Vegetarisk panini med grillede grøntsager

En panini er en perfekt mulighed for at få brugt de små rester, vi alle sammen har liggende i køleskabet, f.eks. denne vegetariske panini med grillede grøntsager. 

Panini er noget af det mest simple at kaste sig over. Alt det kræver er par skiver godt brød, to-tre ingredienser til fyld og en god paninigrill. Det kan sommetider være svært at få hverdagen til at hænge sammen med arbejde, fritidsinteresser, familie, venner og alenetid. Mange falder i “nemheds-fælden” og smider mad fra fryseren i ovnen, hvilket hverken skal være forbudt eller noget man skal skamme sig over, dog kan frysemad ofte indeholde en masse tilsætningsstoffer og høje salt- og fedtniveauer. Panini er klart en vinder i den travle hverdag, uanset om du bare er dig eller I er en børnefamilie. Smæk panini-grillen på køkkenbordet, smør og fyld brødet, grill – og 10 minutter efter har du et lækkert måltid fyldt med dine yndlingsingredienser. 

Opskriften på denne panini med grøntsager er oplagt at variere. Både i forhold til hvad du har liggende i køleskabet og hvilke grøntsager du bedst kan lide. Vi vil påstå, at du kan bruge alle typer grøntsager i en panini, bare du behandler dem godt inden, f.eks. steger dem i en god olivenolie eller bager dem i ovnen og krydrer godt med salt, peber og krydderier. 

Når man arbejder med en opskrift, som er så simpel som denne, er det selvfølgelig vigtigt med gode ingredienser. Et godt surdejsbrød fra din lokale bager, økologiske grøntsager og en olivenolie af god kvalitet, gør en kæmpe forskel for smagsoplevelsen af din panini. 

Servér din panini med grillede grøntsager med en sprød kålsalat, grønkålschips eller friske, rå grøntsagsstave med hummus-dip. 

Har du en kødspiser i hjemmet, kan du sagtens stege et godt stykke kylling til – den kan endda tilberedes i panini-grillen. Bank den flad med en kagerulle og mariner med olie, krydderier og hvidløg og læg den på grillen. 

Her får du lidt inspiration til hvilke andre grøntsager du kan bruge i din vegetariske panini:

  • Asparges
  • Rødløg
  • Forårsløg
  • Spinat
  • Tomater 
  • Grønkål
  • Spidskål
  • Savoykål
  • Gulerod i tynde strimler

Sidst opdateret 22. juni 2021


Ingredienser

  • 2 tykke skiver godt brød eller én stor bolle
  • God olivenolie
  • 5-6 skiver rød peberfrugt
  • En lille håndfuld champignon i tynde skiver
  • 5-6 skiver squash
  • 3-4 skiver aubergine
  • Salt og friskkværnet sort peber
  • Krydderier: basilikum, oregano, timian, chiliflager (efter smag)
  • Evt. 1 tsk pesto
  • Evt. 4 skiver frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op til middelvarme på en pande
  2. Steg grøntsagerne møre i olien og krydr med salt, peber og krydderier
  3. Vælger du at bruge pesto, smøres dette på begge skiver brød, ellers pensles brødet med god olivenolie
  4. Vil du have mozzarella i din panini, lægges skiver på den ene bund
  5. Fordel de grillede grøntsager på bunden og læg låg på sandwichen
  6. Giv den et let tryk og læg på grillen
  7. Grill i cirka 10 minutter, indtil brødet er gyldent og sprødt

Sidst opdateret 22. juni 2021