Grillet Seitan – En nem vegansk grill ret

Seitan stammer oprindeligt fra Kina og har været brugt, siden det 6 århundrede. Mange asiatiske retter indeholder seitan, men nu er denne lækre erstatning til kød, også blevet populær i Europa. I mange supermarkeder, kan man finde det lækre og nemme ingrediens. Desuden er seitan ofte færdiglavet hvilket betyder, at retten er nem og hurtig at lave. I denne grillede seitan ret, kræves der et par andre ingredienser, som gør retten yderst velsmagende. Disse ingredienser bruges til, at lave den lækre marinade, som giver retten smag. Uden marinaden smager seitan meget neutralt, hvilket gør forberedningen essentiel.

Sidst opdateret 4. april 2022


Ingredienser

  • 4 spsk sojasovs
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk finthakkede ingefær
  • 1 spsk dijon sennep
  • ¼ tsk sort peber
  • 225 gram seitan

Fremgangsmåde

  1. Hak seitan i mellemstore terninger, som passer til et grillspyd.
  2. Tilføj sojasovsen, limesaften, ingefær, peber, hvidløg og dijonsennep, til en skål. Dette piskes godt sammen, indtil der skabes en god sammenblanding af ingredienserne. (gem et par spsk marinade, til brug ved grillningen)
  3. Tilføj seitan terninger i en glasbeholder eller et bage fad og hæld langsomt marinaden over dem
  4. Dæk fadet med folie og lad det stå på køl i ca 4 - 5 timer (man kan også forberede retten dagen før og lade det stå i op til 12 timer, dette skaber et bedre resultat)
  5. Opvarm en gasgrill til mellemhøj varme og sæt låget på. Herefter tilføres de marinerede seitan stykker, på en række grillspyd. (ca. 3 - 4 stykker på hvert spyd) Det anbefales, at man bruger metalspyd, men man kan også bruge træspyd. Hvis man bruger træspyd er det dog nødvendigt, at blødgøre dem før brug.
  6. Læg seitan spyddene på grillen og grill dem i ca. 4 - 5 minutter på hver side. Tilføj den ekstra marinade, eftersom spydene grilles. Når spyddene danner riller fra ristens markeringer, er de ved at være færdige.
  7. Server spyddene enten uden tilbehør, eller tilføj grillede grøntsager eller salat ved siden af. Dette er helt op til de individuelle behov og spyddene, er yderst lækre som de er.

Sidst opdateret 4. april 2022