Dessert panini med brie, chokolade og jordbær

Dessert panini med brie, chokolade og jordbær

Chokolade og ost er fantastiske makkere! Det spiser vi simpelthen for lidt af – måske fordi vi ikke er vant til kombinationen i Danmark og vi ikke rigtig ved hvordan de skal kombineres. Det er i hvert fald slut nu, med opskriften på denne lækre dessert panini. 

Kombinationen af den fede, smeltede ost, den søde chokolade og de syrligt-søde jordbær giver en himmelsk mundfuld og en smagseksplosion i din mund. Og vi kan garantere, at dine gæster bliver helt vilde med den nye og spændende dessert. 

Med en paninigrill har du mulighed for at lave desserten direkte på bordet for dine gæster eller familie, så kan de følge med i processen og dufte den smeltende chokolade. Har du børn er det også en rigtig hyggelig aktivitet, at lade dem samle deres egen panini – så kan også selv bestemme mængden af chokolade (hav lidt ekstra liggende klar, hvis det skulle blive nødvendigt). Er man ikke så glad for brieost, kan en almindelig, mild ost også sagtens bruges. 

Tricket i denne panini er, at bage jordbærrene inden. Du kan sagtens lave den med friske jordbær, men du får meget mere smag ud af dine bær, hvis du bager dem inden. Det kan især være en fordel, hvis du køber jordbær uden for sæson. Saltet på jordbærrene må du endelig ikke undlade, vi bruger salt i madlavningen, til at fremhæve smagen af vores råvarer og det gør en stor forskel, også i dessert køkkenet. 

Når du først får smag for de bagte jordbær, er der ingen begrænsninger på, hvordan de kan bruges. De passer godt ind i både det salte og søde køkken. Brug dem som fyld i søde pandekager, i en grøn sommersalat eller i en sandwich med italiensk, saltet, røget skinke og frisk mozzarella. 

Du kan lave uendeligt mange forskellige dessertpaninier – det er kun din fantasi der sætter grænser. Et godt råd er, at sørge for at du har forskellige smagskategorier med: salt, sødt, syrligt og cremet er gode grundelementer at have med. 

Prøv f.eks. også med hindbær, flødeost og chokolade, eller skumfiduser og chokolade mellem to skiver grahamsbrød – så har du en s’mores panini. 

På udkig efter en god paninigrill? Klik her for at se de 7 bedste paninigrill i 2021.

Sidst opdateret 22. juni 2021


5/5


(1 Review)

Mængde: 2 personer

Ingredienser

 • 4 tykke skiver godt, groft brød
 • 6 jordbær i kvarte
 • 8 skiver god brieost
 • 30-50g mørk chokolade, grofthakket
 • 1/2 tsk smagsneutral olie
 • Et drys salt
 • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 190 grader
 2. Vend jordbær med olie og salt
 3. Bred jordbærrene ud på en bageplade og bag i cirka 20 minutter
 4. Smør begge skiver brød med smør
 5. Læg et par skiver brieost på den ene skive brød, fordel chokolade og jordbær ovenpå osten, afslut med de sidste skiver brie
 6. Læg låg på og giv paninien et let tryk
 7. Grill i cirka 10 minutter indtil chokolade og ost er smeltet og brødet er sprødt og gyldent
 8. Servér med det samme, så chokoladen stadig er flydende og lun

Sidst opdateret 22. juni 2021

5/5 (1 Review)