Tandoori laks på grill, er en af de mest populære sommer retter i vores familie. Vi kommer fra den lille fiskerby Kerteminde, på fyn, hvilket gør at vi nede hos en lille lokal fisker på lillestranden, kan få fingrer i den friskeste og lækreste laks i Danmark, hvilket er alfa omega hvis du skal lave laks. Der er ikke noget værre end at få et lakse stykke der smager for meget af fisk eller saltvand. Laksen er din key-ingredient og du bør altså ikke gå ned på kvalitet her. Vi plejer at købe en hel lakse side til 4-5 personer, alt efter hvilket andet tilbehør vi skal have.

Denne opskrift fungerer på gasgrill, kulgrill og elgrill.

Ingredienser

  • Laks (200-250 g per person)
  • Tandoori (den røde, altså IKKE masala)
  • Salt (hvis din masala er uden salt)
  • Citron

Fremgangsmåde

  • Kom 2 spsk tandoori og 1 tsk salt i en pose og ryst til indholdet er godt blandet.
  • Læg laksen på et stykke sølvpapir, med skindet nedad, der er stort nok til at dække hele vejen rundt om laksen.
  • Hæld din masala blanding jævnt ud over laksen, så den får en næsten solid rød farve. Vi kan godt lige at laksen er tæt på helt rød, i denne ret.
  • Skær citronen i tynde skiver, og fordel dem oven på laksen.
  • Fold sølvpapiret rundt om laksen, så du bevarer så meget saft og smag som muligt.
  • Læg laksen (med sølvpapir om sig) på indirekte varme på din grill.
  • Grill i 6-15 minutter alt efter tykkelsen på laksen. Du kan med fordel åbne lidt op for sølvpapiret og prøve at skille laksen ad. Hvis den ikke er rødlig inden i og skiller let, er den klar til servering.

Servér med friske grønne asparges, nye kartofler og en simpel salat. Bon Appétit.