle
  • 2 spsk. Frisk ramsløg
  • 1 spsk. Frisk hakket rosmarin
  • 1 Økologisk citron
  • 2 Fed hvidløg
  • 1 spsk. Frisk hakket timian
  • 1 dl. Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Bland ramsløg, hvidløg, timian og rosmarin sammen og tilsæt efter lidt olivenolie ad gangen for en tyk marinade.
  2. Riv så skallen af citronen og press saften ned i marinaden.
  3. Rids lammekøllen med en kniv og massér marinaden godt og grundigt ind i kødet.
  4. Drys Salt på lammekøllen.
  5. Grill lammekøllen i 60 minutter ved 180 grader så den har en kernetemperatur på 60 - 62 grader for rosa.
  6. Lammekøllen skal hvile i ca.10 minutter inden den skæres ud i skiver.

Sidst opdateret 17. november 2021

5/5 (2 Reviews)