Frugt grillspyd til hovedretten
Grillede frugt på spyd er en nem og hurtig måde, at servere desserten. Retten kræver ikke meget forbedring og smager yderst fortryllende. I vegansk madlavning elsker vi frugter og dette, er ikke meget anderledes, når det kommer til grill menuen. Man kan selv vælge, at tilføje ingredienser og fremgangsmåder for, at gøre retten endnu bedre. Vi giver blot et eksempel på en simpel måde, at forberede den veganske dessert på. Når man griller frugter, karameliseres sukkeret fra frugterne automatisk i høj varme. Dette gør det nemt, at skabe en fortryllende smag.
Sidst opdateret 4. april 2022
Ingredienser
- Bananer
- Jordbær
- Ananas
- Melon
- Vaniljesukker
- Kokosnødolie spray
- 1 spsk sirup
- Yogurt efter behov
Fremgangsmåde
- Hvis man bruger spyd lavet af træ, er det første skridt at blødgøre spydene i ca. 20 minutter. Herefter tjekkes de for splinter og rengøres.
- Tænd op for gasgrillen på medium varme og placer et låg på grillen.
- Skær frugterne ud i 1” stykker og placer dem på spyddene. Placer hele tiden forskellige frugter efter hinanden, så der opnås en god balance i smagen.
- Tilføj kokosnøddeolie og sirup på frugterne, hvorefter de placeres på grillen.
- Frugterne grilles i ca. 10 minutter og vendes regelmæssigt, indtil der ses et grill aftryk på stykkerne.
- Frugterne placeres på tallerknerne og der tilføjes yogurt efter behov.
Sidst opdateret 4. april 2022