Marinerede nakkekoteletter på grill
Har du problemer med at lave den helt perfekte marinade til dine nakkekoteletter? Så kommer vi her med vores bud på den bedste marinade (efter vores mening). Du vil helt sikkert ikke blive skuffet!
Sådan får du nakkekoteletten mere mør
Inden vi går videre til selve opskriften, bør vi lige runde hvordan du undgår at din nakkekotelet bliver sej at tykke i. Nakkekoteletten har meget fedt på sig og tippet er derfor at grille koteletten ved højest mulig varme. Dette gør, at fedten smelter og du vil få et mere lækkert og mørt stykke kød. Du skal desuden ikke være bange for at flambere din nakkekotelet i flammerne fra olien i marinaden, da dette er med til at opnå de høje temperaturer vi går efter.
Sidst opdateret 21. januar 2021
Ingredienser
- 3 spsk - Olivenolie
- 1 spsk - Barbecue marinade
- 1 spsk - Rosmarin
- 1 spsk - Citronsaft
- 1 fed - Hvidløg
- 1 tsk - Salt
- 1 tsk - Peber
Fremgangsmåde
- Pres hvidløget op i en skål
- Tilsæt de resterende ingredienser til hvidløget
- Læg kødet i marinaden og lad det trække i 30 minutter ved stuetemperatur
- Grill herefter kødet i cirka 4 minutter på hver side (alt efter tykkelse)
- Lad kødet hvile i 2-4 minutter
Bliver din nakkekotelet sej og fyldt med sener? Så har du muligvis ikke en grill, der kan opnå høje nok temperaturer. Se vores anbefalinger af de bedste gasgrill her.
Sidst opdateret 21. januar 2021