Panini til morgenmad
Panini til morgenmad? Ja, hvorfor ikke egentlig?
Mange spiser ristet brød, æg og bacon til morgenmad, så hvorfor ikke kombinere disse i en panini? Sæt din panini-grill på køkkenbordet inden du går i seng om aftenen, så er det nemmere for dig at give dig i kast med din morgenmadspanini.
Det tager ikke lang tid at sammensætte denne panini og du kan endda skære tid af forberedelsen, ved at tilberede æg og bacon dagen før.
Spis din morgenmadspanini med et glas friskpresset appelsinjuice, et æble skåret i skiver og en frisk kop kaffe. Vi garanterer at det bliver din yndlingsmåde at starte din dag på. Duften af bacon om morgenen kan endda lokke selv den mest trætte teenager ud af sengen om morgenen og du kan måske risikere at få en hyggelig morgenstund med b-menneskerne i dit hjem, hvis du sætter gang i panini-grillen om morgenen.
Du kender helt sikkert den klassiske Full English Breakfast – gode pølser, baked beans, bagte tomater, stegte champignon, æg og et godt stykke ristet brød. Brug din morgenmadspanini til at lave den klassiske engelske morgenmadstallerken. Steg et par gode pølser og champignon ved siden af og varm et par skefulde baked beans. Anret på en stor tallerken sammen med din panini og sæt tænderne i de gode sager. Vi kan garantere at du er mæt i laaang tid efter sådan en morgenmad – perfekt hvis du skal arbejde i haven hele dagen, hvis du skal på vandretur eller bare er tømmermændsramt.
Er du vegetar, kan du sagtens erstatte baconen med nogle champignonskiver, ost eller en plantebaseret bacon.
For en glutenfri version kan du lave “brødet” af æg.
Pisk da 2-3 æg sammen med lidt glutenfrit mel og steg 2 små pandekager på en lille pande.
Lad dem køle lidt af, fyld herefter med bacon og tomat, læg sammen eller fold (afhængigt af hvordan du har lave dine ægge-brødskiver) og grill i cirka 5 minutter til æggene er gyldne.
Sidst opdateret 22. juni 2021
Ingredienser
- 1 æg
- 2 skiver bacon
- 4 skiver frisk tomat
- Sort peber - friskkværnet
- Et skvæt god olivenolie eller en klat smør
Fremgangsmåde
- Varm en lille pande op til middelvarme med lidt olie eller smør
- Pisk ægget let og hæld på panden
- Vend ægget til røræg - lad det endelig ikke få for meget, ægget bliver også tilberedt i grillen
- Steg bacon skiver på panden ved siden af æggene eller bag dem sprøde i ovnen
- Pensl begge skiver brød med olie eller smør
- Læg tomatskiver, æg og bacon på bunden
- Læg låg på paninien og giv den et let tryk
- Grill i cirka 10 minutter, indtil brødet er gyldent og sprødt
Sidst opdateret 22. juni 2021