Hotwings på grill

Saftige og lækre hot wings. 

Både en lækker afslutning på dagen, og også en lækker snack. En kæmpe favorit hjemme hos os! 

Man kan købe dem færdiglavet, men tager man sig det korte stykke tid det tager at lave dem, får man meget mere for pengene. Vi kan vist godt alle skrive under på at man ikke finder noget meget bedre end en god omgang lækker, saftig kylling, smurt ind i barbecue sauce, lavet af en selv.

Og med den rette kulgrill, bliver det også langt nemmere, samt langt mere lækkert. 

Hotwing, eller “buffalo wing” som den også kaldes, er en ret som man stadig tvivler på hvem opfandte. Mange er dog enige om at de saftige vinger stammer fra Teressa Bellissimo som i 1964 ejede Anchor Bar i Buffalo. 

Det siges nemlig at hendes søn skulle være kommet ind på baren en aften, mens ham og alle hans venner var sultne, og da Teressa ikke havde noget at servere for ham og hans venner smed hun nogle kyllinge vinger i frituren, hvilket var vildt, da kyllingevinger dengang blev ses som skrald. 

Derefter vendte hun dem i traditionel eddike-cayenne sauce som hun mixede med smør, og smed i frituren. Hans venner elskede vingerne hvorefter de fik en plads i barens menukort.

Det er dog ikke helt den samme historie den dag idag. Nu ser man det nemlig mange steder, og specielt i USA som en hurtig snack på barer, restauranter, for ikke at glemme at det er yderst traditionelt foran TV’et når der afspillet Super Bowl.

Sidst opdateret 17. november 2021






5/5


(1 bedømmelse)


Ingredienser

  • 20 kyllingevinger
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk flagesalt
  • 3 spsk olivenolie

  • BBQ Sauce
  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk smør
  • 0,50 dl vand
  • 3 dl ketchup
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 3 spsk worcestershire sauce
  • 1 dl brun farin
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 0,50 tsk tabasco
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde


  1. Hotwings:
  2. Kyllingevingerne deles ved leddet. Det yderste led af vingerne kan med fordel gemmes til en god kyllingefond.
  3. Bland paprika, mel, løgpulver, cayennepeber og salt i én stor skål. Dub forsigtigt kyllingevingerne med papir og vend dem efterfølgende i krydderiblandingen. Lad dine hotwings stå i et par minutter (gør ikke noget hvis du lader stå i længere tid). Vend derefter dine hotwings i lidt olie. Hæld evt. lidt olie ud over dem.
  4. Grill hotwings på en forvarmet grill til de er gennemstegte. Vend dem løbende da de hurtigt bliver brændt på. Kom evt. røgsmuld på grillen til sidst, da det giver en lækker røgsmag.
  5. Pensl dine hotwings med en barbecue marinade, før du serverer dem.

  6. BBQ marinade:
  7. Tilsæt alle ingredienserne til barbecue marinaden i én stor gryde, og bland det sammen, mens gryden langsomt varmes op. Lad marinaden stå i 4-6 minutter og smag herefter til.

Sidst opdateret 17. november 2021

5/5 (1 bedømmelse)