Grillede bananer – Den perfekte dessert

Grillede bananer er ikke kun, en utrolig lækker dessert. Men også yderst nem, at forberede og 100% vegansk. Denne ret giver mange forskellige smagsnuancer og bliver kun bedre af, at blive forberedt på en grill. Dette giver en røget smag til bananerne og passer perfekt, til den søde rom smag. Man kan selv vælge om honning, gør retten for sød og dermed, udelukke det fra desserten. Alt i alt kan denne dessert imponerer gæsterne og give, det sidste indtryk i grill menuen. Den er klart værd at prøve af og kan, nydes af de fleste.

Sidst opdateret 4. april 2022


Ingredienser

  • 4 bananer
  • 2 spsk mørk rom
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kanel
  • Vegansk vanilie is

Fremgangsmåde

  1. Tænd op for gasgrillen, på medium-høj varme og sæt låget på. Tilføj rom, honning og kanel i en lille skål og rør ingredienserne sammen. Dette tilsidesættes og bør stå og trække i et stykke tid.
  2. Herefter skæres de 4 bananer i halve, på den lange side. Det er vigtigt, at man lader skrællen forblive på bananerne.
  3. Banerne placeres på grillen, med den åbne side først. Herefter placeres låget på grillen og de grilles i ca. 3 minutter. Herefter vendes banerne og marinaden påføres på toppen. Låget sættes på igen og de grilles herefter i ca. 6 minutter.
  4. Tag skrællen af banerne og placer dem på en tallerken. Lad dem køle af i ca. 1 minut og tilføj den veganske vaniljeis efter behov. Tilføj evt. den ekstra marinade på toppen for, at give retten ekstra smag og et ekstraordinært udseende.

Sidst opdateret 4. april 2022