Grillet kylling pasta salat

På en varm sommerdag, hvor grillens lugt spreder sig over haven, kræves der den helt rigtige ret. Internettet er fyldt af disse og vi giver her vores absolute bud, på vores favoritter. Pasta salater giver følelsen af sommerens, varme og smagfulde nuancer. De behøver desuden ikke være kedelige og der findes, utallige måder at skabe gode smagfulde pasta salater. En af dem er ved, at grille kyllingen der bruges i salaten. Dette giver en røget smag til retten og skaber mere, end blot friske dufte. Kombineret med de friske grøntsager, kan denne metode sidde lige i skabet. Derudover kan man tilføje mange lækre ingredienser til salaten, som for eksempel nødder, fetaost eller yderst forskellige dressinger. Der er ingen grænser for hvad man kan opnå, med denne opskrift og der er plads til eksperimenterende metoder. Det kan nemlig variere hvad man er til, når det kommer til smagsløg. I vores familie kan vi bedst lide det simple, men der skal være plads til forskellighed. Derfor forsøger vi altid, at skabe alle smagsnuancerne. Dette indebærer, det søde, det stærke, det sure og det mere bitre. Denne måde skaber balance mellem de forskellige nuancer og giver, et yderst spændende resultat.

Sidst opdateret 4. april 2022


Ingredienser

 • 700 g kylling, uden ben og skind
 • 3 peberfrugter 
 • 4 løg
 • sort peber og salt
 • 200 g pasta alá penne
 • 59 ml og 2 spsk balsamico 
 • 2 tsk citronsaft 
 • 4 fed hvidløg - hakkede
 • 1 sjat olivenolie - tilføj mere efter behov
 • 13 g persille - hakket
 • 24 g basilikum - i mindre stykker
 • Parmesan - efter behov

Fremgangsmåde

 1. Først og fremmest bør man tænde for sin gasgrill, denne sættes til høj varme med et låg over. Herefter tilføjes der olivenolie til kyllingestykkerne, samt peberfrugterne og løgne. Når der er skabt et lag af olie omkring dem, tilføres der salt og peber. 
 2. Kylling, peberfrugter og løg lægges på grillen og grilles i ca. 6 - 7 minutter på hver side. Kan være forskelligt fra grill til grill, så tilpas tiden til den individuelle grill. Løgene kræver mindre tid og bør tages af grillen, efter 3 minutter på hver side. 
 3. Tag ingredienserne af grillen og læg dem til afkøling på et skærebræt. Herefter er det tid til, at forberede pastaen. Dermed tager man en gryde, som fyldes op med vand og ca. 2 tsk salt. Tilføj pastaen og kog dem, indtil en god konsistens skabes. Ikke hård og ikke blød, dette passer bedst til brug i pasta salater. 
 4. Tilføj balsamico, citronsaft og hvidløgene i en skål og mix ingredienserne sammen. Langsomt tilføjes olivenolien, mens der fortsat røres rundt i mixturen. Herefter tilføjes persille, samt salt og peber. Rør godt rundt, indtil alle ingredienserne er godt sammenblandet.
 5. Find en si frem og si vandet fra pastaen. Pastaen tilføjes til dressingen og sættes til side i ca. 7 minutter. Herefter tilføjes kyllingen, peberfrugterne og løgene. 
 6. På toppen af salaten tilføjes parmesan efter behov og evt. mere salt og peber. Smag retten til og tilføj evt. ekstra ingredienser som nødder, på toppen. 

Sidst opdateret 4. april 2022