“BLT” Panini opskrift

Den klassiske BLT-sandwich med bacon, salat og tomat er en kæmpe favorit i USA og England. Den har aldrig slået helt igennem i Danmark og det er egentlig lidt pudsigt, taget vores kærlighed til bacon i betragtning. Det kan være det bliver lavet om på nu, med vores panini-BLT. 

Med denne opskrift har vi taget BLT-sandwichen og gjort den panini-venlig, altså faktisk en BST. Vi har erstattet salaten med spinat som egner sig bedre til at blive varmet op. 

En BLT består ikke af mange forskellige ingredienser og har nogle helt enkle og grundlæggende smage. Den salte, røgede bacon og den søde/friske tomat passer perfekt sammen. 

Tomaten er en af de vigtigste elementer i opskriften og det er vigtigt at du vælger en med god modenhed og masser af smag. Altså ikke noget med de der tomater, som er hårde og orange. Hvis du kan få fat i en stor, dyb rød bøftomat, anbefaler vi at bruge sådan en. Det giver nogle store flotte skiver tomat og har en fantastisk smag. 

Hvis du synes paninien mangler et cremet element, foreslår vi at du bruger 2 skiver af en god cheddarost. Ost, bacon og tomat er knaldgode gode venner og det får man bestemt ikke en dårligere BLT af, selvom det selvfølgelig ikke er helt efter bogen med ost i en BLT. 

Vi smører brødet med en god olivenolie, men du kan vælge at bruge smør eller en god mayonnaise. Med den bedste paninigrill får du ikke brug for store mængder fedtstof, din panini skal nok blive gylden og sprød. 

Vil du have lidt mere smag i din BLT-panini kan du vælge at tilføje eller erstatte spinaten med ruccolasalat. De bitre, krydrede blade egner sig godt lunede og tilføjer et ekstra lækkert smagselement til din panini.  

Vidste du i øvrigt, at d.22 juli udnævnt til National BLT-dag i USA? Man har faktisk også bestemt at hele april (!) er dedikeret til den verdensberømte sandwich. De elsker virkelig deres BLT’s derovre! Vi håber du også kommer til at elske denne BLT-panini.

Sidst opdateret 2. marts 2021






5/5


(1 Review)

Mængde:

Ingredienser

  • 2 tykke skiver godt brød eller én stor bolle
  • 3 skiver bøftomat
  • 1 tsk. god olivenolie
  • En håndfuld frisk spinat
  • 3 skiver stegt bacon
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. 2 skiver god cheddarost

Fremgangsmåde

  1. Steg baconskiver sprøde
  2. Pensl begge skiver brød med lidt god olivenolie
  3. Læg tomatskiver, stegt bacon, spinat, krydr med sort peber, og læg evt. cheddarost på bunden
  4. Læg låg på sandwichen og tryk let sammen
  5. Grill paninien i cirka 10 minutter, indtil brødet er sprødt og gyldent

Sidst opdateret 2. marts 2021

5/5 (1 Review)