Pulled Pork på grill

Pulled pork, som vi alle kender det. En ret der kan spises hele året rundt, og ikke mindst en ret der kan laves i ovnen, på grill, eller i en smoker. 

En ret der er perfekt til et hav af gæster, grundet prisklassen, og mætheden. 

Her får du de perfekte ingredienser til lige præcis den måde du skal lave den på, for at få munden til at løbe i vand. 

Pulled pork stammer oprindeligt fra de sydlige amerikanske stater. 

Den består af svinekød, (nakkesteg) som man krydrer med “Dry rub” (tør krydderiblanding). 

Fremgangsmåde

Stegen lægges på køl i 4-12 timer (gerne natten over). Derefter skal kødet langtidssteges i 10-15 timer med en temperatur på omkring 110-130°. Efter den lange tilberedning er kødet blevet så mørt, at det nu er muligt at “trække” det fra hinanden. Derfor kaldes det Pulled Pork.

Mange Mener at Pulled pork opnår den bedste smag, efter tilberedning på grill. Netop fordi det formår at give kødet en mere røget smag. Vi har derfor samlet en liste, så du kan finde den bedste gasgrill.

Mange spiser det med sammen med Nachos, Coleslaw, på pizza.

I den ene side af grillen lægges der en bradepande med vand i, og i den anden side af grillen lægges briketterne. 

Påfør en bradepande med vand i den ene side af grillen og læg derefter briketterne i den anden side af grillen.

Fordel derefter omkring 1 dl vædet røgtræ mellem briketterne. 

Det fås i byggemarkeder mv tænd 4-5 grillbriketter og læg dem samlet i den ene side, derefter vil de automatisk antænde resten af briketterne. 

Spjældet i bunden af din grill skal ca. være halvt lukket.

Grillens temperatur skal konstant lægge på omkring 110 grader. Det styrer du ved dels at lægge grillbriketterne i den ene side af grillen, og dels ved at lukke spjældet i toppen af grillen lidt mere i. Hvis temperaturen bliver for høj, så åben topspjældet lidt mere. 

Derimod hvis temperaturen bliver for lav. Så kom flere briketter på. 

Stegen skal have mellem 10-14 timer på grillen og have en kernetemperatur på 90 grader.

Sidst opdateret 17. november 2021






5/5


(1 bedømmelse)


Ingredienser

  • 1 nakkefilet, ca. 1,5 kg
  • Rub
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk røget paprika
  • 1,50 spsk sød paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk chiliflager, stødt
  • 2 spsk brun farin
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • 1,50 spsk salt

Fremgangsmåde

    Sidst opdateret 17. november 2021

    5/5 (1 bedømmelse)