Panini med kalkun, grønkål, pesto og mozzarella

Panini med kalkun, grønkål, pesto og mozzarella

En panini kan man altid spise – uanset om man er rigtig sulten eller bare lidt snacksulten. 

Er der lang tid til aftensmad? Så kan du hurtigt og nemt smække et lækkert panini-mellemmåltid sammen. 

Du kan også vælge at gøre din panini til hovedelementet i din aftensmad. Forestil dig et fad med sprøde, ostefyldte panini, en skål pastasalat med cremet dressing og en frisk grøn salat. Det kan man da kun blive glad og mæt af. 

Vores opskrift på kalkun panini med grønkål er en varieret version af den klassiske kylling, pesto, mozzarella panini. Grønkål er en superfood, smækfyldt med vitaminer og kostfibre og tilfører en fantastisk sprødhed til din panini. 

Du kan vælge at gøre opskriften endnu sundere ved at vælge et godt groft brød med masser af kerner, vælg en pesto som er fyldt med gode fedtstoffer og krydderurter og øge mængden af kål. Der er også altid plads til at tilføje flere grøntsager. Prøv f.eks. tyndtskårne skiver af squash, peberfrugt eller tomat. 

Krydring! For at gøre smagsoplevelsen endnu bedre, er det vigtigt at vi krydrer vores mad og helst gerne hver enkelt element. Det er altså ikke altid nok at drysse salt og peber på vores mad. Selvom elementerne i denne panini smager fantastiske i sig selv, kan man fremhæve deres gode smag ved at tilføre krydderier. F.eks. elsker kalkun timian. Basilikum og oregano er altid gode makkere til mozzarella og en god omgang chili sætter gang i smagsløgene og forbrændingen. 

Skal man smøre brødet med fedtstof udenpå?
Det kommer helt an på, hvad du synes smager bedst og om du tænker på hvor mange kalorier der skal være i dine måltider. I virkeligheden er det slet ikke nødvendigt at smøre brødet udenpå, hvis du har valgt et godt brød og har en god paninigrill – så skal din panini nok blive helt sprød.
Fedtstof giver på den anden side smag til maden og du kan derfor vælge at smøre brødet udenpå, enten med smør eller olie, her vil vi nok anbefale en god olivenolie eller smagsneutral olie.  Vær opmærksom på at der også er olie i pesto, som du har smurt indersiden med – du kan risikere at det bliver en fedtet affære, hvis olien fra pestoen trænger igennem brødet. 

Der er uendelige kombinationsmuligheder når det kommer til panini – det handler bare om at finde den helt rigtige sammensætning der passer til din smag. Find din nye paninigrill her.

Sidst opdateret 2. marts 2021


5/5


(1 Review)

Mængde: 1 person

Ingredienser

 • 2 tykke skiver godt brød
 • 1 spsk pesto efter eget valg
 • 4 skiver kalkunfilet
 • Frisk mozzarella i skiver
 • En lille håndfuld frisk grønkål - skyllet og finthakket
 • 4-5 blade frisk basilikum
 • Krydderier: tørret oregano, chili, timian
 • Salt
 • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

 1. Smør begge halvdele af brødet med pesto
 2. Læg kalkun, mozzarella, grønkål og basilikum på den nederste del
 3. Drys med krydderier, salt og peber undervejs mellem lagene
 4. Læg låg på og giv den et let tryk
 5. Læg paninien på grillen og grill i 10 minutter, indtil brødet er gyldent og sprødt

Sidst opdateret 2. marts 2021

5/5 (1 Review)